Reklama

Reklama

VOD (1)

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od námětu "teroristi a upíři v letadle" jsem, kor na Netflixu, čekal břečku, ale Blood Red Sky se kupodivu dost povedlo. Jasně, je to svou podstatou blbinka, ale blbinka našlapaná, s přehledem natočená, a vygradovaná do až překvapivě rozsáhlého a intenzivního masakru. Takhle nějak bývala měla dopadnou Snyderova Armáda mrtvých. Mohlo to mít o pár (desítek) minut méně, fakt není důvod, aby mělo béčko tohoto typu ke dvěma hodinám, ale nevadí. U notorických stěžovatelů nechápu proč se na ty filmy vůbec pořád koukají. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná upírovina s vynikajúcou herečkou. Začiatok bol síce taký pomalejší, ale našťastie sa to s nastúpením do lietadla rozbehlo a akcie bolo požehnane. Možno by som to prijal celkovo trochu drsnejšie, ale hlavné je, že sa tu človek nenudí. Aj príbeh bol pomerne zaujímavo vyskladaný. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vystavaný film, ktorý nepresedlá hneď do žánru horor, ale všetko tu ma svoj čas a miesto (úvodná scéna, ktorá je vlastne záverečná, pochopiteľne pokračuje vo finále, pôvod nákazy vo forme flashbacku popri teroristickom únose taktiež nechýba). Filmu hrá do kariet aj celkom zaujímavé prostredie lietadla, kde sa nedá moc schovať. Podarili sa aj masky krvilačných upírov a atmosféra tiež nie je na zahodenie. Moc tento žáner nemusím (pretože mi príde na jedno kopyto a bez nápadov), no tento krát ma bavil svojím netypickým, záhadným a v závere aj brutálne krvavím podaním. Mať to trošku rýchlejšie tempo na začiatku, určite by som išiel s hodnotením vyššie. Takto "len" silná sedmička. 70% - 3* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že mi někdo před filmem prozradil podstatu ony záhadné nemoci: To však naštěstí nakonec tolik nevadilo a já si byl stále schopen dílo náležitě užít. Nebylo zde mnoho strašidelných pasáží, ale akční části byly bezchybně natočené a atmosféra byla tak tajemná, že jsem se zatajeným dechem netrpělivě čekal, co se odehraje v každé nadcházející scéně. Nejvíce však na díle oceňuji vykreslení jednotlivých postav a odhalení jejich pravého sobeckého ,,Já" během krize. To vedlo k postupnému stupňování této už tak vyhrocené situace a parádní masakr na závěr. Film byl velice napínavý a v zásadě mne velice bavil. Nicméně , přestože se dílo od začátku neslo v duchu pěti hvězd, doufal jsem, že se konec trochu více vyhrotí a můj dojem finále mírně pokazilo. Momentálně se rozhoduji v rozpětí 4-5*. 81% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle partička naprosto bezohledných, pro blaho farmaceutických hyen experimentální rychlokvaškou nenaočkovaných pamrdů nacpe do letadla bez roušek, a sotva byste stačili říct „hnusný vrah tokijských olympijských nadějí s negativním spolehlivým PCR testem“, pijou všem spravedlivým okolo krev intenzivněji než Postih X. Doležal svému psychoterapeutovi! Jediná naočkovaná je škaredá kompulzivní matka, které je to ovšem taky úplně na piču, pardon, drobný překlep, chtěl jsem samozřejmě napsat „k ničemu“, akorát jí slezou vlasy, furt blije a nakonec stejně začne hyperventilovat a šířit ten strašlivý mor dál. Je to takový milý předskokan ke skvělému Kmeni, ten pak v podstatě dále rozvíjí, co by se asi stalo, kdyby se pasažérům povedlo vyletadlit, sice trochu klišovitý, nicméně veskrze originální, svižný, brutální, solidně zahraný (psychopatek byl úpa xežrání) a rozhodně asi ta nejnakažlivější krvesajovina od dob Aljašské mutace. A v neposlední řadě konečně dílo, plně reflektující současnou epidebilologickou situci autokraticky ziskové smrdící pandemence se statisticky prokázanou až kataklysmatickou smrtností na úrovni vampýřího viru. Docela se teď děsím, aby mě nepohryzal nějaký očkovaný! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Když má auto závadu v noci v zimě, tak se řidič rozhodne jít pro pomoc. Auto neoznačí výstražným trojúhelníkem, ani nijak nezajistí a nechá tam manželku se synem na pospas. (PROCESOR)
  • V propagační brožuře jsou vyznačena místa pro nouzový východ, ale nejsou tam vyznačena místa pro údržbu, jako např. jak se dostat do zavazadlového prostoru. (PROCESOR)
  • Ve filmu se vyskytuje postava teroristy Jurije (Jan Loukota), který má být Čech, mluví ale rusky. Omyl je o to tragičtější, že se film natáčel v ČR a polovina štábu jsou navíc podle závěrečných titulků našinci. (panPatejl)

Reklama

Reklama