Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (269)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Docela milé české překvapení, které jsem myslel, že budu po 15 minutách nenávidět, ale nakonec na mě dolehla vánoční atmosféra o něco dříve, podobně jako loni u Přání ježíškovi. Samozřejmě, že to není žádná vzletná filmografie, ale to, co to chce divákovi předat, to předává vrchovatě a diváka pobaví. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Postav jako na tři filmy, unylé vyprávění, subjektivní čtyři hodiny, herci nemají co hrát (vyjma Hynka Čermáka a trochu Jiřího Lábuse), špatně motivované postavy, spousta dohadů a nepravděpodobných situací. Zprvu (a i podle ohlasů) to vypadalo na nejsnesitelnější film od Pavláskové minimálně za deset let, ale dopadlo to jako vánoční peklo. 30%. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Kaiser se sice snaží jediný, ačkoliv i Jitka Sedláčková se snaží, ty naprosto nereálné a pitomé dialogy uhrát se ctí, ale ostatní sbírka herců je naprosto marná. A ta ministryně měla být parodií na Schillerovou, nebo co? Jinak jako je hezké, že se Pavlásková pokusila o českou variaci na Lásku nebeskou mixnutou Serendipity (česky tuším Lásce na stopě), dokonce sehnala hromadu současných nejobsazovanějších českých herců, a ještě se jí povedl majstrštyk v podobě Pierre Richarda v drobné roličce natočené u něho doma snad z mobilu na první dobrou. Jenže co je to platné, když dialogy nejenom že šustí papírem, takové by snad ani papírová postava neřekla, když zápletky jsou natolik triviální, a přitom nedohrané, špatně načasované, až by se styděl i student FAMU (ačkoliv dnes už asi ne, vzpomeňme filmařské nemehlo Toulovou), a kněz by fakt, jako fakt nemohl jít za svou láskou jen tak po demokratickém hlasování diváků v kostele. Píšu diváků, protože věřící to rozhodně nebyli. Celkově film působí zmateně, nedotaženě, neví, co vlastně chce říct (kromě takového toho láska přenáší i kněžské povolání - ostatně, kdyby nešlo nemlich o katolického kněze, ale starokatolíka, evangelíka, protestanta, pravoslavného..., tak má paní režisérka po wow efektu). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční příběh coby česká odpověď na kultovní Lásku nebeskou zaujme na první pohled svým obsazením a prostředím vánoční Prahy. Dějově se jedná o slabší odvar výše zmíněné klasiky: Zprvu několik oddělených příběhů se postupně stále více prolíná, až je z toho v závěru jeden velký spletenec, který sice neohromí, ale ani neurazí. Roden mi v komediální roli moc neseděl a Kaiserova postava se mi zdála jistým způsobem "schizofrenní", avšak ve spojení s Lábusem to ušlo. "Obsazení" Pierra Richarda bylo vskutku spíše na efekt a závěr filmu byl zbytečně moc kýčovitý. Vánoční tuctovka na akorát jedno zhlédnutí! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Recyklace asi tak 20. filmů, které s tématem několika osudů spletených do jednoho okamžiku přišly o několik let dříve. Sladší než Láska nebeská a drsnější než Amores Perros. Příležitost pro úpně všechny české herce a koho neangažovali, jako by nebyl. No a já jako divák? Ono je to natočené vlastně dobře, všechno do sebe zapadá, i ta závěrečná sladkost okoukaná z teenegarských filmů. Jen je to prostě naprosto hloupý a ZBYTEČNÝ FILM. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama