Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (217)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve jak tvůrci zametli s postavou Rockyho, nejen že se zde ani jednou neobjeví, ale ani se o ní nemluví, prostě jakoby neexistovala. Jinak se jedná o překvapivě povedený kousek. Minutáž šla trošku dolů a celý příběh je dosti osobní. Vytahují se tady dávné události a ty je potřeba nějakým způsobem uzavřít. Jako v každém filmu i tady bezezbytku platí pravidlo, že jak kvalitní je záporák, tak kvalitní je výsledek. Tady je záporák přímo luxusní. Jednoznačně nejlepší z trojdílné série. Jonathan Majors, ať už je v soukromí jaký chce, může být pro Hollywood obřím přínosem. Charisma z něj totiž je tryská. Označil bych jej za takovou černošskou verzi Toma Hardyho. Pokud bych něco kritizoval, tak asi fakt, že jsou ve finále vlastně všichni hrozní přátelé. I mladý Drago zde už vystupuje v kladné úloze. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem nasnímané souboje ještě nedělají dobrý film. A v případě Creeda 3 to platí dvojnásob. Protože prvotní nadšení pro zajímavou alternaci boxerského outsidera Rockyho bylo zcela na místě, ale jestli druhé dobrodružství už trochu vařilo z vody i přes veškerý svůj potenciál v podobě Dolpha Lundgrena a Slye, trojka už je pouze ta stojatá voda, ze které se nic moc neukuchtí. Poslední Creed tak zůstává jen samoúčelnou střihovou exhibicí kontaktních soubojů a hip-hopových vypalovaček, zatímco celá dramatická linka s boys from the hood je letargická a vycucaná z prstu, tudíž nemá šanci na úspěch. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobrý boxerský film, který funguje i mimo ring. Michael B. Jordan mi několikrát předvedl, že je šikovný herec, který zvládne více hereckých poloh. Teď mi ukázal, že z něj může být i dobrý režisér. Jordan z natáčení okoukal, co dělají režiséři a teď nám to předvádí v třetím díle Creeda. Hodně se mi líbí, že Jordan k látce přistupuje trochu jinak. V jeho podaní má film vlastní obličej, ale nikdy se neztratí propojení s Rockym a předchozími dvěma filmy. Líbilo se mi, že film nikam nespěchá, a že všechno zajímavé a důležité se děje mimo ring. Problém se ukáže v momentě, kdy zjistíte, že těch zajímavých linií je ve filmu hodně, a film nemá čas se jim věnovat, jelikož se musíme přesunout do ringu, aby si to kluci vyříkali. Těch motivů je tady hodně a některé jsou zajímavější, než samotný duel mezi Creedem a Damianem. Michael B. Jordan je v roli Creeda moc dobrý a odmakal si to. Jonathan Majors se neskutečně vymakal, aby působil jako zabiják a hraje dobře, škoda že ho scénář tlačí do polohy, která je úplně zbytečná. Tessa Thompson nemá tolik prostoru a je velká škoda. Určitě bych se nezlobil za více scén s ní. Třetí Creed je hezky natočený, opět funguje to, co fungovalo minule, jediná výrazná změna je v duelech, se kterými si Jordan pohrál. Creed III je dobrý a zábavný film. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Možná je v tom jistá dávka nostalgie a staromilectví, možná jen přesycení, ale Creedovo kouzlo pro mě třetím dílem končí. Avšak vůbec ne ve zlém. Trojka jako první díl stojí na vlastních nohou, a nefunguje vůbec špatně. Podařilo se vytvořit silný osobní konflikt ze kterého děj těží, stejně jako Majors byl skvělý casting (což ostatně potvrzuje snad ve všem kde se objeví). Scény z ringu jsou intenzivní, Jordan jako režisér ukazuje i jistou nápaditost, ale mohl se odvázat klidně víc. Tentokrát lépe funguje i rodinná stránka příběhu, která ve dvojce byla spíš nudná a na obtíž. Celkově mám ale pocit, že už mi série nemá co nabídnout jak po emoční stránce, tak po příběhové, a případné pokračování nejspíš budu ignorovat. Creedova trilogie však ve mě se ctí zůstane jako důstojným nástupcem nesmrtelného Rockyho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Homie“ sem, „homie“ tam, no a slovy chlapců z Moviezone bych to asi shrnul rčením „hezký, ale k hovnu.“. Za invenčně nastříhaný finální duel, kdy náhle zmizí kolem ringu diváci, pozadí se střídavě barevně mění a vy cítite jenom to bojové zapálení ústření dvojice, bych dal i absolutní hodnocení. Jenže…. zbytek šlape podle už mockrát slyšených not. Takže nějaký to rodinný a vztahový klišé, proto emočně mě to minulo velkým obloukem a momentů překvapení jsem napočítal ´zero´. Nemám ani pocit, že by to nějak obohatilo celou franšízu. Když vzpomenu na Slye, jak v jedničce Rockyho roztomile balil Adrian, to bylo jinší kafe. Tedy resumé – vidět a zapomenout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama