Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

swamp 

všechny recenze uživatele

Ano, jeden z nejslabších (možná nejslabší) Burtonových filmů. Jenže mně připadá, že natočil přesně to, co chtěl. :) Parodujíc filmy o invazi někdy z poloviny 20. století, americký nacionalismus i nejvyšší hlavy americké společnosti (sedící v Bílém domě) se režisérovi podařilo (neřekl bych bez humoru) jemným způsobem vykreslit jatka z Marsu. :P "CHŇA CHŇA CHŇA" A navíc..kde můžete vidět hlavní postavy umírat jako na běžícím páse?! :D ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Společně s Beetlejuicem nejujetější film Tima Burtona, prošpikovaný milionem odkazů na starší filmová díla i satirou na různé kulturní či společenské konvence a všemožná klišé. Originální vesmírní okupanti (děsně mě baví, jak pokaždé prohlásí, že přichází v míru a pak spustí palbu) a parádní herecké obsazení, jsou jen sladkým bonbónkem téhle zábavné šílenosti, kterou si Tim natočil pro radost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spas se, kdo můžeš! Armádu filmových hvězd a nasraných marťanů režíruje Tim Burton. Ano, všichni tenhle parodický kousek velmi dobře známe. Zelená přidrzlá hovada plení Zemi, až nakonec dostanou nakládačku. Začne to stylovými titulky, pokračuje výbornými (a přitom záměrně špatnými) triky, šílenými účesy a naivním vyprávěním, do kterého huhlající vykulení mimozemšťané dokonale zapadají. A končí vybuchujícími mozky. Postupné odpadávání hvězdných jmen bereme jako další legrácku Tima Burtona, který znovu projevuje svůj smysl pro černý humor. Škoda jen, že poslední třetina (troufám si tvrdit, že v lecčems mají prsty necitelní a ziskuchtiví producenti) je už spíš odkladištěm absurdních scének, které zdaleka ne vždy fungují. Přesto pořád za čtyři hvězdy!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film můžu. Akční komedie jak se patří. Poprvé jsem viděl tento film mi bylo asi 12 let a tehdá jsem chtěl být jeden z lidí, kteří bojují proti Marťanům, ukrást jim alespoň jednu tu hustou pistoli a pak je kosit jednoho po druhým. Možná to v konkurenci jiných Burtonovských filmů bude znít směšně, ale Mars útočí je pro mě nejlepší Burtonovka a pochybuju, že bych na tomto názoru měnil své rozhodnutí. :-) ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je sakra nedoceneny, a i kdyz se to muze zdat divne, mne prijde z Burtonovy tvorby ten nejlepsi. Je to ohromna parodie na vsechny megafilmy, americka klise a zazita schemata. A herci, omg, ti jsou proste uzasni. Nejvic nad nimi cni muj oblibenec Nicholson - at uz v roli zchlastaneho majitele hotelu, nebo jako prezident USA s patetickym monologem na tema "Budme pratele!". tata-ta-ta-ta-TATA!!! :D ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)
  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)

Reklama

Reklama