Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spíš náhodou než cíleně v poslední době narážím na satanistické horory.  Po klasickém Night of the Demon se vydávám do Kanady na podivné setkání s dvěma staršími lidmi a jejich vírou v Pána Zla.  Drsná příchuť černého humoru, parádní strašení a překvapivě nejednoznačné završení jinak zcela přímočarého koketování s pekelnými silami, tak by se dal charakterizovat tento velmi zdařilý příspěvek do početné rodiny ďábelských hororů.  Zejména pak to strašení mě tu potěšilo, bubáci se totiž opravdu povedli a tohle bych svým odrostlejším výrostkům na rozdíl od mnoha známých wanovštin  nepustil, nechtěje tedy několik prořičených nocí či vyššího účtu za elektřinu díky rozsvíceným světlům. Ano, takto má vypadat pravý horor a ne , že by i mně ostřílenému mazáku nenaskočila místy minimálně husí kůže. Na své si pak přijdou i uctívači krvavých kultů, hororem zcela nepolíbený režisér se totiž nebojí ani brutálnějších scén a  ten některými  kritizovaný nejednoznačný (otevřený?) konec za sebe spíš kvituji, nemusím mít vše vždy na stříbrném podnose, byť svou představu o vysvětlení mám.   ?spoiler?: Zbývá pět dnů do pekla na Zemi... ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Objavovanie originálnych námetov v horore je ako hľadanie ihly v kope sena. Preto stojí vždy za pozornosť keď sa podarí nejakú ihlu nájsť. Anything for Jackson je príbehom párov dôchodcov, ktorí prišli o svojho milovaného vnuka, tak sa rozhodli upísať diablovi aby ho mohli pomocou čiernej mágie priviesť späť na tento svet. Už fakt že hrdinovia sú starí ľudia je neobvyklý. Zápletka potom na celej lákavosti pridáva. A aké je spracovanie? No aj keď mám príbehy s diablom či satanom vždy rád (prvý The Exorcist a Rossemary baby už asi nebudú nikdy prekonané) nie je bez chyby. K hereckému výkonu Juliana Richinngsa by som pár výhrad mal, ale výsledný dojem z filmu to našťastie nemení. A aj keď ide o príbeh komorný je tu dosť priestoru aj na ľakačky či slušné efekty a príšerky. Režisér Justin G. Dyck vyťažil zo svojho debutu nápadov na maximum a preto hodnotím trochu vyššie než si film objektívne zaslúži. Mám proste rád ak je príbeh nepredvídateľný a dokáže prekvapiť a tu som sa toho dočkal. Po dlhšej dobe horor podľa mojej chuti. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně potěšen, že se po delším čase objevil nějaký šikovný debutant, kterému se takřka doma na koleni povedlo splácat takhle povedený, malý, laciný horor. No a pak jsem si ho tu na ČSFD rozkliknul a nechápu vůbec nic. Protože Justin G. Dyck je evidentně zkušený kanadský televizní specialista na romantické a vánoční filmy ... a teď přijde s tímhle? Každopádně ne že bych si stěžoval. Tady rozhodně platí, že za málo peněz hodně muziky. Dobře zahrané postavy, smysluplně napsaný scénář a především opravdu funkční strašidelné scény. Kvalita těch démonických zjevení se pohybuje mezi slušnou a luxusní a z fleku by se minimálně některá z nich mohla objevit i v řádově dražších kino filmech. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Silent Hill v rodinném domě obstarožního manželského páru, který satanistické rituály drží v rukou stejně pevně jako Alenka Schillerová český státní rozpočet.. Samo si to škodí žánrovou nevyhraněností a pokulhávající návazností jednotlivých scén, nicméně kontrola sněhové frézy, přehnaná péče o dásně či pár posledních minut přijdou s požadovanou intenzitou a povedla se i castingová volba mužských představitelů, jejichž tváře nejsou zrovna ze žurnálu. Klobouk dolů, že to celé spíchli za 250 tisíc dolarů. To vypadá na smlouvu s ďáblem.. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo sa Justin G Dyck po sérii mdlých a zrejme dosť nezáživných TV filmov pustil do hororu, ale dobre spravil. Jeho Anything for Jackson je malým,nízkorozpočtovým, tématicky dosť netradičným hororom s miestami veľmi hutnou atmosférou, pôsobivými bubákmi(duch v plachte vedie na plnej čiare a predstavuje najsilnejšiu pasáž filmu), nekonvenčným ale vlastne celkom sympatickým ústredným duom šesťdesiatnikov (Julian Richigs sa svojim zjavom do hororov neuveriteľne hodí) a aj pár solídnymi ľakačkami či poriadne krvavými a netradičnými úmrtiami(sekačka odpadu, policajt). V posledných minútach tomu trošku dochádza dych a úplný záver nie je práve najvydarenejší,resp. najjasnejší, no aj tak Anything for Jackson patrí k tomu lepšiemu čo minulý rok v hororovom žánri vzniklo a je škoda že si nenašiel cestu aj k nám do kín... PS: 2-3 scény nebezpečne balansovali na hrane paródie, našťastie, mimo scény s dentálnou niťou mi vyložene na smiech nikdy nebolo. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama