Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pri neuveriteľnej krasojazde, akú tento nenápadný film zaznamenal (rozpočet cca 15 miliónov vs. celosvetová tržba niekoľko stoviek miliónov dolárov), som situáciu pozorne sledoval, nasávajúc búrlivé reakcie o tom, aký je film, ja vlastne ani neviem, ako by som to nazval... náboženský? Navyše sa to celé dávalo do úzkeho súvisu s osobou Jima Caviezela, ktorého som naposledy videl v r. 2013 v Úteku z väzenia s Arnoldom Schwarzeneggerom a Sly Stalloneom, takže vôbec netuším, čo sa o Caviezelovi v posledných rokoch hovorilo, akú mal povesť atď. Každopádne, trochu zvrhlo som sa začal tešiť na fakt sračkový film. No a keď som si to pozrel... ostal som zarazený. V kostole som za celý svoj život možno 10x (napr. pri príležitosti pohrebov), ale fakt netuším, čo komu na tomto filme vadí. Vôbec to nie je žiadna náboženská agitka. Kde? Aká? Prečo? Caviezel hrá manžela a otca početnej rodiny, takže si pedofíliu vezme osobne, ale toto by som za náboženskú agitku ozaj neoznačil ani vo sne. Je to normálny triler o chlapovi, ktorý sa rozhodne ísť po krku obchodníkom s deťmi. Tlieskam, že niekto nabral odvahu natočiť film o pedofílii. Inak ale máme dočinenia s úplne bežným, štandardným, chcelo by sa povedať rutinným trilerom, ktorému by som objektívne vytkol asi „len“ prehnanú dĺžku (dve hodiny desať? Prečo preboha?), mierne divného Caviezela a priemerný, vcelku predvídateľný scenár. A možno ma JEMNE rušilo zopár sekúnd, v ktorých tvorcovia šli azda až do priveľkého odľahčovania na to, o akej téme rozprávajú (bozkávanie ruky). O takej téme bolo treba natočiť drsný, mrazivý, silný, dojemný, pôsobivý a strhujúci triler/drámu. Nie takýto priemer. No musím uznať, že scény z ostrova alebo finále v džungli sú adekvátnym spôsobom napínavé a celkovo sa mi herci pozdávali (Bill Camp z Dámskeho gambitu alebo Kingovho Outsidera si dlhodobo koleduje o oscarovú rolu). Šokovalo ma, že na Moviezone.cz je o filme písané ako o „agitačnom thrilleri o únosoch detí“. Tomu nerozumiem buď ja, alebo autor nerozumie slovu „agitačný“. A spomína, že film sa berie smrteľne vážne. Síce mám zmysel pre čierny humor, ale komédiu o pedofílii by som vážne vidieť nechcel, to už by bolo na psychiatra. Autor dokonca naznačuje, že to vlastne je skôr „popkultúrny fenomén“ (o sexuálnom zneužívaní detí????), než „skutočný film“ („skutočný film“, to si dám nad posteľ). ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá dívat ze dvou různých pohledů. Vzhledem ke střídmému rozpočtu a relativně neznámým hercům je to solidní thriller se skvělou režií a velice slušnými postavami. Na druhou stranu existují filmy - a není jich málo, které tohle brodění v tom nejodpornějším co dokáže lidská rasa nabídnout naservírovaly mnohem působivěší a se silnějším emocionálním dopadem. Takže ano, mohlo to být drtivější, a taky kratší, ale o moc lépe natočené asi ne. Z některých scén mi i tak bylo vysloveně na zvracení. Z kritiky která se bůhvíproč snaží tenhle film odsoudit jako nebezpečnou propagandu pochopitelně taky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že James Caviezel ještě hereckou flintu do žita nehodil, protože jeho nesmírné nadání by mu mohl leckdo z branže závidět. Sound of Freedom se zabývá težkým tématem, o kterém se ve společnosti nemluví, a to o únosech a prodeji dětí. Opravdu vám během sledování nebude příjemně, místy z toho jde vysloveně až mráz po zádech. Ale jaké film nabídne kvality sám o sobě? Je na první dobrou zřejmé, že se nejedná o úplnou nízkorozpočtovou podívanou. Peníze na finálním výsledku vidíte, to bezesporu. Herecky též extratřída, kromě Caviezela (který místy hraje o život...neskutečný výkon) musím ocenit i výkony hlavních dvou unesených děcek. Neměli to vůbec jednoduché, přecejen se jedná o těžkou roli, ale zvádli to na jedničku. Při závěrečném útěku z kolumbijské džungle jsem ani nedýchal. Jo, reálný agent Ballard je hrdina. Jinak to říct nejde....Doporučuji vidět všem. Tohle je totiž něco, o čem by se ve společenských kuloárech mělo nahlas mluvit. Za mě dávám 7,5/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na všelijaký bizár, keďže som vedel, že sa o film zaujímajú najmä konšpiračné alt-right kruhy, ako aj pre prítomnosť Caviezela, hrajúceho rovnako problematického Tima Ballarda. Od režiséra Alejandra Monteverde som navyše videl absolútne príšernú pro-life propagandu Bella. Nepríjemne prekvapiť ma to teda nemohlo. Sound of freedom je však nakoniec prekvapivo súdržná a kvalitná žánrovka, ktorá ma celú dobu udržiavala v napätí, ideologicky mi neprišla nijak pomýlená a aj s tým náboženským pátosom tam bolo narábané iba veľmi decentne. Ja s tým nemám problém. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě. (Cooller)
  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že Ernst Oshinsky (Kris Avedisian) měl více než 2 miliony kusů obskurního materiálu přímo ve svém domě v době zatčení, a to převážně fotografie a pásky znásilnění dětí. Tim popsal, že osobně viděl pásky, kde se dětské tělo doslova zlomilo pod náporem tlaku násilníka. Viděl na tisíce hodin takových záznamů. Ve filmu však tyto záběry nejsou znázorněné, protože nechtěl, aby diváci byli vyděšeni a utekli znechucením a hrůzou ze sálu. Uvedl, že sám vidí obličeje svých dětí na tvářích obětí na páscích a nechtěl, aby tímto museli projít i diváci. (Cooller)

Reklama

Reklama