Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mělo to momenty, u kterých jsem si říkal, že je to asi lepší, jak první díl. Nakonec jsem ale stejně zhodnotil, že u Enoly mi asi nejvíc vadí právě ten námět. Přitom je to škoda. Filmové příběhy z aristokratické Anglie té doby mám rád. Tady je ta atmosféra třeba přímo fantastická. Dokonce i sper ďas ten feminismus, co tady je. Zde má i v rámci pravdivého příběhu svůj smysl a v tomto ohledu mi vůbec nevadil. Největší problém mám ale s postavou Enoly, která dělala všecko pro to, aby mi ten film neskutečně otrávila. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Enoly mě bavil víc než jednička. Sice z pohledu detektivek nejde ani trochu o žádný skvost, ale o to tvůrcům ani nešlo. Hravost hlavní hrdinky, stín známějšího bratra a ... a ... no, to je vlastně vše. Ono to ale na dvě hodiny slušné zábavy stačilo. Sice z filmu většinu detailů rychle zapomenu, ale pocit, že si rád pustím případný další díl, mi určitě zůstane. ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka jako první díl. Pokud se Vám první film nelíbil, tak nemá cenu koukat na druhý díl, jelikož byste byli opět zklamaný. Já osobně mám první Enolu Holmes rád, a na druhý film jsem se těšil. A jsem rád, že mohu napsat, že mě film nezklamal a dostal jsem od něho to, co jsem od něho dostat chtěl. Režisér Harry Bradbeer odvádí velmi dobrou práci, jeho režie je svižná, zábavná, má několik parádních momentů a naplno se mu daří využít jistou odlehčenost samotného příběhu a i samotné hrdinky. Osobně jsem byl příjemně překvapený, protože samotná detektivní zápletka je hodně dobrá a parádně vystavěná. Millie Bobby Brown je v této roli velmi dobrá a je vidět, že si jí užívá a má radost, že tu postavu může hrát. Brown dává Enole jisté osobní kouzlo, hravost a zábavnost. Henry Cavill si krade každou scénu pro sebe a jako Holmes je bezchybný. David Thewlis si svého slizkého záporáka dost užil a jeho lehce přepálený výkon výkon mě bavil. Totéž vlastně platí i pro Helenu Bonham Carter, jenž má zábavné scény plné výbuchů. Film má dobrou vizuální stránku, a je vidět, že se na něm nešetřilo. Kostýmy, detaily a výprava vypadá moc dobře. Já si film hodně užil, ale rozhodně není bez chyb. Co se týče délky, tak tam bych krátil klidně o dvacet minut, aby byl film údernější a nebyl, tak ukecaný. Líbilo se mi poselství a vyznění filmu, i přestože působí lehce křečovitě a vychtěně. Bohužel už teď vím, že to pro mnohé bude největší zápor filmu a bude to důvod, proč ho budou hodnotit hůře, než si skutečně zaslouží. Enola Holmes je fajn oddychovka, která dokáže dobře pobavit a něco sdělit. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) si za svoje krycie meno vyberie "Hilda", čo je zhodou okolností aj meno matky Williama (Gabriel Tierney). (belinko)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama