Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

honajz 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování tohoto fantasy jsem měl problém, jak hodnotit. Začátek je na dvě hvězdy, prostředek na slabé tři, konec - kde se vše spojí - za pět. Ano, vadilo mi, že tady někdo viděl / četl Čaroděje Zeměmoří a bezostyšně ho vykrádá (a nejen jeho), vadilo mi dvounásobnou porci ženy s kamenným xichtem, která si říká herečka, ano, je to přepísknuté v stopáži, ano, jsou tu scény z nějaké free databanky "natočte si sami hobita rychle a levně, jak projíždí údolími", ano, ty pokusy o vtipy jsou mega trapné (celá ta linie s Písaříkem a jeho drobným kolegou), ale celkově to drží pohromadě (s občasnými nelogickými výkyvy), výprava je vážně na český film dokonalá včetně kostýmů, hodně fajn lokace, dokonce ani hudba neotravuje, ale spíše podtrhuje dění, dokonce jsem tentokrát chvílemi i princezně s princem občas ten vztah věřil, a soukromě mě potěšil ten vtípek s pivem, dokonce s oddalovanou pointou, to se už také málokdy vidí. Takže nedát slabé čtyři by ode mne nebylo fér. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel iba sympaticky obohacoval rozprávkový koncept o časovú slučku a nič viac, druhý sa rovno snaží o veľkolepé fantasy v štýle hollywoodskych blockbusterov. Čo podľa očakávania nefunguje a zlyháva ako na výprave, choreografii, či v rámci ešte častejších trikových záberov. Tento dojem tak navodzuje iba neustále burácajúca a epicky pôsobiaca hudba, čo je však v tomto prípade málo. Hravosť jednotky sa pritom takmer vytratila a ani vcelku zaujímavo rozvíjaná mytológia nenachádza dostatočnú oporu v uťahanom a nesúrodo vystavanom scenári, ktorú musí zachraňovať takmer výlučne Eliška Křenková. A to rovno dvojnásobne. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ajaj... Pokračování úspěšných snímků mohou být stejně dobrá, najdou se i případy, kdy jsou i kvalitnější, nejčastěji ale dochází k mému zklamání. A teď nemám na mysli jen naši filmografii, jedná se o celosvětový trend. K pokračování Princezny jsem tedy přistupoval s krajní opatrností a v určitém ohledu jsem byl i příjemně překvapen, protože si tvůrci dali záležet na akční stránce, ještě více vymazlili zvláštní efekty (i když měly tu a tam své mouchy), a já si tak nemám v tomto ohledu na co stěžovat (zvlášť když mi bad guys evokovali skuruty kombinované se stoupenci Plamenné legie z WoW: TBC). Tady pro mě ale, bohužel, klady taky končily, protože se mi přes veškerou zřetelnou snahu filmařů příběh tak úplně nepozdával, jelikož vzhledem ke stopáži muselo dojít k určité skratkovitosti, protože jsem tady viděl materiál na minimálně dva celovečerní počiny. Největším (i když očekávaným) zklamáním byly i napodruhé herecké výkony, alespoň tedy jejich většina, protože Simony Zmrzlé se to netýká. Monotónní přednes i výraz Elišky Křenkové bych mohl používat v případě, že bych trpěl nespavostí, jsem si jistý, že by to na mě fungovalo mnohem lépe, než prášky na spaní. Na jedno zhlédnutí to nebyla žádná katastrofa, ale první díl mě bavil mnohem více. / Poučení: V minulosti to sice nebylo tak jednoduché, dnes už se ale tetování běžně odstraňuje laserem. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád princezny zakleté v čase je … ČAS. Čas, který tvůrci přiznali, že neměli. Čas, který se oproti jedničce absolutně nepovedlo využít. Čas, který se táhne při sledování pohádky, která se moc nepovedla. Člověk (jako já) by čekal, že po úspěchu jedničky to bude dobrodružný a výpravný nářez. Byl to spíš zářez… asi jako prohlášení tvůrců, že v případě negativních recenzí se přes to máme přenést… nepřenesu. Ne po tom, co po těchto slovech následovalo. Z tohoto důvodu nechci být zbytečně stručná. Abyste mi rozuměli, je to pohádka, která pořád patří mezi ty lepší. Ale mohla být mnohem mnohem dál - ale to by tvůrci museli chtít, vážně chtít jako u jedničky a tvořit srdcem. Ne rychle pod tlakem na úkor kvality. Když jsou nejrozumnějšími postavami pohádky tác a Muriel, je něco špatně. Když celý film svítí efekty, které odvádí pozornost od nelogického a plytkého scénáře, je to špatně. A když vám samy postavy musí předem prozrazovat, co se stane nebo vysvětlovat, co se stalo, zase je něco špatně. Největší mínus tak vidím v tom, že tvůrci očividně zvolili jinou cílovku (asi i na popud jedničky, která byla spíše pro starší) - malé děti, které tomu nerozumí. Děti, co koukají na efekty, smějou se vtipům (ať už jsou v jakkoliv nevhodnou dobu) a je jim jedno, že záporák zapomněl, že je vlastně nejmocnějším na světě (očividně se demence nevyhýbá ani 800 let starému skoro-člověku). Takže za ně super - za mě teda velký špatný. A jelikož hodnotím za sebe, tak za mě takhle fakt ne! Prosím, pokud klapne trojka, tak si na tvorbu nechte dostatek času a zkuste přemýšlet nad tím, PROČ se děje to, co se děje - tak málo občas stačí k tomu, aby příběh pak alespoň dával smysl. Protože SMYSL je to, co českým pohádkám tohoto století chybí - prostě aby dávaly smysl. A na závěr: méně je někdy více a všeho moc škodí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se měli nejprve rozmyslet, jestli točí parodii, nebo vážně míněnou fantasy. Nene, ty rádoby ftipné momentky brzdí tempo a úplně ubíjí atmosféru. Duo Písařík/ten malej mě neskutečně iritovalo, až jsem zjistil, jak se ve mně probouzí nějaký ten Salazar Zmijožel. Mytologie ubíjející. Neonová sgrafitti a máchání packama muselo vést k zánětům ramene snad všech herců na place. K tomu pohříchu nulové emoce. No a teď k pozitivitám - příjemně překvapil Kotek (Vojto, za mě 1*), docela sedla rozdvojená Eliška Křenková (musí být hrozný žít sám se sebou!), ale celý film si ukradla roztomile ironická Simonka Zmrzlá. Tu totiž zastínit nikdo nedokázal. Mno a protože se na film sbíraly chechtáky přes crowdfunding a kdo si zaplatil, mohl získat cameo, tak proto tu máme několik skvostně otřesných amatérských hereckých vstupů, za které se doufám sami tvůrci stydí ještě teď. A to nejlepší na konec - duo "mápaní" a "můjpane" tu bylo v celém příběhu tak zbytečné, až jsem si je spletl s komparsem. To už ten Františkův masér měl snad důležitější úlohu v boji proti Salazarovi, který si do filmu odskočil k Warcraftu. A ne, nebojte, nebudu rozebírat, jak zoufale neoriginální tento film je. Jenže zatímco jednička ctila svůj název a vše tu tak nějak fungovalo, ve dvojce, která po svém názvu šlape jak kremaťák v popelu, nefunguje nic moc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Kromě Gutštejna se dějištěm filmu staly i hrady Helfštýn, Perštejn a Bouzov, který hrál ústřední úlohu v prvním díle, nebo zámek Sobotín. (rakovnik)
  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama