Reklama

Reklama

Spiderhead

  • USA Spiderhead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (209)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nová pecka od tvůrce Top Gun: Maverick? Určitě ne. Další nevýrazná a nudná podivnost se známými tvářemi? To už ano. Pokus o inteligentní thriller o hrátkách s emocemi, ve kterých si pedofilně vypadají Thor, hraje s emocemi mladých lidí, kteří se účastní záhadného projektu. Nudné, bez nápadu s herci, kteří si pouze přišli pro svůj šek. A pokud čekáte, že se to v něco vyvrbí, dementní konec vás vyvede z omylu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

3* ale zatracovať to nejdem. Ten film je zábavný a má skvelé tempo. Ak sa tu nachádza nejaká chyba, tak je výsostne scenáristická a herecká. Kosinski ako režisér prináša množstvo vizuálnych vnemov a ľúbivých obrazov. Stále sa tam niečo deje a má to aj zaujímavú zápletku. To, že od určitého momentu prestáva byť tá zápletka sofistikovanou a stáva sa moralizujúcou je síce škoda, ale nevybočuje do WTF momentov a za to som jej vďačný. Koniec je tak v niečom predvídateľný, ale zároveň má niekoľko ozvláštnení, ktorého robia zábavným. Finálny monológ nutné zlo. Inak pohodová vec od ktorej netreba čakať veľa a nebudete sklamaný. Najsmutnejšie je ďalšie z potvrdení, že Chris Hemsworth nie je žiadny herec aj napriek plejáde expresií, ktoré sa nám tu snaží ponúknuť. Teller ho značne vo všetkom prevyšuje a stáva sa najsilnejšou zložkou filmu. Pamätám si, že podobne zachraňoval aj obludnosť s názvom Fantastická štvorka. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stále si stojím za tím, že Kosinski je šikovný režisér (už jen kvůli Only the brave), nicméně na tomhle filmu je zvláštní, že i když z něj Netflix díky obsazení a určité lákavosti projektu zvládl udělat událost, to provedení a scénář je zoufale mdlý, o ničem co už bychom tolikrát neviděli, a především nudný. Hemsworth si bez problému uhraje svojí polohu a na záběry s člunem na moří se krásně kouká, zbytek se však odehrává v jednom postaveném interiéru a je jasné, že peníze se vynaložily hlavně na gáži hercům a pár efektů. Velké zklamání, leč v kontextu filmové produkce Netflixu stále méně a méně překvapující. A teď už dvorní režisérův herec Miles Teller jistě nebyl rád, že si Kosinski tentokrát vybral takto nezajímavý projekt. Ale už se to sakra musí zlomit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že Netflix zkurví už i režiséra, u kterého bych to jednoznačně nečekal. Podle ukázek to vypadalo dobře. Realita je ale tragická. Nápad super, herci super, zpracování a scénář pro ostudu. První polovinu filmu jsem doufal, že přijde scéna, která to zlomí a konečně dojde i k nějakému napětí. Když se to stalo, rozjela se série událostí, které z filmu udělaly hovadinu. Hovadinu s áčkovými hollywoodskými herci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že když režie nasadí Hemsworthovi brejle, že bude věrohodně vypadat jako doktor? Ano, správná odpověď je samozřejmě že "ne, nebude". Ale manipulativního hajzlíka, který si pomocí drog rád hraje s lidskou psychikou i chováním, tak toho zvládnul dobře. A dobrý je překvapivě nejenom námět, ale i děj tohohle komorního psychologizujícího scífka. Pokud od něho nebudete bláhově očekávat nějakou velkou myšlenkovou nebo existenciální hloubku, mohli byste být relativně spokojeni. Filmařina dobrá, protože Netflix, zápletka dobrá, i když Netflix. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku, když hydroplán přilétá k molu, vystupují 2 zaměstnanci, aby zajistili hydroplán k molu. Ten je však již připevněn, přestože právě přiletěl. (BMW12)
  • Důvodem Jeffova (Miles Teller) uvěznění ve Spiderheadu je řízení pod vlivem alkoholu, které má za následek nehodu. Miles Teller často hraje postavy, které jsou účastníky nebo téměř účastníky dopravních nehod. Je to vidět v jeho předchozích filmech Krev šampiona (2016), Kouzlo přítomného okamžiku (2013) a Králičí nora (2010). V některých případech to pomáhá zmírnit nebo vysvětlit pohled na jizvy na jeho tváři, které má z autonehody ve skutečném životě. (BMW12)
  • Přestože Mark Paguio ztvárňuje postavu „Verlaine“, je po celou dobu filmu oslovován jako „Mark“ (hercovo skutečné křestní jméno). (BMW12)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

01.10.2020

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Nevědomí) si vyhlédl další projekt. Podle serveru Deadline filmař nyní chystá sci-fi Spiderhead pro streamovací službu Netflix. Děj filmu je přirovnáván ke… (více)

Reklama

Reklama