Reklama

Reklama

Pomsta

  • Česko Zrozená pro pomstu (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tu pózu drsňačky Maggie Q bezvýhradně žeru a Keaton, i když už trochu pomalejší, je prostě pořád Batman. Když se to začne řezat, tak se je na co dívat a i ta zápletka, byť je béčkově blbá, nijak neuráží. Horší je, že se film snaží o tu cool polohu odlehčené akčňárny, která mu moc nejde. Zbytečně moc se kecá, pokus o zabijáckou romatniku nevychází i proto, že Maggie se na to moc nehodí a rádoby vtípky končí ve stádiu chabýchpokusů. Bavil jsem se, né že né, ale mohl jsem se bavit víc. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je super vidět, že skoro 80 letý Martin Campell má řemeslo pořád v paži, na druhou stranu je trochu smutné, že právě tento dědula natočil nejlepší akčňak s ženskou hrdinkou, co jsem viděl tak od Atomic Blonde. Film má ve své podstatě jen dvě chyby. Tou první je menší porce akce. To zamrzí o to víc, vzhledem k tomu, že je parádní a ve chvíli, kdy Maggie Q někoho likviduje je radost se dívat i díky příjemnému zobrazení násilí. Druhé negativum je pak celkově slabší závěr, který není úplně uspokojující. Jinak je to výborná, trochu pomalejší žánrovka, kde potěší akční scény i parádní herci. Zvláště staří pardálové se zde vyloženě bavili a Keaton nikdy nebyl víc cool. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můžete mít 40 kilo i s klíčema a ručičky jak párátka, ale pokud jste protégé Julese Winnfielda (jednu chvíli tu vypadal, že si zase střihne Ezechiela 25:17), gauneři si na vás nepřijdou a kulky se vám budou vyhýbat. Teda až na ty dvě starýho Batmana.. Klasický akční motiv zasazen do světa, kde už svalnaté Lundgreny nikdo nepotřebuje. Sice s triem zasloužených pardálů a netřesoucí se kamerou, ale sužováno ukecaností, pokusy o nadhled a rozplizlým finále. T-1000 je ještě o něco tekutější, než když šel po Johnu Connorovi.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vietnamskej Nikite zabijú jej mentora, tak sa vydá na cestu pomsty a vystrieľa všetko živé, na čo narazí. Hlavným kladom filmu je špičkovo prevedené akcia. Dokonale prehľadná, tak správne R-ková a ani nepôsobí podfinancovane. Množstva je jej tu tak akurát. Problémom sú nevýrazné postavy, ktoré mi boli úplne u prdele a tak je dejová vata strašne nezáživná. Jackson je už trochu otravný jak sa snaží byť každú cenu cool. Maggie Q je pekná, ale herecky úplne nulová. A najviac to zamrzí kvôli skvelému Keatonovi ako zabijákovi na druhej strane barikády, s ktorým má jej postava love/hate vzťah pri každom ich spoločnom strete, ktorý je jak vystrihnutý z filmu Mr. & Mrs. Smith. Nielenže z jej strany žiadnu chémiu necítiť, ale Keatonova postava mala byť evidentne obsadená mladším hercom. S rovnako starými hercami medzi ktorými by fungovala chémia, to mohlo byť práve to, čo mohlo ťahať celý film. Takto to aspoň herecky utiahol Keaton sám a v akcii ho dobre zastúpili kaskadéri. Takže vďaka Keatonovi a skvelej akcii to stojí za jedno pozretie, ale ako celok to príliš nefunguje. 5/10. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama