Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, pane Finchere, chápu pointu, cítím ji, snad si ji dokážu i představit, jen na to velké plátno se ji nějak nepodařilo přenést. Mluvím zde o tom pocitu chladné filmové "dokonalosti", tedy o tom pocitu, který je pro Fincherovy filmy tak příznačný. Místy je až otázkou, zda Michael Fassbender hraje nájemného vraha nebo režiséra snímků jako Zodiac, či Zmizelá. Faktem je, že jeho působivě ne-emocionální projev funguje... Ale... Ale chybí zde třešnička na dortu v podobě kvalitního scénáře. Film se až zarážejícím způsobem v průběhu plynutí času stává přímočarejší, méně sofistikovaný a snad i prázdný. Opakování totožných vnitřních monologů funguje možná tak po druhé, ne po čtvrté. Výhodou je, že snad opravdu díky té neustále oslavované režii dokáže Zabiják udržet vnitřní napětí a divácký zájem. V závěru tomu však opět chybí "něco navíc", nějaké to "Co je v krabici?!", které by vám po skončení filmu skutečně nedalo spát... 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, Fincher opravdu umí vcucnout a ždímat dívakovu pozornost na maximum. Líbí se mě, že Fincher umí vymazlit snad každej záběr a každou scénu do absolutní dokonalosti, jenže mě to tady celý zabil konec, nesed mě k atmosféře ani postavě. Líbilo se mě vyprávění přes hlavní postavu zabijáka a emotivní udržování odstupu od něj. Jenže čím víc přemýšlím o té zápletce vychází mě z toho vlastně naprosto tuctová byť absolutně dokonale zpracovaná a zahraná báchorka. Já nevím, sem někde mězi 3-4 hvězdičkama a to přesně v půli. Ještě chvíli si to budu muset v hlavě zpracovat než se rozhodno jakým směrem ty hvězdy dám. ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Fincher pořád skvěle zvládá řemeslo a plíživá, pomalá atmosféra filmu není špatná. Problém je námět a scénář, který je v lepších chvílích šablonovitý, v horších chvílích aktivně dementní. Pár dobrých nápadů a scén (rvačka na Floridě) to nezachrání. Ale v rámci netflixové produkce jde o silný nadprůměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to až fascinující, zlomyslná zábava. Sledovat elitního superzabijáka, který se v úvodních patnácti minutách vychválí do nebes, potom udělá strašlivou chybu, ale nepřestane o sobě pochybovat. Ani když se čím dál víc zdá, že ta chyba nebyla zdaleka poslední a vlastně ani první. David Fincher si dovolil úžasně natočit dvouhodinovou ódu na ego a jsem si jistý, že s každým dalším zhlédnutím bude přibývat drobností "tohle by profesionální zabiják v jiném filmu asi neudělal", kterých jsem si napoprvé nevšiml. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce perfekcionistické a současně chladné a vykalkulované. To by mi vadilo nejméně. Ovšem než dojde k onomu výstřelu, má člověk chuť si zdřímnout. Trochu ve stínu Bonda, ten ale bývá dokonalejší, proto také méně uvěřitelný než zdejší zabiják. Tři světlé chvilky - surovec, Tilda a The Smith. Divák si může přebrat, co bylo smyslem celého příběhu...že by odpuštění? Ale každému se nedostalo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Marcusa pôvodne stvárnil Thiago Palma, no neskôr ho počas postprodukcie z nezverejnených dôvodov nahradil Emiliano Pernía. (Arsenal83)
  • David Fincher sa definitívne rozhodol pre tento projekt po tom, čo sa niekoľkokrát stretol s Michaelom Fassbenderom a v mnohých hĺbkových diskusiách videl, aký je Fassbender odhodlaný projekt realizovať - Fassbender sa po snímke Dark Phoenix (2019) neobjavil vo filme 4 roky. V tom čase Fincher zvažoval množstvo projektov pre pokračovanie Manka (2020), Fassbender ho presvedčil, že práve Zabijak je teraz tá správna voľba. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

Reklama

Reklama