Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller z ponurého horského prostředí indiánských teritorií. Vraždy holek lovem jako na divokou zvěř, ambiciózní šerifka a charakterní ochránce rezervace, kterému před lety zmizela dcera... Dostatečně napínavé, dějově se ale držící klasického žánrového schématu s pouze drobnými ozvláštněními. Wind River je v těchto lesích nedostižná. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Echo Falls v Minnesote, mestečko, v ktorom zákony zvyšku USA fungujú len ako dobre mienené odporúčania a keby sa tu miestni hojili ešte o kúsok rýchlejšie, vstávali by z mŕtvych. Tata Nikolaj, miesto nezvestnej dcéry, našiel fľašku a ostalo mu akurát lepenie letákov s jej podobizňou (dcéry, nie fľašky), opilecká sebaľútosť a pes chytrejší pána. Aj keď uveriteľnosť ťahá za kratší koniec a pri záverečnej vrahovej kázni som už len mávla rukou, stále ide o celkom slušný thriller a nudiť sa väčšinou nebudete. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je seveřan každým coulem. S ránou od šípu těsně nad srdcem a čerstvým střelným zraněním břicha v klidu vydrhne od krve podlahu, na které skoro zemřela dívka, kterou v lesích honil maskovaný sériový vrah. V jeho lesích, dalo by se napsat, protože žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, na kterou dohlíží od pytláků a dalších nezvaných hostů. V téhle naháněné je navíc osobně namočený, protože zabiják možná před lety unesl (a kdoví, co následovalo) jeho dospívající dceru. Ostatně právě po dcerce Gwen je tohle útočiště pro divoká zvířata pojmenováno. Dozvuky minulosti zapříčinily, že má po chatě rozmístěné flašky s ostřejším obsahem. Místní (čerstvou) šerifku mezitím trápí zvyšující se kriminalita v okolí bývalé papírenské továrny, klid jí nedopřává ani problematický mladší bráška, navíc se zrovna ztratila další dívka. Temnou detektivku si představuju jinak, ale nějaké to napětí a dějové (ne úplně špatné) kotrmelce se dostavily, body navíc pak přináší divoká příroda i solidní herci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Traumatizovaný zálesák Kolja Kosťa-Walda, co bumbá jak Dán, pasti líčí a rány štychuje ve stylu Ramba a se střelným zraněním břicha v klidu vytře na čtyřech podlahu vs. kožešinou maskovaný sériový vrah a občas i šerifka, co bojuje s podjatostí.. I když se chvílemi zdá, že nejvíce inteligence pobral Rayburnův pes na kamerovém dispečinku, není to i přes klišovitost zas až tak zlé. Pomohou drobnosti jako třeba flashback s novým lihovým spolujezdcem či závěr, který potvrdí, že deklarovaný postoj Lannisterů k dluhům nejsou jen slova do větru.. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný Wind Riveru, který sice nemá tak výraznou a drásající atmosféru, ale který je velmi důstojným zástupcem v daném žánru. Je tu pár ne úplně předvídatelných twistů, nicméně do popředí vystupuje především zvolený způsob záběrování a skvěle padnoucí soundtrack. Nikolaj Coster-Waldau má naštěstí dostatečně silné charisma na to, aby většinu diváckého zážitku utáhl na svých bedrech. Scenáristicky se jedná o takový neutrální průměr, po čistě řemeslné stránce jde o silný nadstandard. [65%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama