Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Pocta sci-fi béčkam s takou dávkou nadsázky, že by to zložilo aj koňa. Vynikajúco obsadená srandička v typickej Burtonovej pestrofarebnej palete vás buď dostane do kolien, alebo znechutí - nič medzi tým. A keď ste navyše fanúšik Jacka Nicholsona, dostanete hneď dvojitú porciu. No neberte to! ... President Dale: "Why can't we work out our differences? Why can't we work things out? Little people, why can't we all just get along?" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem milá kravinka. Nepřátelští mimozemšťané napadnou Zemi a kosí vše, co jim přijde do cesty ve značně odvázané režii Tima Burtona a s plejádou známých herců. Jedná se o poněkud nevyrovnané dílo s přísadou černého až jedovatého humoru. Řada scén vynikajících a některé úmyslně nedokonalé. Bizarní dílko, ovšem pochybuji, že český divák se dokonale orientuje v klasických scifi filmech, kterým je tohle dílo věnováno jako pocta. 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pri prvom zhliadnutí, ktoré sa u mňa odohralo asi ešte v 90.tych rokoch sa mi to vskutku dosť páčilo, hlavne aj vďaka neskutočne hviezdnemu obsadeniu. Už pri druhom pozretí, ktoré bolo asi v roku 2011 mi to ale prišlo ako úplná hlúposť, s minimom kladov. Holt je to asi dôkaz toho, že sme v 90.tych rokoch žili inak a stačil nám k spokojnosti takýto film. Pri druhom zhliadnutí mi hlavne vadili príšerné "kostými" marťanov. V dnešnej dobre lepšie vyzerajú aj v animovaných filmoch. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film. Ona to totiž není pouhá parodie na sci-fi kategorie B. Je to především parodie na typické schéma amerických katastrofických velkofilmů typu Armageddon, Den Nezávislosti atd. Je vpodstatě jedno, jestli útočí na Zemi mimozemšťané, Godzilla, King Kong nebo raptoři, tenhle film paroduje spíš ten princip. A to dělá zatraceně dobře; mně osobně všechny ty nacionalistické výlevy, kde vystupují inteligentní prezidenti (ha ha), neohrožení hrdinové, připravení položit svůj život při nejbližší možné příležitosti za zpěvu 'Hvězd a pruhů', pěkně lezou na nervy. A to megalomanské obsazení je zde právě proto - kdo by totiž čekal, že tito populární a milovaní představitelé Hollywoodu takřka všichni zemřou nedůstojnou smrtí? Tim Burton je starý lišák... ;-) 70 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje film, který drží rekord v rychlosti anihilace hereckých hvězd za jednotku času, pak je to právě Mars útočí. Režisér Tim Burton se nemazlil ani s takovou veličinou jakou je Jack Nicholson, a nechal ho sejmout v půlce filmu a ještě po "limonádovém" proslovu o významu přátelství a spolupráce mezi pozemšťany a Marťany. A co potom takový Michael J. Fox (známe ho z trilogie Zpátky do budoucnosti), který to odnese hned na začátku? I když film chvílemi ztrácí trochu spád, je to docela zábava, kterou si vychutnáte o to víc, jestliže aspoň trochu znáte béčkové americké filmy z padesátých let (nehlaste se všichni). Burtonův tribut pojednává o vesmírné invazi malých zelených - myslím, že jsou zelení - mužících s velkými zlomyslnými mozky, pobíhajících ve svých létajících talířích jen v lesklém spodním prádle. Vím, že to není důležité, ale nemohl jsem si pomoct. Dlouho nikdo na Zemi nevěří, že by mužíci mohli přiletět se zlými úmysly, a tak když lidstvu konečně všechno dojde, ufouni už se beztrestně prohánějí po ulicích velkoměst a masakrují prchající obyvatelstvo. Jestli chcete vědět, jak to s námi dopadne, nenechejte si tuhle sci-fi lapálii ujít - v životě jste určitě udělali větší hlouposti, ne? Obraz je slušný, lepší jste samozřejmě mohli vidět jen v dobrém kině. O zvuku bych si dovolil tvrdit totéž. Opět připomenu výbornou hudbu Danny Elfmana, která má na DVD skutečně říz. Výbava je - jak už si asi většina z nás u prvních disků Warner Bros. zvykla - chuďoučká. Najdeme zde skutečně jen to minimum: tedy údaje o hercích a režisérovi, informace o vzniku filmu a o jeho natáčení, a nakonec trailer. Nezapomeňme ani na "vysoce užitečnou" izolovanou hudební složku, přehrávanou včetně všech mezer. Věnovat jednu z položek menu reklamě, jako v případě tohoto i jiných disků, mě při možnostech technologie DVD přijde jako vyzývavost. Film 3/5 - Legrace, která vám může, ale nemusí sednout. Celkově by snímku neškodil větší spád. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno