Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Millie je o dva roky staršia, ale stále vyzerá ako malé dievčatko. Feministický pohľad, „girl power“ a údery mladej dievčine rovno do ksichtu, to musí byť, veď ona je silná. Netflix v tomto nepoľavil, dokonca pritvrdil a repliky o útlaku a diskriminácii žien sú tu počuť každých pár minút. Vlastne aj tá záporáčka mala svoje dôvody a aj kecy vo fabrike sú len feministickou úderkou. Oproti jednotke sa trochu znížila frekvencia patetického pozerania sa hlavnej predstaviteľky do kamery, ale ostala ukrutná stopáž. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Enoly mě bavil víc než jednička. Sice z pohledu detektivek nejde ani trochu o žádný skvost, ale o to tvůrcům ani nešlo. Hravost hlavní hrdinky, stín známějšího bratra a ... a ... no, to je vlastně vše. Ono to ale na dvě hodiny slušné zábavy stačilo. Sice z filmu většinu detailů rychle zapomenu, ale pocit, že si rád pustím případný další díl, mi určitě zůstane. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka jako první díl. Pokud se Vám první film nelíbil, tak nemá cenu koukat na druhý díl, jelikož byste byli opět zklamaný. Já osobně mám první Enolu Holmes rád, a na druhý film jsem se těšil. A jsem rád, že mohu napsat, že mě film nezklamal a dostal jsem od něho to, co jsem od něho dostat chtěl. Režisér Harry Bradbeer odvádí velmi dobrou práci, jeho režie je svižná, zábavná, má několik parádních momentů a naplno se mu daří využít jistou odlehčenost samotného příběhu a i samotné hrdinky. Osobně jsem byl příjemně překvapený, protože samotná detektivní zápletka je hodně dobrá a parádně vystavěná. Millie Bobby Brown je v této roli velmi dobrá a je vidět, že si jí užívá a má radost, že tu postavu může hrát. Brown dává Enole jisté osobní kouzlo, hravost a zábavnost. Henry Cavill si krade každou scénu pro sebe a jako Holmes je bezchybný. David Thewlis si svého slizkého záporáka dost užil a jeho lehce přepálený výkon výkon mě bavil. Totéž vlastně platí i pro Helenu Bonham Carter, jenž má zábavné scény plné výbuchů. Film má dobrou vizuální stránku, a je vidět, že se na něm nešetřilo. Kostýmy, detaily a výprava vypadá moc dobře. Já si film hodně užil, ale rozhodně není bez chyb. Co se týče délky, tak tam bych krátil klidně o dvacet minut, aby byl film údernější a nebyl, tak ukecaný. Líbilo se mi poselství a vyznění filmu, i přestože působí lehce křečovitě a vychtěně. Bohužel už teď vím, že to pro mnohé bude největší zápor filmu a bude to důvod, proč ho budou hodnotit hůře, než si skutečně zaslouží. Enola Holmes je fajn oddychovka, která dokáže dobře pobavit a něco sdělit. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama