Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (180)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak část titulů ze světa Star Wars dopadla v posledních letech, tak představuje Ahsoka povedenou sérii, kde jsem ochoten odpustit méně povedené finále výměnou za perfektně nacastované obsazení, většinu akce, celkový feeling série (včetně povedeného OST), a napínavý děj. Rosario Dawson jako potulná rytířka Jedi Ahsoka Tano si postupně buduje charisma a sympatie u diváků, z knižního světa na ní čeká geniální velkoadmirál Thrawn (knihy Timothy Zahna doporučuji), se svými spojenci. Série je skutečně výpravná a není to nic ušmudlaného, čím dál více působí epicky a vůbec ne lacině. Uvidíte další zajímavé charaktery na opačné straně barikády jako Shin Hati a hlavně perfektní Ray Stevenson jako Baylan Skoll, který celou sérii ukradl pro sebe. Jeho charakter uživatele síly, co chce stát mimo dobro a zlo vyvolává přímo mrazení v zádech a spoustu otázek. Lars Mikkelsen jako Thrawn má perfektní hlas a výborně ztvárňuje svoji postavu. Paradoxně nejslabší je Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, která je prostě lamka většinu času. Kvalita dílů stoupá v průběhu času, ale pokud neznáte knížky Timothy Zahna, a seriály Clone Wars, Rebels a další, vůbec si nestyďte pustit vysvětlující videa na Youtube kanálech jako EckhartsLadder, nebo ScreenCrush. Seriál má sice občas over the top momenty, nebo divné vrstvení děje,  ale to se děje minimálně. Je zde spousta povedených a milých detailů, pro military fetišisty a SW fandy obecně. Některé momenty jsou prostě geniální a velmi silné, repríza je v programu. Máme tady parádní hostovačky jako Hayden Christensen, Peter Jacobson (Taub z Dr. House), Genevieve O'Reilly (Mon Mothma z Andor), a další. Podle mě se máme ve druhé sezóně na co těšit. Uvidíme, zda se někdy dočkáme zfilmování Zahnovy první SW trilogie, nebo bude pouze částečně využita jako rámec, aby se mohly využít ostatní nové postavy a dějové linky z nedávných SW titulů. Uvidíme, jsem neobyčejně napjatý, a cítím cosi znepokojivého v síle. Poznámka pro znalé, bral bych před novou filmovou trilogií podle Zahna, aby se zfilmoval tento titul, protože pak dostanou diváci pochopení motivace Thrawna, jako dlouhodobou šachovou partii vlastně hraje. Navíc bychom zde opět viděli Haydena Christensena a Ewana McGregora. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Konec uplně na hovno. Asi jako při maximálně nadprůměrném sexu dostat těsně před vyvrcholením křeč a spadnout na zem.  Na 2 nejzajímavější postavy jeden krátký němý záběr, místo nich vytáhli uplně WTF klišé následované otravným vedlejším klišé.  Jedna z nejikoničtějších SW postav zabitá do role nabarveného cosplay šaška. Chudák Mikkelsen, schválně se podívejte na jeho civilní záporáckou roli v dánském dramatu o zneužívání dětí, tam z něj jde strach každým záběrem. Potenciál to mělo, ale zase to spadlo do klasických Filoniho hoven s odkazy a pomrknutími, kde mu uniká primární kostra a zábavnou. A taky aby byl seriál o Ahsoce o komkoliv jjiném jenom ne o ní je silně WTF.  Jo, měl jsem pocit místy že to má epické záběry a pěkný přesah, ale pak jsem si vzpomněl na podobné záběry z Vychováni vlky od HBO a měl jsem pocit, že srovnávám Čtyřlístek se Zahnovou trilogií. 5-6/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Určitě lepší než Obi nebo Boba. Ashoka ale hodně navazuje na seriály, které znám jen z doslechu. Tak nějak si jede to svoje aniž by myslela na nechápající diváky, kteří jsou spokojeni s akcí a výtečnými trikovými záběry, ale neudělali si domácí úkol. Nabízí tak spoustu super věcí včetně zombie Stormtrooperů nebo nakousává tajemství jiné galaxie. Osobně mi hodně vadily nepromyšlené detaily, kdy se některé věci dějí prostě jen aby dostaly charaktery tam kde je Filoni potřebuje mít. To že to nedává úplně smysl je věc vedlejších. Na pokračování se rozhodně těším. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další seriál ze světa Star Wars. Divák by si až mohl říkat, že už toho bylo dost a Disney by si mohl dát chvíli voraz. Jenže u Ahsoky by to byla škoda. Na celém seriálu je totiž patrné, že jej tvůrci točili s láskou, radostí a respektem ke světu Hvězdných válek. Děj se odehrává někdy po šesté epizodě původní trilogie, nabízí obrovské množství bojových soubojů s meči, roztomilost některých obludek Star Wars vlastní, hodně dobře napsané postavy a celé to má jako taková třešnička na dortu girl power vibe, což divákovi překvapivě nebude vůbec vadit. Naopak. Co mohlo, to se tady prostě povedlo a tak musím říct, že se pro mě Ahsoka po Mandalorianovi stala druhým nejlepším seriálem, co Disney z tohoto světa dosud přichystal. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Poprvé v rámci obrazovek se nám představí představitelé tzv. Dark Jedi – Baylan Skoll (Ray Stevenson) a jeho padawanka Shin Hati (Ivanna Sakhno). V jedné scéně v traileru můžeme vidět její typicky padawanský copánek. (Veskoslav)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama