Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 15

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 15

Recenze (470)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co udělá liška, když se chytí packou do želez? Ukousne si ji. Tolik k postavě Furiosy. Jinak první polovina mě hrubě nebavila a musel jsem ji přetrpět. Já chápu, že mělo jít o vývoj hlavní postavy a její přípravu na pomstu, ale byl jsem prostě naladěn z předchozích dílů jinak. Nakonec dám slabé 4*, protože bitky byly fajn, měly napětí i tah, byť nic šokujícího už jsem, tak jako v předchozí části, nedostal. Taky mi vadilo, že počítačové efekty, hlavně pozadí, za moc nestály a bylo poznat, že nejde o reál. Ani se mi dál nechce psát, páč ty nejlepší scény tu popsali jiní. Každopádně k tomuhle dílu se už vracet, na rozdíl od předchozích, nebudu. 3,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola skvelá zábava zabalená do vizuálnych orgií. Dvojka prebrala spústu nápadov z počítačovej hry, no a je to taktiež veľmi solídna zábava v rovnomernom šate ako v prípade prvotiny. Sú pasáže, počas ktorých rovnako ako v jednotke človek len so zatajeným dychom sleduje, čo sa bude diať. Pokiaľ si pustiť “nezmyselnú” zábavu bez pointy či hlbšej myšlienky, tak jednoznačne niečo takéto. Muselo to byť bohovo drahé. Ale jebať nato, keď to baví a nešlo to z našeho vrecka, pričom stále lepšie investovať do niečoho takéhoto, ako dotovať takého Arpáda Soltésza s tými jeho demagogickými výtvormi. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Lady and gentlemens! Start your engines!" Je až neuvěřitelné, že skoro osmedesátiletý režisér to dokáže natřít celému Hollywoodu jednou filmovou sérii. Zatímto Hollywood se v posledních letech potácí od čerta k ďáblu a neumí natočit kvalitní filmy natož pořádní akční blockbustery, tak příjde pan Miller a nejenže si vystačí s minimem cgi efektů. Ale taky zvládne natočit opravdový akční film bez jakýhkoliv servítek. Tleskám. Sice od poslední Maxe uběhlo skoro deset let a vyškrtly nám samotného Maxe, tak Furiosa nese pochodeň velmi hrdě a zpříma. Není divu, protože letos asi lepší film v kinech neuvidíte. Což je vzhledem k tržbám asi obrovská škoda. Ale asi nás holt nahrazuje generace Z a ty takovéhle filmy neocení. Zpět k filmu, plakat můžeme i potom. Furiosa je stejně jako předchozí Max nadupanou akční jízdou od začátku do konce. Má dlouhé akční scény, které jsou naprosto úchvatné a dechberoucí. Má nadupaný soundtrack, i když k tomu se ještě vratím. Herecky je naprosto skvělé. Anya je hvězdou nové generace a Chris si svoji roli absolutně užívá. Je vidět, že padouši mu sedí víc než nějací hrdinové. Prosím obsazujte ho víc jako grázla. Jemu to fakt sluší víc. I jako komediant zapadne víc. Proto je jeho Dementus naprostým hereckým koncertem. Dost možná je to nejlepší Hemsworth vůbec. Tom Burke zaskakuje za Toma Hardyho a docela dobře. Sympatická postava, která se hodí do celého příběhu. Furiosa totiž kromě zběsilé jízdy taky vytváří velmi dojemný příběh o zrodu jedné z důležitých postav celé ságy. A taky jedné z nejoblíbenějších postav minulého dílu. Baví mě dávka adrenalinu, poctivé akce s minimem digitálních efektů, množství bizardních vtipů a situací. Za mě velmi povedený a zvládnutý spi-off sequel se vším co k tomu patří. Překvapilo mě na to jak je film drsný, tak že režisér se snaží to udělat maximálně decentně. Jediné co mi chybí tak je Hardy (obvious) a silnější soundtrack. Vzpomenuli-si na soundtrack z Fury Road, tak je to pekelný rozdíl. Ale to jsou jen drobné smítka na kráse. [Imax] (91 %) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden George Miller. Zjevil se skoro z ničeho na začátku 80. let a všechny šokoval natočením jednoho z nejlepších akčních filmů dekády za relativně malé prachy v australské divočině. Po úspěchu mu přistály od studií mnohem větší peníze na další díl. George najal hvězdy, ubral plyn a rozmáchl se tak moc, že nedostál tempu předchozího dílu a zároveň nedokázal dostatečně zaujmout novými směry. Byl jednou jeden George Miller, zjevil se skoro z ničeho v druhé dekádě 21. století a všechny šokoval... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Devět let stará písková divočina to u mě měla na čtyři hvězdy a kousek. Teď to jsou čtyři hvězdy bez kousku, ale radost mám obdobnou. Pokračování je ambicióznější, žánrově rozevřenější a asi i lépe pracuje s postavami, jinak jde ale znovu o nekompromisní audiovizuální nářez plný hřmotného hudebního doprovodu, ze řetězu utržené kreativity, propracovanosti zpustošeného světa, zdegenerovaných postav, vynikajících kaskadérských kousků a nespočtu nápadů. Kamera, wow! Před lety šlo zároveň o jednu velkou akční jízdu, teď se karty odkrývají postupně, přičemž po úvodní (skvělé) naháněné unesené dcerky tu máme skoro hodinku bez většího akčního svinčíku, i když pořád něco visí ve vzduchu. Mnohé nahradí (přeci jenom tempo v první polovině krapet drhne) vzápětí přehledně zkomponovaná akční scéna s naloženou cisternou o slušném počtu minut. A frčíme dál. Furiosa se odehrává na prostoru několika let, sledujeme střet dvou armád s bizarními a zvrácenými vůdci a celé se to skládá z pěti kapitol ze života okaté dračice, která vyrůstala obklopená násilím a šílenstvím. Přesto bych místy uvítal větší dravost a syrovost (minule to víc létalo, padalo, skákalo i bylo víc barevné, polonahé krasotinky se toho nebály nebo fanatické postavy se prostě jen šíleně řehtali), stejně tak bych lépe pracoval s naznačenou romancí. Prostě to celé tolik nedrtí smysly jako posledně... Z Chrise Hemswortha jsem úplně neucvrkával, Anya Taylor-Joy a její intenzivní upřené pohledy, to je jiná radost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (28)

  • George Miller o tomto projektu mluvil hned po vydání filmu Mad Max: Fury Road (2015), ale trvalo mu 9 let, než ho natočil a vydal. Vývoj se na několik let zastavil kvůli zákulisním sporům o odškodnění mezi Millerem a Warner Bros. kvůli Fury Road, které byly nakonec urovnány. (Johnny.ARN)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno