Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Polk.“ Asi mi niečo ušlo, inak nechápem tomu, aký má zmysel pokúsiť sa zviezť na úspechu Armády mŕtvych rip-offom (resp. spin-offom resp. prequelom), ktorý s ňou okrem vedľajšej postavy nemá na 98% nič spoločné. Dokonca sa jedná o úplne iný žáner! Takže ak čakáte zombies, zostanete sklamaní: je to odľahčená heist movie, ktorá sa síce odohráva na pozadí prebiehajúcej zombies apokalypsy, ale z tej vidíte len pár sekúnd. Hlavné slovo bolo udelené postave, ktorá ma v Armáde mŕtvych bavila najmenej. Paradoxne, hoci som si k jej samostatnému dobrodružstvu (z produkcie Zacka Snydera) sadal s nechuťou a s jasným názorom, že to bude zlé, napokon som bol príjemne prekvapený. Nie je to pecka roka. To vážne nie. Ale má sympatickú atmosféru, fajn kasting, dobré nápady a napriek minutáži á la Pán prsteňov solídne odsýpa. Poteší česká výprava, i záverečné cameá. Prekvapením je, že tentokrát ma Dieter (ktorého herecký predstaviteľ to celé režíroval) bavil, aj keď nielen jeho humor, ale celkovo humor tohto filmu sa zasekol na úrovni strednej školy. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Army of Thieves byla promovaná od nevidím do nevidím, a tak jsme asi všichni čekali o dost víc, než jsme ve výsledku dostali, ale i tak se jedná o fajn oddechovou komediální loupež se sympatickou a vtipnou hlavní postavou a ucházející partou lupičů. Potěší dějová linie v Praze, hláškující hlavní postava a děj okolo trezorů, naopak co filmu dost škodí je jeho přízemnost a přemrštěně dlouhá stopáž, která ke konci trochu nudí. Neurazí, nenadchne, ale asi si dokážu představit lépe strávený čas. Lepší dvojka, která za mě na průměr ale nedosáhne a ani závěr mě nijak nepřesvědčil. Její postavení jako prequel k Army of The Dead je z mého pohledu pak už úplně od věci a nesmyslné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Narychlo splácaný a upečený polotovar, který se snaží rozvíjet svět Snyderovi Armády mrtvých. Schweighofer je sympaťák, ale jeho heistový debut je absolutně bez inovace a v přepálené stopáži se ztrácí i těch pár zábavných momentů vykrádání obřích sejfů. Jako devadesátiminutovka by to mohlo fungovat, ale takhle se jedná o další zbytečnou netflixárnu a tuzemského diváka tak ani nepoteší Praha v docela významné roli. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Matthias Schweighöfer (detail - hercovo příjmení nejde vyslovit jako příjmení filmového hrdiny) je ohromně talentovaný herec. Přesvědčil mě o tom už v mnoha projektech. Tady se dokonce posadil na režisérské křeslo. Vůbec se za to nemusí stydět. Armáda lupičů byl možná trochu zbytečný, ale přesto i zábavný akční film. Sledujeme příběh mé oblíbené postavy z Armády mrtvých. Jak se stal vrchním louskáčkem trezorů. Kdyby nešlo tuto postavu, tak se na tento origin vykašlu. Ovšem tady jsem tomu dal šanci a v první polovině filmu jsem rozhodně nelitoval. Je to hravé, zábavné a otvírání sejfů patřičně propracované. Ovšem v druhé půlce už pro diváka úspěch Sebastiana a přidají se k tomu ještě typická klišé. Českého diváka určitě potěší slyšet jeho rodný jazyka a v mém případě bylo až děsivé, jak si člověk navykne na angličtinu. Čeština mi pak přišla nepřirozená, ale jako dokreslení autenticity to je skvělý prvek. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)
  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)
  • Když tým Interpolu hlídá budovu kasina, ve kterém je poslední sejf, a Delacroix (Jonathan Cohen) rozhodne, že počkají do pěti do rána, při pohledu na Beatrix (Noémie Nakai) na obrazovce vedle ní nejdříve vidíme čas 8:43:47, poté 8:43:56 a pak znovu 8:43:47. Na konci scény se čas změní na 24hodinový formát místo původního 12hodinového. (Anyk)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama