Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.“ (Mt 7, 15). Týmto citátom končí film, ktorý de facto sumarizuje podstatu celého príbehu. Je pravdou, že film „Zvrácená“ so svojou koncepciou je jasnou žánrovou tuctovkou, ale snaží sa byť dôrazným. Napriek snahám, dané prostredie dodá k atmosféry filmu len minimálny plus a ani z hereckej stránky tu nie je vidieť nejaký dôraznejší výkon. Hercovi Jeffrey Dean Morgan (viete, otec Winchesterovcov) síce daná rola sedí, ale nie je dostatočne výrazný. (Circket Brown je výraznejšia až v záveru.) P.S.: Debut Evana Spiliotopoulosa ako režiséra. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Na režisérsky debut od scenáristu Zamilovaného profesoraLovca: Zimnej vojny nie zlé. Prekliata je štandardný, nie výnimočný, ale ani zlý, no proste štandardný americký horor s dávno zažitými scenáristickými a režisérskymi postupmi. Najviac mu pomáha charizmatický Jeffrey Dean Morgan v titulnej úlohe, ktorý si hranie vychutnáva a asi najmä (resp. len) kvôli nemu pridávam tretiu hviezdu. Ku koncu ma to každopádne už fakt dosť nebavilo a bol som rád, že sa to skončilo. Produkcia: Sam Raimi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démon-čarodějnice jménem Marie se maskuje za Bohorodičku a páchá zázraky, ale její cíle jsou pochopitelně černější než noc. Tématicky úplně v pohodě. S herci jsem neměl problém a upřímně řečeno nevadily mi ani nedokonalé triky. Jenže celé to bylo takové jalové. Bylo tu několik solidních temných momentů, ale ty se nepodařilo přetavit v husí kůži, strašidlo se také zrovna nepředvedlo, protože převážně stálo hlavnímu hrdinovi za zády a tiše čumělo a lekačky byly avizované dlouho dopředu, takže pokaždé, když Morgan valil oči do monitoru nebo do vody, bylo jasné, že na něj něco bafne. Závěr byl částečně trapný a to tak že hodně a částečně zábavný, ale asi ne tak, jak Spiliotopoulos zamýšlel. Celkově to ale odsýpalo a neměl jsem problém u toho vydržet, takže průměr tomu klidně plácnu. 50% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ďalší ničím výnimočný náboženský horor. Dej bol fajn, pomerne rýchlo diváka zaujal. Najhoršie však na filme boli efekty, ktoré ako keby niekto ukradol z 80tych rokov a bez mihnutia oka a akejkoľvek úpravy použil. A to je škoda, pretože je vidno, že zvyšok filmu nemal slabý rozpočet. Sklamaním bol navyše aj hororovo nezvládnutý koniec, takže to napokon nedotiahol ani na priemerné hodnotenie. Pred dvadsiatimi rokmi by film pôsobil lepšie. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)

Reklama

Reklama