Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 4

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

mab 

všechny recenze uživatele

Na koncept rodině se nevěnujícího otce by měl Liam Neeson mít patent - nicméně je to už trochu okoukané a spíš to už nudí. Závěr filmu se dal tušit, ale i tak, pokud chcete nenáročný a celkem svižný film na takovéto domácí žvýkání od kterého nečekáte, že bude řešit složitá filozofická témata, ani že ho budete chtít vidět 4x za rok, tak proč ne. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Marně hledám alespoň jeden důvod, proč Jízdu smrti někomu doporučit. Tempo je na akční thriller až k uzoufání nudné a jakékoliv vypjaté momenty absentují. Děj se sice odehrává prakticky jenom v jednom autě, přesto z něj kamerově určitě šlo vytěžit více, aby byl film po vizuální stránce atraktivnější. Takhle se prakticky střídají tři různé záběry pořád dokola jako v reklamě na auto. A nejhorší je, že mi ve výsledku bylo úplně jedno, co se přede mnou odehrává. Postavám nikdo nevěnoval žádnou péči, několik z nich působí naprosto zbytečně a v kombinaci s prkennými výkony zkrátka není šance si ke komukoli vybudovat alespoň náznak vztahu. Do toho se přidávají logické nedostatky ve scénáři, které ještě více kazí už tak marné snahy snímku působit osudově. A když už konečně přijde velký zvrat v závěru (čti stane se to, co divák téměř s jistotou ví zhruba polovinu filmu), tak ani nepřijde pořádné zakončení a objeví se závěrečné titulky, aniž by bylo jasné, jak to dopadlo. Jediné štěstí, že stopáž má pouhých 90 minut. 2/10 ()

Reklama

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Já si asi dokážu představit, že by akční scény v autech v tomto  "filmu" mohly fungovat jako 5 minutová akční scéna do jiného filmu s konceptem bomby v autě. To je totiž asi vše co je na tomhle filmu je zajímavé. Scénář neexistující, plný klišé, nulový rozvoj postav jejichž reakce jsou buď naprosto nerealistické, nelogické nebo přinejmenším hloupé. Akce je ve filmu úplné minimum naopak je zde mnoho scén, kde se vlastně neděje vůbec nic. Není zde prostě nic nového. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní, napínavá oddechovka, která mi dost rychle utekla. Ač scénář nepřináší absolutně nic nového a  je úplně jasné, jak to celé dopadne, tak mě to nějakým způsobem dost bavilo, už od samého začátku. "Jízda smrti" (debilní název), totiž začíná už od 15. minuty. Škoda jen toho idiotského a nudného závěru. Každopádně, jeden z těch lepších filmů, za poslední dobu, kde se objevil staroušek Neeson. (261. hodnocení) Btw, remake německého Nevystupuj. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak co si budeme namlouvat, od dua Antal, Neeson se nedala očekávat žádná pecka, což se jen potvrdilo, na druhou stranu by ale zas nebylo úplně fér celé toto béčko nějak přehnaně shazovat, jelikož třeba v porovnání s filmy, co produkují bývalé akční hvězdy typu Willise, Lundgrena, van Damma, či dalších, o takovém Seagalovi ani nemluvě, tak Neeson se oproti nim pohybuje pořád v sakra nadstandardních snímcích, které mají co nabídnout, a tak když to vezmu z tohoto úhlu pohledu, tak to fakt zas až tak mizerná podívaná není. Má to totiž po celou dobu fakt svižný spád, nevypadá to vůbec lacině, zpracované to je též na adekvátní profesionální úrovni, minimálně první polovina nabízí i docela překvapivé množství skutečně napínavých scén a divák je po většinu času i poměrně slušně držen v napětí, v co se to celé vlastně vyvine. Bohužel, ona pointa se ovšem pak vůbec nepovedla, a navíc k tomu byla od jednoho momentu, který přišel zhruba kolem šedesáté minuty, už i lehce předvídatelná, a ani již cesta k onomu odhalení nepůsobila tak povedeně, jako řekněme celá ta první hodinka. Co se jinak týče obsazení, především tedy posádky auta, která zabírala většinu stopáže, tak to se určitě povedlo, obě děti jsou sympatické a přirozené, no a samotný Liam svou roli též zvládl v přesvědčivém duchu, a je především  dobře, že pochopil, že v jednasedmdesáti letech by mu nějaký akční eskapády už asi nikdo moc nevěřil, a tak to řízení auta je tak akorát. Za mě se tak jedná ve výsledku o poměrně solidní žánrové béčko, které tedy rozhodně neurazí, a i když to tvůrci u mě nakonec nevytáhli ani na ten průměr, tak to bylo fakt jen o prsa japonské školačky. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama