Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (665)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mému vkusu vzdálená chujovina, u níž mě její extrémní popularita a trhání kasovních rekordů vyloženě vadí. Vyjma dílčích hlášek, skvělého Jackmana a rozdováděného Macfaydena jsem si z toho neodnesl vůbec nic a upřímně bych čekal, že nebudu až v takové menšině. Reynolds a Levy plodí ty nejprůměrnější drahé produkce Hollywoodu a tady jim každý tleská jen proto, že dle očekávání tepou do Disneyho, který si už s Marvelem a mnoha dalšími nekonečnými seriály neví rady a nenávidět ho je v módě. Že je to prostě Deadpool, to není žádný argument. Teď je z něj navíc součást nějak zavedeného fikčního světa a měl by v jeho mantinelech dávat smysl, což ale tvůrce nezajímalo. V podstatě nic dramatického a vlastně ani akčního tady nefunguje, a to včetně motivací záporáka i ukotvení vykupitelského narativu, kdy se prostě nejde zbavit pocitu, že ti dva spolu musí být jen proto, že i herci se náhodou kamarádí. Tenhle patvar bez tempa taky vznikl jen proto, že z korporátního hlediska musel, je to fakt víc mediální a kulturní póza než film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už asi spíš ne. To co je tu "deadpoolovské" (vytěžený R rating, bourání čtvrté stěny, meta komentáře) na mě ještě fungovalo obstojně, bohužel "marvelovského" je tu minimálně stejnou měrou. Bezcílné vršení atrakcí, které pro mě jako někoho, kdo všechny ty komiksy nemá v živé paměti, působilo až ubíjejícím dojmem. Půlku postav z těch cameo rolí jsem asi nikdy neviděl, čtvrtinu si jich nevybavuju a čtvrtinu jsem vzhledem k jejich zestárnutí na první dobrou nepoznal :D Vážně mě netěší, že jsme se evidentně dostali do éry, kdy aby si člověk plnohodnotně užil nový film, musí znát nejenom marvelovské filmy, ale i marvelovské seriály, x-men unviersum, Fantastickou čtyřku a další Disney akvizice. Blbý je, že víc cest, jak z tohodle dostat nějakou diváckou radost, nevidím, je to čistý fanservis. Děj je klasická přeplácaná marvelácká nesmyslnost poslední doby, kdy záporák chce ničit světy protože proč ne, většina příběhu se odehrává v dalším novém prostoru, který jsme dosud nikdy neviděli, a řídí se to vše z prstu vycucanými pravidly, která jsou řečena vždy minutu před tím, než se podle nich začne hrát. 5/10 a lituju, že jsem nešel radši na Twisters. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Není to taková šleha, ale vlastně jako je! Dost! Po digi katastrofách Quantumania a MARVELS se tady opatrně našlapuje v nemastných, neslaných lokacích, hlavně aby to nebylo moc CGI. Naštěstí je ten fanservis natolik silný, že to tolik nevadí. Hlášky lítají vzduchem, krev cáka do všech stran a nostalgie po prvních a druhých X-menech je v závěru na 120%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři, možná ani to ne - ale v kině jsem se často smál jako retardpool (nejen v rámci nakažlivosti) a to se prostě počítá. Ten film určitě není odvážný (všechny fórky na filmová studia atd. jsou ve skutečnosti jen podbízivý kalkul na diváka,  kterého sere aktuální stav MCU) a už vůbec ne chytrý - v podstatě se jede úplně mimo jakékoliv univerzum, chatrný příběh v pozadí je dementní v kontextu i bez něj a jako tématická sranda je to zrádné, protože pokud by z tohohle měla jakákoliv postava přestoupit do dalších filmů franšízy, bylo by to stejné, jako by se v Rambovi objevil někdo ze Žhavých výstřelů (ale v současném MCU by to beztak bylo fuk, protože berlička multiverzum dovoluje kontraproduktivně absolutně vše). Jak už jsem řekl, nakonec to vyhrává prachsprostá sranda, protože hlášky jedou jak sviňa, Reynolds s Jackmanem mají skvělou dikci i nějakou chemii, od začátku do konce se neustále něco praštěného děje a pár momentů je přesně tak cool a funny, jak se od nich očekává. Hnusočoklík cajk. Za krásné letní vymytí mozku děkuju, ale znovu už to vidět nechci. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já toho Deadpoola prostě žeru ! :) Šíleně zábavnéj námrd narvaný hláškama, zábavnýma cameama a hezky brutální akcí, co víc si divák od letního blockbusteru může přát ?? Jako bonus je tu ještě návrat oblíbené postavy Logana, kde Hugh Jackman doručí i slušné herectví. Má to boží soundtrack, Shawn Levy si vybral nejlepší moment v kariéře a servíruje zábavné eye candy momenty ( Hned opening akční sekvence jak z Mortal Kombat) a takový fight Deadpoola a Wolverina v autě či fight s hromadou Deadpoolů, tak to byl peak jak prase ( Brutální nátěr s úžasnou kamerou sledující celý tenhle masakr z povzdálí). Camea jsou velmi zábavné a potěší, záporačka je však trochu slabší a příběhově to Marvel zas tak moc nikde neposouvá a myslím, že Deadpool spásou nebude, spíš se obávám, že půjde o poslední hezkou tečku za Marvelem. Hlášky jsou opět strop  a těším se na druhou projekci, ať je všechny můžu pořádně pobrat, protože ta kadence je šílená a intenzivní. Tady jsou všechny ingredience, které ve filmech miluji, takže o mém hodnocení je dávno rozhodnuto. Nicepool a ten ošklivéj pes byl top ! 9/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (76)

  • Kevin Feige pracoval jako pomocný producent na filmu X-Men (2000) a byl přítomen původnímu konkurzu Hugha Jackmana na Wolverina. Feige řekl: „Pro Jackmana, pro mě a myslím, že i pro všechny fanoušky Marvelu, je neuvěřitelné, co se za 23 let stalo... to, že se Hugh vrátil, je neuvěřitelné. Pro mě osobně je to místo, kde jsem začínal. Byl to jeho první konkurz na natáčení a on přiletěl do Toronta na čtení s Annou Paquin. Vzpomínám si, jak jsem na jeho konkurzu seděl za kamerou... Je to velmi uzavřený kruh, když se vrací v tomto novém filmu Deadpool.“ (Johnny.ARN)
  • V pracovně Happyho Hogana (Jon Favreau) se nachází hromada předmětů z ostatních MCU filmů. Patří mezi ně například časopis Forbes s obálkou Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) z filmu Iron Man 3 (2013), prototyp štítu Kapitána Ameriky a pohybující se kyvadlo z Iron Mana 2 (2010), nebo původní reaktor Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) s nápisem: „Důkaz, že Tony Stark má srdce.“ (NiWi)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Reklama

Reklama