Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (71)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn akční film. Režisér John Woo natočil velké akční pecky, které ovlivnily celý akční žánr. Na jeho nejnovější akční přírůstek jsem se docela těšil, jelikož mi ta zápletka přišla správně "béčková" a pro akční film jako stvořená. Woo si natočil akční béčko, které má pomalejší psychologický rozjezd, aby se následně proměnilo v akční orgie. Po řemeslné stránce filmu asi nejde moc co vytýkat. Woo pracuje s rozpočtem, který má a snaží se aby vše vypadalo dobře a bylo to efektivní. A dokud se film drží v jisté realistické rovině, tak to funguje více než obstojně. Jakmile Woo přepne do terminátorského módu, tak je to sice efektivní, ale taky hodně přepálené. Woo má obrovskou kliku, že v hlavní roli má Joela Kinnamana, jenž celý film táhne na svých bedrech, a všechny emoce a bolest odehraje svým obličejem. Kdyby, tady byl někdo jiný, tak se film rozpadne.  Něco funguje (psychologická rovina), něco nefunguje (záporák, vnitřní svět), ale ve výsledku, pokud chcete akční výplach, tak tady dostanete to, co chcete. Silent Night je fajn akční film s perfektním Joelem Kinnamanem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi synka, tak tady máte přes držku aneb jak se ze spořádaného otce od rodiny stane během pár týdnů postrach všech gangů. Béčkovější námět aby člověk pohledal a zpracování tomu odpovídá. Dvě třetiny se toho zase tolik neděje. Hlavní hrdina truchlí, čímž postupem času leze víc a víc na nervy, potom trénuje, což nedokáže ničím zaujmout a teprve pak to začne konečně řezat. Je to na nože, kvéry, pěsti i auta a uznávám, že to má celkem koule, ale zase to není nic, co bych ještě neviděl. A tak jediné, čím se film od podobných akčňáků liší, je to, že od přímých účastníků neuslyšíte ani slovo. Na jedno podívání oukej, ale evidentně nejsem sám, kdo si myslí, že Woo už to má asi za sebou. 50% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Woo má už taky nejlepší éru filmů za sebou a Silent Night sice úplně neurazí, ale kdo je rozmlsán áčkovými akčními řežbami, tak tohle nemá šanci uspět. Navíc nápad s němým hrdinou se za mě nevyplatil. Chybí tu vůči hlavnímu hrdinovi výrazná sympatie, nezjistíme jeho charakter a za mě teda chyběly i nějaké hlášky, takže tohle vnímám spíše jako mínus. Prvních 50 minut se tu navíc neděje lautr nic. Hlavní hrdina příjde o syna a je těžce zraněn a více než půlku filmu se s tím srovnává a cvičí, než se rozhodne se pomstít. Druhá půlka už celkem šlape, je to Erko, občas pěkný slow motion, vizuálně ok ( 2 intenzivní fighty super), přestřelky však nijaké, jelikož protivníci nabíhají jak panáci a finální zúčtování taky nic extra. Kinnaman se svým divným výrazem mi tady poprvé vůbec nesednul. Celkově koukatelné, ale zapomenutelné akční béčko. 55% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Režiséra mám poměrně rád. Jak jeho prvotiny v H-K, tak i práce za velkou louží. Tam sice kvalitativní křivka jemně, ale i přesto znatelně klesala. I přes to, jsem si ty filmy na nosičích uchoval. A rád si je ve volný chvíli pustím. Novinka ovšem má jen půlku dobře. Bitka v baráku byla příslibem, ale bohužel byla jediná. Přestřelky unyle jednoduchý, takže vlastně při nich nic nepociťujete. Trochu se to podobá Rozsudku smrti, ale Wan svůj film pojal trochu jinak, a značně lépe. Škoda, ale na celým filmu mi toho dost nesedělo. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

John Woo se na stará kolena vrátil ke střílečkám, ale radost mi tím zatím nedělá. Tahle žánrová a filmařská legenda zůstane legendou bez ohledu na to, kolik senilních zmetků a la Manhunt nebo Silent Night naseká, ale přesto by se mohla trochu víc snažit. Nic proti přímočarým a ohraným akčňákům - a SN je ten nejpřímočařejší a nejohranější akčňák, jaký je možno vyplodit, mínus dialogy - pokud jsou vyfutrovány hromadou kvalitní akce, nebo podány patřičně stylově. Ale SN se třičvrtěhodiny patlá v hrdinově nudné rekonvalescenci, jeho nudném truchlení a jeho nudném výcviku, než se pustí do pomstychtivé vybíjené, která není nijak památná, byť bezhlasý Kinnaman v punisherovském módu vykosí slušný počet gangstas a pár pěkných záběrů nebo nějaký fajn kill se tu objeví. Ale DNA Johna Woo v tom nepoznávám a i jako řadový akčňák mě to nudí. A Woova remaku jeho Killera se začínám regulérně bát. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film neobsahuje žádné dialogy. (mikki089)
  • V rozhovore s Jimmym Fallonom Joel Kinnaman prezradil, že sa plánoval vžiť do jeho nemej úlohy a nerozprávať celé dva mesiace, počas ktorých sa bude film natáčať. Toto rozhodnutie však opustil v priebehu prvého dňa natáčania. (drake31)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama