Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že ste mladá barová speváčka z Hongkongu. Máte? Ok, tak teraz vo vašej prítomnosti prebehne prestrelka, počas ktorej vám jedna guľka presviští okolo tváre, až ostanete s poškodeným zrakom. Onedlho vás na ulici napadne banda chuligánov. No akýsi cudzinec vás odrazu zachráni. Podotýkam, že celú situáciu nevidíte, pretože okrem šoku z jednej aj druhej udalosti máte stále poškodené oči. Napriek tomu svojho záchrancu odvediete k sebe domov... Mohol by som pokračovať, ale myslím, že to stačí, aby ste pochopili, že film je v tej vzťahovej rovine dosť naivný. Sentiment mám síce rád, aj dobrú hudbu, no všetkého veľa škodí. Nebyť nevšednej romantiky, či neskôr aj bromance línie, by sa nemuselo zbytočne plytvať pátosom. Viem, že ide už o starší počin, nie však natoľko starý, aby som podobné veci ignoroval. _ Videné v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný divák pro Johna Woo. Opravdu pamětihodnou přestřelkou byla ta závěrečná, ale jinak nemohu říci, že by mně nějaká jiná scéna "dostala do kolen". Ani samotný příběh mně nijak citově nezasáhl, spíš mně zaujala naivita se kterou ho Woo napsal. V tomhle ohledu hraje prim to těžko uvěřitelné hluboké přátelství policisty a profesionálního zabijáka. Pro mně byly charaktery postav nevěrohodné, stejně jako repliky, které občas pronášely a motivy jejich jednání. To je potom těžké se do takového filmu zamilovat, i kdyby měl sebevíc vražednější tempo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další skvělá akční klasika, která se mi líbila i o něco více než Hard Boiled, ale zase o něco méně než Full Contact, ve všech zmíněných však hraje Yun-Fat Chow, který je bezpochyby akčním tahounem Hong Kongu. Akce se skládá pouze z přestřelek, které jsou na svou dobu velmi slušné, protivníci padají jako švestky, krev poměrně slušně stříká a závěr v kostele je definitivní highlight, ovšem tohle není jen o akci má to i hezký příběh a určitou hloubku, takže jednoznačně doporučuji. Klasika jak víno, jejíž kvalitu mohu pouze potvrdit. 75 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova.. 85% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vskutku masakr. Dechberoucí akce, pro níž nejsou tabulky. Lepší i než mistrovský Hard-boiled. Woo nikdy nevypadal tak "filmově" a nesypal náboje do soupeřů s takovou energií a jistou rukou nepřekonatelného režiséra. A i příběh mě docela zasáhl, přestože asijské emocionální vypjatosti zrovna neholduju (viz třeba Lepší zítřek). Prostě paráda, kterou jsem si s chutí šlehl hned dvakrát po sobě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Několik dialogů z filmu použil ve svých skladbách Wu-Tang Clan. (Terva)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)
  • Jedná se o první snímek, ve kterém John Woo používá bílé holubice jako symbol lidské duše. Následně byly použiti i ve filmech Živý terč (1993) a Tváří v tvář (1997). (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama