Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze záležitostí, která se zabývá tím, že zahrávat si s mocnostmi pekelnými se nevyplácí. V tomto případě se postarší pár snaží přivést zpět svého vnuka a dostat jeho ducha do nenarozeného dítěte unesené ženy. Jenže k vnoučkovi se cestou z druhé strany připojí parta bubáků, kteří se manželům začnou vzápětí potulovat po baráku. Malý horor, který si vystačí s minimem triků a přesto dokáže být dostatečně strašidelný. Dyck sází na atmosféru, která by sice mohla být trochu temnější, ale i tak působí dostatečně, samotná zjevení jsou solidní a v některých případech i efektní, takže zubní niť teď nechci nějakou chvilku vidět a vedle výborně hrajících veteránů Sheily McCarthy a Juliana Richingse zaujme neokoukaná Konstantina Mantelos. Mouchy se tu samozřejmě najdou, ale nejsou nijak zvlášť viditelné. Slušná práce. 75% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem záležitost, která by se ráda dostala alespoň k průměrnému hodnocení, takže můžu s klidem připustit, že mě kanadští (ano, skutečně kanadští) tvůrci dokázali příjemně překvapit. Myslel jsem, že mi bude předvedena více či méně slabomyslná bubuzáležitost, jejíž děsivost bude spočívat v nehorázné náloži předvídatelné nudy, takže mě konspirační činnost operativců místní satanistické buňky až nečekaně bavila. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S produkčním zázemím např. od Jamese Wana by to mohl být opravdu perfektní horor. Jenže kde nejsou peníze (citelně) a režisér není opravdu výborný talent, nevyklouzlíte nic ani z tak neotřelého a zajímavého nápadu. Námět? Excelentní. Herci? Ucházející kanadské televizní hvězdičky. Napětí? Neexistuje. Atmosféra? Nulová. Pár dobrých scén, jako ta s odklízením sněhu a pár dalších prostě nestačí. Herci občas nestíhají, děj se táhne a táhne a když se u horou nebojíte ani malinko, je to k ničemu. Navíc kamera je opravdu tmavá a hnusná, prostě amatérská a ta hodná babička s ďábelskými plány mě spíš rozesmívala. S lepším produkčním zázemím by to bylo asi skvělé, ale odmítám nadhodnotit film jenom proto, že s málem dokázal režisér něco vytvořit. Je to prostě nuda jak prase. A pokud mám kurva v hereckém ansámblu někoho tak kurevsky sexy a nadaného jako je Kaiytlyn Leeb, která má navíc herecké zkušenosti z velké hollywoodské produkce i hlavní roli v povedeném hororu od SyFy, nenechám ji do píči zaštěkat dvě věty, ale dám jí hlavní roli těhotné matky místo té neznámé prodavačky z Wallmartu z kanadského prdelákova. Fakt sem se na to těšil, bída. 40%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanaďané si začínají zasluhovat moje uznání a čím dál častěji přicházejí s čerstvými závany do zastaralých scénářů. Tenhle satanistický béčkový kousek toho má opravdu až dost. Od netradičního nápadu, přes slušné gore až po téměř áčkově zvládnuté atmosférické hororové scény. Co musím ale pojmenovat jako zápory by asi byly z většiny nesympatické postavy a že ten film jako celek pro mě byl trošku bordel. Nebyla jsem si nikdy jistá, jestli je to schválně vtipné nebo to zamýšleno ani nebylo a tak mi některé momenty hraničily trošku s parodií. Možná, že kdyby si to víc vybralo jenom jednu strunu, ať už vážnou či komediální, bylo by to pro mě trochu lépe stravitelné. Takhle dávám slušný průměr a budu určitě další Dyckovu potencionální hororovou tvorbu sledovat. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Spolehlivě jeden z nejlepších hororů roku 2020. Do top 5 určitě. Vtáhne to, je to dobře poutavě i esteticky natočený, výborný výběr herců, chvílemi až komediální situace, ale ve své podstatě hodně temný, škaredý a strašidelný snímek, u kterého jsem si říkal ( chvíle pro Váš smích ) že to je něco jako Vymítač ďábla pro 21. století. Strašidelné a hororvé nápady střídají ty odlehčující a je to škoda ? celkově to ale pohromadě drží a je to solidní horor, to bez debat. 8/10 a stále nevím, zda to tvůrci schválně (a proč) odlehčovali, protože to chvílema bylo fakt kurevsky strašidelný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno