Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (217)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nezačíná návratem do nostalgie zlatých časů boxera Rockyho Balboy, který v sérii dosud působil jako trenér. Adonis Creed se zde příběhově osamostatnil. V prvním díle byly velmi kvalitní boxerské souboje. Tento díl je o chlapském přátelství a jeho úskalích, na nichž probublávají poměry v současné Americe. Podle mě je tu mnoho témat. Creedova minulost, neshody se ženou, neslyšící dcera. Přitom má jít o sportovní film. Ale nějaké dojetí tu najdeme. K dvěma boxerských zápasům, které hrají zásadní roli ve vyprávění se dostáváme klopoptně. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zkratkovitá charakterizace postav zabíjí scénář, resp. scénář zabíjí svoje postavy zkratkovitým vykreslením, což je o to s podivem, že ve filmu jsou postavy vlastně tři. No a pak samozřejmě je film zabit zbytečnými scénami, které nemají opodstatnění a zabírají stopáž scénám, které mohly potenciál filmu ještě vytáhnout. Ale režijně je to překvapivě solidní debut, minimálně ve scénách, které jsou opravdu anime. Jonathan Majors je i přes svoji kontroverzi v osobním životě úžasnej a jeho postava mohla bejt o to lepší, kdyby se klišoidně nestala v polovině filmu záporákem. (Přitom kdyby byl opsanej jako Apollo Creed z Rockyho...) Michael B. Jordan má nicméně velkej potenciál ve čtvrtým dílu ságu o Donniem dokončit se ctí, pokud se mu dostane dobrého scénáře (spíš, ať si ho napíše sám), a neztratí se v plánovanejch spin-offech apod. Creed by si zasloužil podobnou tinkturu jako Rocky. Počkat pár let a udělat spin-off až tehdy, až sportovní dramata zase začnou trochu strádat. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem nasnímané souboje ještě nedělají dobrý film. A v případě Creeda 3 to platí dvojnásob. Protože prvotní nadšení pro zajímavou alternaci boxerského outsidera Rockyho bylo zcela na místě, ale jestli druhé dobrodružství už trochu vařilo z vody i přes veškerý svůj potenciál v podobě Dolpha Lundgrena a Slye, trojka už je pouze ta stojatá voda, ze které se nic moc neukuchtí. Poslední Creed tak zůstává jen samoúčelnou střihovou exhibicí kontaktních soubojů a hip-hopových vypalovaček, zatímco celá dramatická linka s boys from the hood je letargická a vycucaná z prstu, tudíž nemá šanci na úspěch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rocky vo filme nie je, už to je výsmechom. Pre fanúšikov série by to malo byť veľké mínus. Film nemal šmrnc, ani veľké emócie, taký rekreačný film s klesajúcou tendenciou. Film v rovnakom nudnom vzorci, v ktorom hlavný hrdina aj po 3-ročnej prestávke stále víťazí. Samotný Adonis je antipatická postava, ktorej ťažko fandiť a celkovo to vyznieva, ako BLM film natočený pre BLM. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najslabší Creed kvôli nezaujímavej hlavnej zápletke. Michael B. Jordana som si za tie roky obľúbil a postava Creeda ma baví. Takisto sa mi páči, že v tomto diele už nie je za toho nerváka, ktorého rozhodí akákoľvek maličkosť. Konečne dospel. Bohužiaľ hen ten dilino s pohľadom večne zbitého psa ma sral od začiatku do konca. Jonathan Majors sa mojím obľúbencom nestane a budem rád ak ho už nikdy nikde neuvidím. Ten ich vzťah s Creedom u mňa vôbec nefungoval. Postava Damiana bola presne tak jednorozmerná ako záporáci v tých horších dieloch Rockyho. Rocky tu citeľne chýbal. Tentokrát ma nebavili ani boxerské zápasy. Vôbec som pri nich necítil zimomriavky z toho ako sa vyvrbí finále. Celkovo teda priemer, ktorý si asi už druhýkrát nepustím. 5/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama