Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (496)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rok 2023 bude úspěšný na velká a povedená pokračování. Po Johnu Wickovi a před novým M:I a druhou Dunou, přichází pokračování jednoho z nejlepších filmů od Netflixu. Sam Hargrave je sakra šikovný a Hemsworth snaživý a jedoucí naplno, takovým způsobem, že mu odpustíte i posledního Thora. Druhé Vyproštění, mění lokaci, více se zaměřuje na postavy a přináší výrazně rozmáchlejší akci, kde se nebojí simulovat 20 minutovou jednozáběrovku, která mění prostředí i typ akce. Je to cool, je to propracovaný ale vyjma slabších triků je právě tahle hra s dlouhými záběry, to co filmu mírně láme vaz, protože omezení jsou velká a scéna po chvilce vypadá, jen jako dobře připravená show než plnohodnotná akční scéna s napětím. Ale je to maličkost a druhé Vyproštění je vynikající akčňák, který byl dělaný lidmi, kteří mají svou práci rádi a rozhodně by si zasloužil místo i na velkém plátně, protože i přes nižší rozpočet dokáže minimálně poslednímu Johnu Wickovi, směle konkurovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbý film, proklatě obyčejný, ale s výtečnou akcí. Jaká jednička, taková dvojka. Pro diváka dobrá zpráva. Může mu být zároveň šumák, že už si nepamatuje z prvního dílu, proč se ústřední bijec nyní zotavuje v dubajské nemocnici. Důležitá je pracovní nabídka, kterou dostane: zachránit rodinku ze spárů sadistického tatíka, který zároveň vede gruzínskou mafii. Takže je tu znovu hodně střílení, kopání, bušení i dušení. Dá se říct, že to není jednotvárné, tvůrci přicházejí s několika solidními nápady a osvěžujícími prvky. Za kameru se znovu posadil choreograf akčních scén většiny velkých marvelovek Sam Hargrave. Nemá to výpravu násobně dražších kousků, ale akce mu jde parádně. Navíc Australan Chris Hemsworth zůstává urputným gladiátorem se zlomenou duší, série úderů nebo nějaká ta kulka v těle ho nezastaví a sype to dál a dál. Intenzivně, výživně, surově. Navíc je patrné, že mnohé na place odedřel sám. Pokud to divákovi stačí, spokojené budou všechny strany. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současná čistokrevná akce se od té skutečně pro kluky, tedy osmdesátkové,   docela výrazně většinou liší.  Té dnešní přes veškerou snahu zkrátka chybí koule, takový ty chlupatý, chlapský, co lezou z trenek. Osmdesátky taky byly patetický, taky se tam sem tam vyskytl nějaký ten spratek či rodinný poutač, ale nikdy to nebylo předkládáno jako nějaké das Trauma, které hlavního hrdinu přehnaně humanizuje a holky tam byly buď na okrasu nebo tvrdý, ale lesby. Kdo vyrostl na Rambech, Kobrách, Komandech, Ztracených v akci, 48 hodinách atd, atd. musel při  prvním i druhém Vyproštění tyhle kryptorchizující tendence přece vnímat.   Akční sekvence jsou tady výborný, o tom žádná. V tom se mi ten dnešní CGI bordel, i  ten tady,  líbí, všeho je hodně, je to krásně sci-fi a přehledný, kosti praskaj, krev čvachtá, lidi, auta, vrtulníky, všechno to lítá. Choreografie bitek taky vymazlená, třá vězení jsem si užil asi nejvíc. A nakonec ani ten černý tumor nechybí. Jen je to prostě přes veškerou snahu málo chlupatý... A byť jsem se vlastně hodně bavil, trochu a výjimečně podhodnotím a za tři. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth morduje gruzínské hrdlořezy v rámci záchranné mise své bývalé švagrové a jejích dvou dětí. Herec se ke své roli vrátil podruhé. Dvojka nabízí přehledný a v podstatě jednoduchý příběh, který je cílený na přívaly akce. A ta vypadá zatraceně dobře. Rýpalové namítají její častou nereálnost, já jen podotýkám, že jsme v akčním filmu, kde se nehledí na maximální reálnost akce. Je to přece fantazijní svět. A rozhodně je dobré vidět efektní akční scény, včetně (z)ručně sestřelené helikoptéry. Pokud se takovým nespokojeným divákům takové postupy nezamlouvají, pak ještě je tady možnost dát si maraton se Ženou za pultem a zjišťovat, zda rohlíky na krámě byly atrapy. Sam Hargrave natočil teprve svůj druhý film a překonává i vyhlášené akční specialisty. Dokázal pokračování vtisknout pořádnou intenzitu napětí, jsou často fyzicky cítit střety protivníků a dvě hodiny, co film trvá, mají patřičný rytmus a dynamiku. Produkčně je film správně ošetřen bratry Russovými. Bylo také důležité dostat do filmu výrazné akční scény, které se budou dobře pamatovat. Scéna z výškové budovy v Rakousku, která má tendence přivodit divákům závratě, patří právě k těm pozoruhodně natočeným. Česká tvůrčí stopa je zastoupená v  závěrečných titulkách množstvím jmen, která na filmu spolupracovaly. Výsledkem je špičkový akční nářez v syrovějším rouchu, co se i napodruhé předvedl ve vynikající akční a herecké formě. 10/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

O level lepší než jednička, která mě moc nenadchla, zatímco tohle už jsem slupnul s chutí. Je to akčnější (opět nechybí akce v dlouhém, nepřerušovaném záběru) a i ta dějová výplň mezi tím je o něco zajímavější (klučina chycený mezi svým otcem-gangsterem a matkou). Sice to pro našince nemá tak exotické kulisy jako jednička, ale zas ho může hřát, že podruhé se částečně točilo u nás. Z Vyproštění se tak stává zemitější konkurence Johna Wicka, která se nesnaží o wickovské budování komplexního fikčního světa nebo o stylový vizuál, ale soustředí se na srovnatelně propracovanou, intenzivní a videoherně pojatou akci. Na první akční scénu si sice dvacet minut počkáme, ale ta pak sympaticky neví, kdy skončit, a ta co přijde po ní taky ne. Trikově to sice není žádná sláva, ale člověk to díky kvalitní choreografické a kaskadérské práci a brutalitě odpustí. Kéž by se streamy daly cestou produkce takovýchto akčňáků namísto sterilních a ultraklišoidních špionských blbin a la Red Notice, Gray Man, Citadel, Ghosted, Fubar nebo nadcházející Heart of Stone. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Meno postavy Idrisa Elbu nepadne po celý film a úspešne sa tomu vyhýba, pričom sa zdá, že ide o vopred neohlásené cameo. V záverečných titulkoch mu ale je prisúdené meno Alcott. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v prosinci 2021 v Mladé Boleslavi a následně v lednu 2022 v obcích Litoměřice a Terezín. V tomto období bylo pramálo sněhu, což některé scény zkomplikovalo. Dále se točilo také v Rakousku, Austrálii a 18 dní se točilo ve Vídni. (UncleMorty)
  • Původně se měl film natáčet v Austrálii, ale kvůli lockdownům se rozhodli tvůrci film natočit v Česku. V průběhu natáčení v Česku se Chris Hemsworth vyjádřil k tehdejší situaci: „Původně měl být film natočený v Sydney, ale vzhledem k neustálým uzavírkám kvůli covidu-19 a dalším podmínkám se rozhodlo o přesunu do Prahy.“: Následně ještě dodal: „Tehdy jsem si říkal, že už bylo těch lockdownů dost, ale jak to teď vidím, tak u nás ty počty případů umíme tím vším docela snížit.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno