Reklama

Reklama

Žraloci v Paříži

Trailer

VOD (1)

V Paříži se v řece objeví obří žralok a může z toho být nevídaný masakr. Zasáhnout proto musí jedna vědkyně, která se přitom snaží vyrovnat s nedávnou tragédií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to i trochu nadhodnocuju. Po nedávno viděném Farangovi jsem se na novej film o žralocích docela těšil. Gens je pro mě dost velkou zárukou. Nebo alespoň byl. Jenže je tady Netflus. ˇMinimum napětí a hororovejch scén. Žraloci jsou sice vidět, ale jsou doslova naspeedovaný. Opravdu ty rybky lítaj bezhlavě sem a tam. Požírání nebohejch civilistů je nedobře natočený, uspěchaný, a pohledy na ukouslý končetiny emoce a nervydrásající podívanou nezajistěj. Závěr tomu pak dal korunu. Nejprve závod se žralokem, to bylo jak z parodie, a pak katastrofickej filmek. Kravina, kterou si Xavier za rámeček nedá. 30%, a to je až moc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne je lepšie sledovať film o rádioaktívnom hadovi alebo krokodílovi s množstvom penisov, pretože aspoň by ste vedeli, že takýto film by nebol nikdy braný vážne. O tomto filme môžete povedať, že mal slušný rozpočet, ale to je asi jediná slušná vec na filme. Osvetlenie je dobré, herecké výkony sú prinajmenšom bečkové, scenár je hrozný a výsledok je len čistý chaos. 2/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde to, nemůžu si pomoct, ale já tyhle moderní "progresivní" francouzské filmy prostě absolutně nedávám. Namísto vnímání lákavě brakového děje mě neustále znechucoval "nenápadně" podsouvaný feminismus, multirasovost, ekohysterismus, lesbismus, hnusily se mi všechny ty nesympatické karikatury extrémně feminizovaných ženských, trpěl jsem při typicky francouzsky afektovaném přehrávání všech zúčastněných, uši mi rvalo časté ječení umocněné rozeřvanou hudbou, moje oči trpěly skákající ruční kamerou, nelíbila se mi nepřirozená počítačová animace... Jo a ona žraločí dějová rovina stála taky dost za houby, to si zase radši někdy pustím první tři geniální Sharknada. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době výborný žraločí survival, který má vše, co člověk od tohohle žánru očekává. Hned v otevírací scéně ukáže žralok, kdo je pánem oceánů. A to je samozřejmě začátek. Podvodní scény jsou natočeny působivě. Když se žralok, s příhodným jménem Lilith, dostane do Seiny a zamíří na Paříž, je o zábavu postaráno. Scéna v kryptě je jen malým masomlejnem, než dojde na ten velký. Lidi jsou nemilosrdně masakrováni ve vodě, která vaří rudě. Občas černohumorný vtípek typu - Podej mi ruku.... jenže chudák ji má ukousnutou. Pěkně je ukázáno, kam až přehnaní ekoaktivisté dokážou zajít a jak za to zaplatí. Nu a pak starostka kráva (odkaz na Čelisti), které jsou přednější peníze, než lidské životy - měli ji předhodit žralokům hned. Samozřejmě podobně by to asi vypadalo kdekoliv na světě a nás nevyjímaje. Odkazů na čelisti je více, na příklad žluté bójky jsou připomínkou památných barelů. Žraloci perfektní. A že se postavy nechovají vždy logicky? A život je pořád logický? Akorát v žánrech chybí sci-fi. Nechápu odpady, protože už jen formální stránka si to nezaslouží. Co by asi dotyční dali filmům z produkce Syfy ne Asylum? Jistě, to samé, ale srovnání tu není. Momentální hodnocení na IMDb (5,6) mi přijde adekvátní. A možná, jak bývá bohužel na CSFD zvykem, mnozí ani film neviděli...p.s. tenhle film je zábava, tak ho neberte vážně. Normální divák, co si film pustí, chce přeci vidět trhání obětí a toho je tu dost. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zubící se samice, přítulná je velice.“ Což potvrdí i ekologická aktivistka Mika, sice sexy, leč rozumu mdlého, t.č. si lebedící ve žraločím žaludku. Její ňunískování a muckání se žraločkem ve mně, kovaném ichtyologovi, vyvolalo bažení po krvi a věřím, že i sám náčelník Brody by zbrunátněl a zařval: „Tak už ji sežerte, blbku!“ A ne chudáka bezďáka s vozíkem knížek (ach jo, už zase). OKÉNKO RADNICE: [][] Co zpovykaná starostka „Ave já, Paříž je má!“ netušila: Že v americkém městečku Amity má příbuzného, starostu Vaughna. ≈≈ Že žraloci jí z triatlonového závodu udělají paralympiádu. ≈≈ Že dno Seiny nepokrývá bahno, ale dvoumetrová vrstva nevybuchlých bomb z II. světové. ≈≈ Že díky tomu z Paříže vzniknou druhé Benátky, s obludáriem a akváriem v každé ulici. [][] Já zase netušil, že se nebudu bát, ale smát, u smrtelně vážně natočené eko agitky PET: Čelisti v katakombách. Ale Sargasové plastové moře se jim povedlo, to zase jo. Jen doufám, že ten bordel pak po sobě filmaři uklidili. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Prvé nezverejnené zábery a pozadie z nakrúcania filmu sa predstavilo 27. januára 2024 na medzinárodnom festivale fantastických filmov Gérardmer za účasti Xaviera Gensa a Bérénice Bejo. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od marca do augusta 2023. Najprv sa urobili scény v Bruseli (Belgicko), potom sa štáb presunul do Paríža a na miesta na Seine a záver natáčania patril Španielsku, kde sa nakrúcalo v Alicante na Ciudad de la Luz a na pobreží z La Vila Joiosa, kde sa využila vodná nádrž a more. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno