Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 995)

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby sa tento film zostrihal na 40 minút, bola by to fantastická love story so smutným koncom a skvelými (a hoci ma aj ukameňujte) hereckými výkonmi Leonarda Retarda a Kate Winslet. Paradoxne najviac som sa nudil pri potápaní Titaniku, čo malo byť najfantastickejšou časťou filmu. Opäť nechápem Akadémiu a jej 11 oscarov, keď proti tomu stáli filmy ako As Good as it Gets. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady rozepisovat, jak je to strašně romantický a nebo že to má slabej scénář, protože to jsou kraviny. Tenhle film je jeden velkej milostnej příběh zasazenej do katastrofy a s tim se musí počítat a s tim se na to musí koukat. To je pak težký, když se de někdo koukat na dokument o Titanicu a dostane tohle. Prostě a jednoduše to je velkofilm se všim všudy. Nechybí nic, ať už jde o velkolepý scény, nádhernej příběh nebo úžasnou hudbu, Titanc tohle všechno splňuje a i přes svojí značnou délku nenudí ani chvilku a závěrená půlhodinka je úžasná. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

No ............ přečetl jsem si některá velmi kritická hodnocení a musím říct, že hodit tenhle film do odpadu k takovým skvostům jako je Major Maisner a tím ho dát na stejnou úroveň je trošku silný kafe. Nemusí se mi líbit, ale filmařskou kvalitu (a podle mého nejen ji) má. Je to naprosto dokonale zpracované asi obecně nejznámější katastrofické téma na světě. A Cameronovi se podle mého povedlo. Já bych dal 90 %, ale když vidím ty odpady, tak si přidám :-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Společně s Twisterem jeden z nejlepších a nejprogresivnějších - nejen katastrofickyćh filmů - 90. let. Zatímco Titanic je snem za klasickými hollywoodskými filmy a klasickým hollywoodským bezešvým vyprávěním, Twister je ukázkou nové kinematografie - kinematografie atrakcí. Kde Cameronova Propast skončila, tam velkofilm oceněný 11 Oscary teprve začíná. Jak napsal Karel Thein ve svých "filmových esejích" Rychlost a slzy: "(...)Titanic se naopak opírá o zdánlivě neakční analogii mezi hloubkou oceánu a hlubinami lidské paměti." James Cameron jakožto asi jediný americký současný auteur, jemuž postavení dovoluje dělat, co si zamane, se na rozdíl od svých následovníků neutopil v megalomanii, spjaté s velkým rozpočtem a velkými očekáváními publika (Sam Raimi - Spider-Man 3, Peter Jackson - King Kong...). Naopak je nutné obdivovat scénář, v němž si přirpavil živnou půdu jak pro romantickou, sentimentálně laděnou část, tak i pro tu akční, protože v obou částech je určujícím prvkem voda - voda zamlžující či vzpomínky vyvolávající, voda ničící. Přestože osudy některých postav (Jackův kamarád, např.) nejsou v kinoverzi dořešeny, je nutné pochválit také perfektní orientaci v prostoru a členění na několik sociálních třid. DiCapriovi jsou sice předepisovány ty nejsměšněji, nejsnáze zparodovatelné věty, ale on je ustál se ctí, všichni herci ve filmu jsou víc jak slušní a dají vzpomenout na staré doby Jihu proti Severu apod. klasik. Mistrovským kouskem je pak samotný závěr, v němž jinak tragicky končící příběh vyzní šťastně, přesto do jisté míry - vzhledem k sebereflexivnosti snímku - trpce a hořce: protože říká, že některé (filmové) časy jsou už definitivně pryč. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (384)

  • James Cameron původně pro roli Jacka o Leonardu DiCapriovi neuvažoval, protože mu nepřipadal dostatečně mužný. Z návrhů studia mu připadali vhodnější spíše Matthew McConaughey nebo Chris O'Donnell. Nechal se ale castingovou režisérkou přemluvit a pozval DiCapria na schůzku do své společnosti Lightstorm. První podezření, že mohl najít svého hlavního hrdinu, v něm začalo klíčit, když si všiml, že na setkání přišly i naprosto všechny ženy, zaměstnané ve firmě, včetně sekretářek a účetní... (NIRO)
  • Z filmu se svého času stal fenomén, který ovlivnil i řadu jiných průmyslů, než jen ten filmový. Znovu začaly být vydávány postarší knihy o Titaniku, které už byly z prodeje pro nezájem vyřazeny, a byly napsány i zcela nové. Společnost J. Peterman Company utržila stovky tisíc amerických dolarů za repliky vybavení lodi, od předmětů tak lehkých jako byla záchranná vesta až po monstra jako pětimetrová kotva za pětadvacet tisíc dolarů. V restauracích byla nabízena menu, odpovídající těm na Titaniku. A co je asi nejpřekvapivější, vzhledem k počtu mrtvých ve filmu... získy vzrostly i lodním společnostem, poskytujícím výletní plavby. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama