Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 4

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

pepo 

všechny recenze uživatele

Jazda smrti je ďalším podpriemerným zárezom do Neesonovej filmografie. A pritom potenciál bol slušný. Scenár by však nemohol byť tak tupý, réžia nudná a ďalšie zložky tak rutinné. Škoda. Kvalitné “Hitchcockovské thrillery tu chýbajú ako soľ. A ja sa škodoradostne teším, keď niekoho u nás (po vzore Známich neznámich) napadne odkúpiť tento projekt a Bratislavskými ulicami sa bude s bombou pod zadkom prehánať Tomás Maštalír alebo Ján Koleník. Ideálne v réžii Čengel Solčanskej. To bude film!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia sa mi svojho času dosť páčila, takže prečo by som mal predpokladať, že Antal s Neesonom to výraznejšie pokazia, respektíve že by to snáď nemohli nakrútiť ešte lepšie. No pravda je taká, že obaja idú na pol plynu, ako by ich to ani nebavilo, to Modine mohol dostať viac priestoru, keďže si svoju úlohu užíva asi najviac. Je to menej adrenalínové ako naposledy, čo je škoda, pričom akčných scén je dosť. Najviac zo všetkého však nechápem, prečo sa to opäť odohráva v Nemecku. Šikol by sa napríklad Paríž. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Tak to byl průser jako Brno! Do kina jsem přicházel s dobrou náladou a představou užitého večera s lehce nadprůměrným thrillerem a odcházím zklamaný z naprosto podprůměrného braku, který se ale nehodí ani na takové to poklidné domácí pokoukání. Styděl bych se za toto vybírat peníze za vstupné. Tak otřesný scénář, děj, postavy jsem už dlouho neviděl a 90 minut trvalo jak 3 hodiny. Všichni kdo se mnou byli v kině na ČSFD projekci si už přáli, aby ta hrůza co nejdřív skončila a mohli si jít umýt oči na záchod. Tady to prostě nemohl zachránit ani jinak sympatický a charismatický Liam. Tomuto braku se na kterékoliv platformě vyhněte velkým obloukem a pusťte si raději Telefonní budku nebo Collateral. 1/10. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Liam nám zřejmě nějak odmítá stárnout, takže ačkoliv už píše sedmej křížek, tak stále může hrát otce od rodiny a nikomu to nepříjde divné. Teda asi jen jemu a tvůrcům, divák si asi všimne, že jeho pozice už by měla být někde jinde. A to vlastně platí i o filmech jako takových. Jízda smrti je z dalších klasických Neesonovek, kterými si před lety Liam v podobě 96 hodin na podzim života pořádně nakopnul kariéru. Ale už tomu prostě dochází pára a Jízda smrti tak jen prohlubuje jejich úpadek v podobě její sterility, nezáživnosti a neoriginality. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Na koncept rodině se nevěnujícího otce by měl Liam Neeson mít patent - nicméně je to už trochu okoukané a spíš to už nudí. Závěr filmu se dal tušit, ale i tak, pokud chcete nenáročný a celkem svižný film na takovéto domácí žvýkání od kterého nečekáte, že bude řešit složitá filozofická témata, ani že ho budete chtít vidět 4x za rok, tak proč ne. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama