Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 3
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Režie:

James Cameron

Scénář:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 998)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cameronův snímek o luxusním zboží společnosti White Star Line s nízkou trvanlivostí budiž navždy synonymem pro velkofilm v tom dobrém i zlém slova smyslu. Zajímalo by mě, zdali za tím vším stál kalkul chladný jako voda severního Atlantiku, či jen touha převést na plátno nejznámější námořní neštěstí lidské historie. Každopádně pro milovníky romantických spektáklů sledovaných se zásobou papírových kapesníků pod paží je Titanic neodkladnou povinností. Pokud jste pouze milovník katastrofických filmů, nechte se v půlce vzbudit a provrníte zbytek blahem. Mimochodem, Leoš je tady tak sladký, že na konci, kdy se změní na jednu ze složek drinku whisky se sodou a ledem, jsem mu chtěl vrazit do řitního otvoru nějakou větší třísku z paluby Titanicu a slízat ho jak nanuk.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Absolutní filmová špička. Nejlepší romantické drama jaké, kdy bylo natočeno, vynikající režie, skvělí herci, božská hudba (pro mě nejlepší soundtrack, co byl kdy vydán). Titanic je jeden z největších projektů, který se opravdu povedl a vždy se na něj rád podivu. Filmu nic nechybí. Je v něm láska, drama, napětí. A celé to má neuvěřitelný spád. Cesta na Titanicu ani nemohla být lépe zpracována. Dávám jasných 5 hvězdiček. Nejsem nelida abych takovémuto mistrovskému dílo dával tři hvězdičky a házel ho do kategorie teenagerovských komedií. To snad ani nejde..... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantická část o hovně, katastrofická část docela ujde. Značnou výhodou filmu je to, že se na to můžete koukat třeba až od půlky a o nic zajímavýho nepřijdete, takže těch 194 minut tim zabít nemusíte. Nejlepší scéna z filmu pak bylo to, když jeden z pasažérů spadne přes zábradlí, trefí lodní šroub a předvede trojté salto s pěti vruty. Jinak Celine Dion by za tu svou sračku zasloužila kulku do hlavy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

Galerie (410)

Zajímavosti (384)

  • Během natáčení slavné scény, kdy voda pronikne skleněnou kopulí nad velkým schodištěm první třídy, nastal nebezpečný problém. Hned po střihu této scény se samotné schodiště začalo hnout, jelikož bylo nadnášeno vodou, a některé herce přímo ohrozilo i zranilo. Podporuje to teorii, že skoro celé schodiště z vraku lodi během klesání na dno vyplavalo na hladinu oceánu, neboť dřevo bylo nadnášenou vodou. Mimochodem na natočení této slavné scény, kdy voda pronikne kopulí, měli filmaři jen jednu šanci. Scéna byla finančně náročná a v případě neúspěchu by se podruhé nenatočila. (dan4815)
  • Oceán vydal 328 těl z 1 514 obětí, protože velká část z nich klesla ke dnu v trupu Titaniku. Některé zdroje uvádí, že se našlo 333 těl. Část z nich byla pohřbena zpět do moře. (Duoscop)
  • Na Titaniku bylo jen 20 záchranných člunů – 14 klasických dřevěných, čtyři skládací a dva menší remorkéry pro mimořádné události. Celkem mohly pobrat 1178 lidí. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama