Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (483)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: 7/10 The Baby Yoda Show. Dosť kolísavá kvalita, v najhorších momentoch (Sanctuary) to pripomína moderného Hercula a v najlepších (Redemption) je to epický mix hlášok, akcie, skvelých postáv a mytológie (kiežby Taika Waititi režíroval celú druhú sériu). Zásadným problémom (hlavne v prvej polovici prvej série) je 30 minútový formát, v rámci ktorého je problém vybudovať solídnu zápletku a vyvrcholenie. Naopak jednoznačným vrcholom je "Baby Yoda", ktorý je stelesnená roztomilosť a kradne si pre seba celý seriál. Toto malé zelené ňuňu nemožno nemilovať a nech bude Mandalorian v budúcnosti hocijaká sračka, ak sa tam aspoň na pár sekúnd objaví Baby Yoda, budem to poctivo pozerať. Jon Favreau je génius a Disney mu môže bozkávať nohy. Druhá séria: 8/10 SPOILERY. Druhá séria je oveľa vyrovnanejšia než prvá a poskytuje skvelú televíznu zábavu, pravdou ale je, že ten koncentrovaný fan service na mňa vôbec nefungoval. Skôr naopak. Oživenie Boba Fetta i cameo Luka v závere (ktoré je takmer kópiou záveru Rogue One s Vaderom) pôsobia strašne spiatočnícky a repetitívne. Začínam si myslieť, že kým Gen X neodídu do dôchodku, skutočne dobré Star Wars budú skôr náhodou ako pravidlom (česť výnimkám ako Rian Johnson). ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1: Recyklátor známejch příběhů jako například Sedm statečných (samurajů), ale i spousty jinejch, hlavně westernů a scifíček (pocta?). Překvapilo mě, jak strašně primitivní a naivní to je (záměr?). Každej díl se odvíjí téměř totožně. Potulný lovec Mando dělá práci o kterou nestojí a nějak to vždycky dopadne. Baby Yoda je samozřejmě ňuňu a asi žádnej fanoušek SW to nebude příliš hanit, protože ač pitomý, je to příjemný pokoukání ze světa SW. A já fanoušek Hvězdnejch válek jsem. Toť způsob náš! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu tě přivést za tepla…nebo tě můžu přivést za studena.“ - „To je moje hláška!“ Neb ve hraných filmech se oběma Fettům, poskytlo až trestuhodně málo času, vzal jsem existenci tohoto seriálu s povděkem a zadostiučiněním. Už úvod v duchu westernů s Eastwoodem mě okamžitě chytl, a v podstatě předznamenal směřování celého seriálu. Z Clintovy postavy se ovšem v průběhu nestala starostlivá chůva…ach ano, baby Yoda. Nejdřív jsem si říkal, že Favreau začíná ze všech těch Knih džunglí a Lvích králů už krapet bláznit, ale on se z toho zeleného, okatého pišišvora postupně stal nejen tahák seriálu, ale i zcela rovnocenný člen. Avšak zajímavých postav je tu více a ve 2. řadě jich ještě přibude. A když už jsem u druhé série, bavila mě ještě více než ta první. I díky všem těm „návratům“. Její konec byl epický a já cítil příjemné mrazení jako už dlouho ne. Proto mě mrzelo, že jinak dost povedená 3. řada zmizením některých postav jakoby ignorovala předchozí děj (učeň bez mistra?). Nicméně, pořád je to na 5* a já se těším na další díly. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nefanoušek SW musím říct, že se seriálovým Mandalorianem jsem spokojen. Pedro Pascalův hlas v Mandalorianovi má kouzlo,Gina Carano po delší době hraje, baby Yoda je roztomilý a bavil mě i IG droid. Má to hezký vizuál, slušnou dávku obstojné akce a každý díl je o něčem jiném, takže seriál neomrzí a drží si fajn tempo. Hardcore SW fanoušci zřejmě budou slintat blahem a já si to alespoň hezky 8 týdnů užíval. 8/10. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Závěrečná znělka seriálu připomíná svým rytmem cval koně, na počest klasickým westernům, kterými je Mandalorian inspirován. (Jirkush)
  • V seriálu hraje velkou úlohu vzácný prvek – Beskar. Tento vzácný kov je vyjímečně ohnivzdorný a snese i požkození od světelných mečů. Je výhradně spojen s Mandaloriany a mužeme jej znát z animovaných seriálů Star Wars: Klonové války (od r. 2008), Star Wars: Povstalci (od r. 2014) anebo také z filmu Solo: Star Wars Story (2018). (3T)
  • Během vzpomínkové sekvence Marshala (Timothy Olyphant) je vidět moment, kdy všichni sledovali zničení druhé Hvězdy smrti. Text kolem hologramu je napsán v jazyce (abecedě) Star Wars a při překladu do angličtiny zní: „Little does Luke know that the Galactic Empire has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star“, což je všemi dobře známý úvodní text ze Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama