Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (340)

honajz2 

všechny recenze uživatele

A pak mi tvrďte, že Janákovy štědrovečerní pohádky byly opravdu tak špatné. Až na Princeznu a půl království sice nebyly nic moc, ale aspoň gradovaly, měly něco jako příběh a snahu zaujmout. A druhé Tajemství staré bambitky? To působí, jako by v něm všechny postavy právě prodělaly lobotomii, zápletka je jenom jednoduchoučký nápad roztahaný na 100 minut bez jakéhokoli zvratu nebo konfliktu, celé je to taky muzikál, kde co 10 minut zní nějaká mdlá a po čase i otravná písnička a všechny pokusy o humor působí tak křečovitě a pitvořivě, že to až působí, že to točil Troška v devadesáti letech po třech mrtvicích. A přitom tohle nevzniklo pro televizi, to by se pak něco (třeba chudičká výprava) dalo odpustit, jenže tohle šlo regulérně do kin, tak by člověk očekával něco kvalitnějšího, ale vůbec se tak nestalo a výsledek je mnohem horší, než lecjaká televizní pohádka. Jednička taky byla televizní a i když nebyla dokonalá, aspoň se na ni příjemně dívalo. Tohle uráží diváckou inteligenci úplně neskutečným způsobem, navíc i z projevů herců je vidět, jak všechny situace působí křečovitě a nuceně, jako by ani nikoho nebavilo v tom hrát. A fakt by mě zajímalo, jestli nad tím scénářem tvůrci vůbec přemýšleli. Vemte si situaci - jste královna a na hrad vám přijedou dva špinaví, špatně vypadající bezdomovci, kteří tvrdí, že jsou ve skutečnosti velevážení rádci. Co byste v takové situaci udělali? Vykoupali je, dali jim trochu jídla, aby tak nestrádali? Ano, proč ne. Jenže královnu tady napadne je okamžitě pasovat do role jejich vrchních rádců (!!) a to spustí takový kolotoč pitomostí, že člověk opravdu pochybuje nad inteligencí úplně, ale fakt úplně všech. Mohlo to dopadnout ještě hůř, proto odpad nedám, ale i tak to byla katastrofa. A přitom ta jednička docela ušla, takže moc nechápu, co se tady proboha stalo. 1* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Lucerna/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Výprava 8/10/// PLUS: pohádka nejpohádkovější, úžasní herci. myslím úplně všechny, pěkné, milé a dojemné písničky, znovu se pohádka obešla bez draků a kouzel, přesto je kouzelná, zábavná, vtipná, krásná, výchovná, dojemná, občas i slza ukápla MÍNUS: chvilku mi trvalo, než jsem se na pohádku naladil, překonal počáteční obavu z možného zklamání a také ten rozpočet by si zasloužila větší, v TV super, ale na plátně je to poznat/// Shrnutí: Velké těšení potenciálně na pohádku roku a mírná opatrnost v tom, že přece nelze překonat pohádku (film), které jsem za svůj ČSFD život dal jako jediné 100% a mám ji dlouho zařazenou v TOP10. První díl z mého pohledu překonán nebyl (a ani nemohl být v kontextu toho, jak moc se mi líbil). Přesto je to srovnatelně kvalitní kousek a asi jediné dva důvody proč také nedosáhl plného hodnocení: jsem o 10 let starší a je to pokračování, první díl prostě překvapil. Druhý díl je přesto zážitek, neuvěřitelný a krásný. Češi prostě pohádky umí./// Celkem 90%/// ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě to nesralo tak moc, jako jednička, což mě samotného překvapilo. Přesto je spousta důvodů, proč o tom filmu moc valné mínění nemám. Příšerné herectví Kluse, zcela zbytečný výskyt písniček, otravné narážky na současnost, které děti nemají šanci zaregistrovat, natož pochopit, nevkusný věkový rozdíl 25 let mezi Vetchým a Kubařovou, jakož i samotná skutečnost, že točit sequely k pohádkám je zrůdnost. Valentýna Bečková je zde ovšem vrcholně roztomilá jako vždy a stejně tak Lábus nikdy nezklame, a jsou tam celkem zajímavé kostýmy a toho Kluse tam naštěstí není moc, takže přežít se to dá. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé Tajemství staré bambitky mělo zůstat spíše v TV a nevydávat se za kinofilm, protože stále působí dost televizně a nenabízí moc záběrů, které by mohly vyniknout na velkém plátně. Až na Klusovu opičku jsem se v průběhu děje prakticky ani ne(po)usmál, akčně-dobrodružná linie též moc nefungovala a romantika mezi Vetchým a Kubařovou na mě působila spíše unylým dojmem. Lábus a Vladyka v podstatě jen parodovali své postavy z jedničky a Plánková se svým "herdek" nebyla vtipná už ani při prvním vyřčení. Ve výsledku se tak jedná o sto minut trestuhodně promarněného potenciálu, topícím se v uzívaném zpracování. Pokračování, které si poněkud bodlu KUDLU do zad! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)
  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama