Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (61)

Lima 

všechny recenze uživatele

Já bych měl spíše "vražedné pochybnosti" o schopnosti pana scenáristy napsat smysluplnou zápletku a schopnosti Ivo Tomana jej přetavit v aspoň trochu kukatelnou záležitost. Neuvěřitelně špatný pokus o jakýsi psychologický film s detektivním plánem v druhém sledu, který dokonale zapadá mezi tu šedou masu filmové produkce roku 1978. Vydržet dodívat to do konce se dá jen díky mému oblíbenci, velkému herci Mirkovi Macháčkovi, jenž v civilním životě sžírán duševní trýzní, která se mu dokonale odrazila v jeho výrazu, se pro tak napsanou roli jevil jako zcela ideální představitel. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko ohodnotit, rozhoduji se mezi 2 a 3 hvězdami. Ve filmu je velmi dobrá atmosféra (alespoň zpočátku), místy až hororová, a výborné herecké výkony v čele s Miroslaven macháčkem. Ovšem vše je zabito totálně nezvládnutým scénářem a poněkud dlouhou stopáží. Scénáristům asi nedošlo, že hlavnímu hrdinovi je jedno, že venku běhá vrah dětí, a on si tím bere na sebe jeho vinu (vesele), což z velmi sympatické postavi dělá naprostého ignoranta. Škoda, byl by to výborný český thriller. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší výtku mám k samotný zápletce, ale protože je spoilerující dám jí až na konec. Ano jistě horská atmosféra není špatná. Určitě pomáhá minimální hudební doprovod. Miroslav Macháček zahrál svou roli suprácky, ale, a teď POZOR TĚŽKEJ SPOILER, aby jsme se ve finále dověděli, že vraždil majitel chaty, to je přece ) úplně směšný. Vždyť malý děti bezdůvodně zabíjejí jenom psychicky narušený degeni. A to mě jako chcete říct, že on tam celou dobu žil, nikdy žádný dítě nezabil a zrovinka, když na chatu přijede Macháček, tak se ráno vzbudí a řekne si "ááá dneska si zabiju dítě", naprostej nesmysl. KONEC SPOILERU. Navíc u tématu vrah dětí očekávám velmi silný emoce a ty se díky naprosto dementnímu scénáři bohužel nedostavili. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to zvláštní, uhrančivou atmosféru, To slowly tempo mi vyhovovalo. Rád se dívám na filmy s Miroslavem Macháčkem, za to jsou tady taky body plus. Nějak si ale neumím představit, že se potká příjezd vandráka na samotu s náhlým vražděním tamtéž. Tady nás trochu tahali za nohu. A tahali nás za ni o to víc, že se vandrák k těm útokům přiznal. To už je kombinace dvou velmi málo pravděpodobných okolností, což je jasným signálem, že jsme svědky filmu a nikoliv pokusu o dramatizaci reálné události, k níž už někdy došlo nebo by teoreticky někdy mohlo dojít. Všechno ostatní ale fungovalo vážně moc dobře - včetně například policejní rekonstrukce za účasti všeho, co mělo v okruhu deseti kilometrů ruce a nohy. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh sám o sobě příliš nefunguje, byť náhody se dějí. Film je takový utahaný, rozšafný. Když děj konečně nabere na obrátkách a objeví se i můj oblíbenec Josef Vinklář, přišlo ještě větší zklamání. Práce esenbáka nebo jak ho nazvat byla šílená, odfláknutá, pohrdavá k člověku a nebýt záchranné brzdy, bůh ví, jak by jedna postava dopadla. Pachatel byl odhalen příliš brzy a závěr? Darmo mluvit, to se musí vidět - pohříchu ale jednou a dost. Hodně průměrný snímek, kde moje očekávání tvrdě narazila na neschopnost tvůrců vystavět příběh poutavě a bez chyb. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Filmováno i v obci Kamenický Šenov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)
  • Na vraždícím noži chybí krev. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno