Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Občas se jede možná až trochu přehnaně na emoce, ale on to byl asi i účel reunionu. Potěšilo mě, že s Emmou sdílíme totožnou nejoblíbenější scénu z celé filmové série, která je mj. i důkazem, že ne každý odklon od knihy musí být nutně špatný. Asi bych ocenil více archivních záběrů a i navzdory délce to občas bylo až moc takové letem světem, ale i tak je to jako vzpomínka na jedny z nejkouzelnějších chvil dětství naprosto parádní nostalgická záležitost pro ty, kteří s HP knihami a filmy napříč roky opravdu rostli a dospívali. A obzvláště pro ty, u kterých kouzlo nevyprchalo ani v dospělosti a stále tam někde je a bude... always. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nádherná retrospektiva a ohlédnutí za koncem jedné kouzelné éry, která mnohým změnila život. Už od začátku dokumentu bylo vidět, že je to pojaté hlavně s citovou vložkou, která má v tomto případě velké slovo. Já velké finále této série zažila ve svých 14 letech a tak se nemůžu přímo řadit do té pravé Potterovské generace, nicméně jsem nesmírně vděčná, že jsem alespoň s filmovým zpracováním mohla vyrůstat. A možná, že právě díky tomuto filmu mi bude do smrti připadat, že vyrůst nikdy nemůžu a kousek toho dítěte ve mně zůstane navždy. Není rok, kdy bych vynechala Potterovský maraton a nepovažovala ho za plnohodnotnou formu eskapismu. A tento dokument uzavírá celý rámec tohoto globálního fenoménu s naprostou lehkostí, duchaplností a láskou. Přesto, že ani jednoho ze tří protagonistů už jsem od dob Harryho asi neviděla v žádném filmu, kde by mě chytli za srdce, považuju toto herecké trio hlavně za lidské bytosti, které vzdaly tu nejvyšší možnou oběť pro filmový průmysl a nechaly si tak změnit navždy život. Nestačí mi na to slova. Oko opravdu nezůstalo suché. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mohu říct, že jsem fanoušek filmů a knih o Harrym Potterovi - v podstatě jsem na nich vyrostl, takže jsem si nemohl nechat ujít reunion herců a tvůrců po letech. Zároveň jsem měl určitá nostalgická očekávání, která se však úplně nenaplnila. Dokument má přes hodinu a půl, přesto mi po většinu stopáže přišel plochý a dělaný čistě na efekt. Tvůrci hráli až příliš moc na city a samotní herci byli ve svých promluvách často méně uvěřitelní než postavy, s nimiž si je divák po léta spojoval. Nicméně - Helena Bonham Carter byla kouzelně potrhlá a při závěrečném komentáři Robbieho Coltranea o Hagridovi jsem i trochu zamáčkl slzu, podobně jako při vzpomínce na zesnulé herce. Archivní účast J.K. Rowlingové člověka zamrzí - alespoň o ní často mluvili ostatní zúčastnění. P.S. Kapesníčky jsem při projekci vytahovat nemusel, nicméně Rupert Grint a jeho ucpaný nos by určitě nějaké uvítali. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zpracováním mnohem, mnohem lepší, než reunion Přátel. HP je mnohem atraktivnější, informačně bohatý, bez nablblých řečí fanoušků a hlavně je to mnohem víc dokument, protože přináší opravdu hodně zajímavostí a informací ze zákulisí, které správný fanoušek sice už dávno zná, ale to ničemu nevadí, protože ta nostlagie je nádherná a funguje přímo magicky. Těch střetávek různých herců a tvůrců ale i v tomto případě mohlo být více. Nejlepší rozhodně bylo setkání HBC a Dana v Gringottovic bance. Nádherné. Nejlepší začátek roku, jaký si vůbec lze přát a jaký lze dostat. Nádherná popůlnoční radost! 100% - a v tomto případě dokonce objektivně :D Bylo to krásné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama