Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (464)

claudel 

všechny recenze uživatele

Krátce po začátku jsem pomyslel na Smrtonosnou past, minutu na to, jedna z postav na legendární snímek sama odkázala. Sám doma přišel na řadu záhy. Kombinace těchto vánočních klasik zabalena do originálního hávu s novými prvky přináší žánrové osvěžení a oddechovou zábavu, ačkoli s drsností se tvůrci teda nerozpakovali. John Leguizamo nebyl dlouho vidět, takže si určitě s chutí střihl odporného záporáka s komplexem z dětství. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hvil i matthet, Wirkola. Patrně z důvodů polní trávy se Tomík poprvé zcela vydal do pokroucených degenerativních rukou produkce Spojených sráčů a hned má na kokontě první totálně žluklou mrdku. Hlasitým, bublavě táhlým prdem vypuštěný pravý duch amerických Vánoc neboli přitroublé, kýčovitě patetické svinstvo, jež patrně sjelo ze stejného pásu obsluhovaného ukrutně nevtipnými a neinventivními konzumistickými dementy jako naprosto stejná retardace - Krampus, táhni do piče! a které rozhodně nevytrhlo ani těch pár rádoby brutálních zabití, ani čerstvá kosa z Klauzových saní na hlavu udivené, v Satana nevěřící báby. Wirkolo, Wirkolo, tak takhle by to nešlo! Okamžitě si vytáhni hlavu z prdele, mazej zpátky do Evropy a já tu zatím budu úpěnlivě doufat, že ti ten otylý sobomrd nesežral koule kompletně. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasicky jsem si na Šťedrej den přivstal(přes den toho času moc není) abych si nadělil nějakej ten dárek v podobě vánočního hororu. Měl jsem sice nachystanej jinej film a Violent Night jsem si chtěl nechat na další Vánoce ale nakonec jsem neodolal a pustil ho už letos. A lepší dárek jsem si nadělit nemohl. Líbí se mi, že Santa sice naděluje(jak dárky tak i drsný KO) ale zároveň sám dostává pěkně na prdel. Není nouze o dobrý hlášky, krev ani gore. Na 5 hvězd to sice není ale určitě jde o jeden z nejlepších(né li nejlepší) vánočních hororů posledních let. Už teď vím, že se k němu budu rád vracet. Tohle je totiž HO HO HOdně dobrá vánoční oddechovka která ke konci připomíná jízdu ve stylu Sám doma. PS: Psychor a LIVINGDEAD o5 se svým hodnocením nezklamali🤣 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ale ne, kterej to byl? To musíte furt srát na střechu jako holubi?- A já myslel, že Santa je nezranitelnej a nesmrtelnej... A nebo je to jako s těmi starými bohy. Když v ně přestanete věřit, zkapou. Už poblitá bába v úvodu dá tušit, že půjde o nekorektní zábavu. A seznam odkráglovaných je velký, zejména když přijedou posily. Jako účinná zbraň se vedle kladiva ukážou být třeba i brusle. Jen mi vadily užvaněné pasáže, a zkrátit film o půl hodiny by bylo vítané. Na druhou stranu kladných postav člověk moc nenajde, snad jen malá Trudy by splňovala požadavek na sto procent. U rodiny pijavic už to je poněkud horší, o zbytku nemluvě. Možná i někdo z personálu, jenže neměli šanci. Sníh za oknem mi dnes pomohl navodit vzpomínku na nejtemnější svátky v roce... 3,5* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

David Harbour je polovina filmu. Dobrácký Santa Claus s kořeny krutopřísného Vikinga mu byl napsaný na tělo. Míchání motivů Die Hard a Home Alone, které jsou v Americe vánočními kultovními klasikami, je správnou cestou do jejich společnosti v jinakším žánrovém obleku. Wirkolovi se to málem podařilo - vánoční klišé kombinuje s novými nápady, členové rodiny v ohrožení nejsou žádné klišé a dějově mu vyprávění odsýpá. Jen škoda že proti Harbourovi nestaví adekvátně zajímavé záporáky, ke kterým bychom přechovávali větší respekt. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama