Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent (Jean-Claude Van Damme) se musí po 25 letech vrátit do činné služby, když musí zachránit svého syna před falešným obviněním z pašování drog a obchodu se zbraněmi. (p.a.douch)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Poslední Žoldák, či poslední dívatelný akčňák s Van Dammem ? Osobně si myslím, že tohle bude zřejmě tečka, za jeho bohatou kariérou, na které jsem vyrůstal, ale budu rád, pokud se mýlím a uvidím ho ještě v některým dobrým filmu. Natočil ještě Frenchy (2021), kde si zahrála téměř celá Žánovo rodina, ale moc od toho neočekávám. Každopádně, tahle Netflixovská zábava, se celkem povedla, několikrát jsem se upřímně zasmál, dost odkazů na JCVD filmy, souboje dobré, nenudilo, obsazení už klasické mullti kulti alá Francie, naštěstí mi zde nikdo vyloženě nevadil. Top scény  - jízda v autoškole a bitka na záchodě. Čtvrtá hvězda ze srdce Van Dammovi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl celý film jak scéna v "soukromým kině" dám mu pět. Všechno začalo u plakátu na Krvavý sport a pokračovalo fashion alá Tony Montana, jenže bohužel, tato scéna velmi výrazně ční nad zbytkem filmu. Ten přípomíná spíš blázinec před kamerou než ucelený film, ale ještě překvápko je JVCD nejen, že je pořád ve formě, ale přišlo mně, že jako jediný to chytil za dobrý konec. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Netflix vsadil na veškeré atributy francouzské bláznivé komedie a opět to vyšlo. Francouzi si to samozřejmě natočili sami a tak ukázali, že to ještě stále umí.  Největším překvapením je přítomnost Jeana-Clauda Van Damma v jedné z hlavních rolí, který jakoby omládl a s vervou sobě vlastní se patřičně vyřádil. Použit je segalovský námět, takže tu máme dalšího bývalého agenta tajné služby, kterému unesli potomka, v tomto případě syna. Následující dění tak očekávaně vezme za své. Komediálních scén, s místy takřka až grotesek, je přehršel, takže pro někoho, očekávající spíše obyčejnou ryze akční etudu, tohle bude zklamáním. Akce je tu však taktéž více než dost, připomínající hlavně Van Dammovi filmové počátky. Snímek je na francouzskou komedii typicky ve zběsilém tempu, takže mnohdy humorná stránka vyjde vniveč. Van Dammovi převleky však chtě nechtě pobaví. Jeden gag střídá druhý a o tom to ve své podstatě celé je. Největším šrámem je však produkce Netflixu a jím opět vynucená rasová propaganda míchání ras. Richard Brumére s Van Dammovou tváří má syna mulatku? Vážně to tu zase musí být? Typická netflixovská politicky budovatelská představa o lidstvu příštích generací a to rozhodně snímek opět shazuje. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Produkčné zázemie Netflixu, obstojný trailer a fakt, že JCVD posledné roky vsádza skôr na kvalitu než kvantitu filmov sľubovali, že by mohlo ísť o vydarený kúsok. Posledného žoldáka by som štýlom prirovnal k nedávnemu seriálu Van Damma Jean Claude von Johnson.  Uvoľnená, komediálna záležitosť s pár akčnými scénami, v ktorej je Van Damme akože najlepší agent/špión na svete a v ktorom si v odľahčenom tempe uťahuje sám zo seba a pritom ukáže, že aj v 60ke je v celkom slušnej forme a stále dokáže nakopať pár chlapom prdel. Presne to isté dostávame aj tuná, pre tento krát mu však výsledný dojem zkazil veľmi nevýrazný dej a hlavne takmer všetci ostatní herci, ktorí prehrávajú aj na pomery podobnej odľahčenej,mierne uletenej záležitosti. Nakoniec teda jediné čo stojí za zmienku je, že Van Damme sa evidentne snaží a nemá to v paži ako WIllis alebo Seagal a že tých niekoľko akčných scén s JCVD sa podarilo a sú ozdobou filmu. Škoda že mimo ne a pár Van Dammových narážok na vlastnú kariéru/filmy je to v podstate celkom nuda a film sa dosť ťahá. 45% a lepšie 2* ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to jako ve filmech,“ zazní hned několikrát. A na pár Van Dammeových kousků taky odkazujeme. Pořád si říkám, že když bude mít belgický pantáta štěstí na ne úplně triviální „zápletky“ a v rámci béčkového žánru alespoň průměrné režiséry, může nás svými evropskými výlety za levnou produkcí ještě nějaký ten pátek obšťastňovat. Zatímco jiní jsou roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit. Neždíme jen své poslední síly, ale v několika projektech i příjemně rekapituluje. Kombinace akce a bláznivého humoru nicméně ne vždy vychází (jeho Kontraband byl výjimkou), navíc francouzské řachandy mě braly možná před třiceti lety, ovšem tahle nemá ani dobré gagy, ani zajímavě tajtrdlíkující postavy. Co se akce týče, pár scén naznačuje, že někdo ze štábu viděl pár francouzských béčkových klasik, zejména ve druhé polovině se na ni dá bez výraznějších potíží dívat. Samozřejmě Jean-Claude to má těžké. Jméno si udělal výhradně na jediném žánru, který nechce opustit, ale věk nezastavíš a divák není úplně pitomý, aby nepoznal, kdy se před kamerou pere on a kdy za něj zaskakuje kaskadér. Tentokrát hraje chlapíka, který musí vylézt z nory, aby ochránil syna, a ještě mu musí říct, kdo vlastně je. Nakonec je po herecké stránce tím lepším, co výsledek nabízí. A to je vlastně fajn zpráva. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Jedna zo záporných postáv je veľmi silne inšpirovaný postavou Tonyho Montanu z filmu Scarface (1983). Vo filme sa objavujú aj krátke zábery z tejto snímky. (BOURQUE)
  • Vo filme je viacero odkazov na iných, prevažne akčných snímok. Napríklad Jean-Claude Van Damme (JCVD) so svojím tancom pripomína svoju ikonickú scénu z filmu Kickboxer (1989). V jednom z ďalších scén je zase plagát filmu Bloodsport (1988), ktorý zbadá postava JCVD (Richard) a začne sa smiať. Práve Bloodsport bol v kariére Jean-Claude Van Damme (JCVD) prelomovým filmom. (BOURQUE)

Reklama

Reklama