Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie tentokrát neprekonal sám seba. Pritom zo skúsenosti z minulosti vieme, že on sa prekonať dokáže, napríklad keď chodil s Madonnou. Guy si naďalej robí svoje bondovky, všetkého je tu veľa, ale málo intríg. Zaujímavý element ukrajinskej mafie bola natočený ešte z roku 2021 a dokonca kvôli tomu na rok odložili premiéru tohto filmu, pretože nevedeli, ako z ukrajinských gangstrov urobiť ruských. Potom zistili, že aj tak hovoria rovnakým jazykom, tak je to jedno. Film prináša tradične veľa nakopenej akcie, ale postupne si na to tak zvyknete, že to neberiete ako obohacujúci prvok. Taký jednorazový film s už veľakrát videnými schémami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu improvizovat. Je to jenom vrtulník." Fortune a jeho tým mě bavili. I Mikeův konkurenční tým mě bavil. Hvězdnej Danny Francesco mě taky bavil. Vlastně mě bavili úplně všichni. Ono je to sice celkem o ničem, ale poměrně originální je zápletka, kdy zloději ukradli NĚCO, ale nikdo neví, co to je a co to dělá. Ono je to vlastně úplně jedno, protože akce je všude, adrenalin stříká na všechny strany a s vtípkama se rozhodně nešetřilo. A já jsem tak jednoduchej, že mi to úplně stačilo. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo jako předkapela Mission: Impossible ve který Guy Ricthie zapoměl být Guy Ricthiem. Ano, jistě svoje svtělý chvilky to mělo (např celá scéna monolog Hugh Granta a nepovedený výbuchy satelitů ), Statham je stále ten samý drsňák co seřeže jednou rukou Terminátora s Predátorem, druhou bude bafat doutník a bude to vypadat hodně cool, ale měl jsem dojem že Guy nevěděl jestli se chce brát vážně nebo ne. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Špionská komediální převážně konverzačka, kde akce není to nejdůležitější. Takže když nebudete očekávat přímou konkurencí Mission: Impossible, nemůžete být zklamáni. Obsazení je totiž skvělé a Statham, Plaza, Hartnett a každou scénu pro sebe si kradnoucí Grant si natáčení zjevně užívali. Ritchie neexhibuje, ale i tak Operation Fortune solidně šlape. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ritchie opět zkoušející jinou cestu. Více Krycí jméno Uncle než třeba Rozhněvaný muž nebo jakákoliv jiná Ritchiovka a přestože jsem nebyl úplně nadšen, klidně bych mu odklepl příštího Bonda, kterému je operace Fortune až okatě blízko. Standardně zmateně vyprávěné ale střihem i tempem při zemi, víc než bych očekával. Operace Fortune: Ruse de guerre je tak pouze a jen, nenáročná jednohubka, který nikdy nestrhne, zároveň ani neurazí. Jen už si vůbec nepamatuji o co v ní šlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli tehdy nedávnému začátku války mezi Ukrajinou a Ruskem byl film odstraněn z plánovaného uvedení v roce 2022, protože antagonisté jsou Ukrajinci. Nicméně film byl vydán na začátku roku 2023, a to navzdory probíhající válce. (mikki089)
  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama