Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Doslova parodie na parodii Den nezávislosti, nemůžu si pomoct, než jsem se pustil do tohoto filmu říkal jsem si ,, Nicholson, Brosnan, DeVito, Portman.. to nemůže být nic špatnýho, no ale bohužel skutek utek, v prvních 20 minutách filmu se skoro nic neděje, efekty průměrné, někteří herci příliš nevýrazní, a nejpodivnější scéna z celého filmu : hlava S. J. Parker na psím těle bavící se se samotnou hlavou P. Brosnana, jako nevim no.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jak to shrnout? Nesnáším Toma Jonese, miluju Natalii Portman (soutěž o nejkrásnější prezidentskou dceru konečně našla vítězku:))...kromě nich se tu vyskytuje ještě naivní prezident Jack Nicholson, nesnesitelná první dáma Glenn Close, slizký intoš Brosnan a nesympatická fiflena Sarah Jessica Parker (tímto se omlouvám všem milovníkům Sexu ve městě i mimo něj, tam jí to vyjímečně sluší) ....ale co je hlavní deviza téhle naprosto příšerně (u)jeté parodie na Den Nezávislosti (který už sám o sobě je parodií) a na "klasické" SCI-FI z 50. let? No přece naprosto geniální mimozemšťané a hlavně jejich mluva:)) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je příkladem že i mistr tesař se někdy utne. Těžko říct, co tímhle nepovedeným žánrovým slepencem chtěl básník - pardon, Burton - vlastně říct. Jako parodie na staré béčkové scifi filmy mi to přijde zoufale nevtipné, lépe řečeno, kdykoliv čekám pointu nadějné scény, Burton ji jednoduše pohřbí. Je to nevyrovnané, scénáristicky nedodělané. Na druhou stranu nejsem určitě objektivní, kdyby nešlo o Burtona, od kterého čekám film s velkým F, přidal bych druhou hvězdičku... Celkový dojem 30 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie čerpající z obskurních sci-fi o mimozemských invazích, co se může bezpochyby honosit nejvyšší procentuální úmrtností hollywoodských hvězd na minutu filmu. Díky zvolenému žánru měl Burton prakticky volné ruce a trestuhodně toho nevyužil. Jedna tygří hvězda z Walesu navíc za závěrečné 'It´s not unusual' od sokolníka Toma Jonese v obležení srneček. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Tim Burton natočil v Las Vegas opravdovou demolici a až poté ji zařadil do filmu - šlo o casino The Landmark, které patřilo kdysi i Howardu Hughesovi. Nyní je na místě parkoviště pro Las Vegas Convention Center. (fannah)
  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)

Reklama

Reklama