Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie miluje Béčkové filmy. A ja mám taký pocit, že bolo správne aby sa ujal ich nakrúcania lebo je vidno, že k danému materiálu pristupuje s úctou a rešpektom. Halloween je klasickým remakeom Carpenterovho Halloweenu a môj názor je taký, že hoci nie je až taký vybrúsený ako jeho predchodca, je to kvalitný remake (oproti nemu je remake Piatku 13-teho jasný odpad). Príbeh popisuje zrod vraždiacej ikony Michaela Myersa, ktorý v detstve na smrť dobodal svoju staršiu sestru a bol odvezený neskôr do psychiatrickej liečebne, kde sa ním zaoberal Dr.Loomis. A ďalej to už pozná snáď každý... V Zombieho prevedení sa však film posúva na vyššiu métu, tých obetí tam je podstatne viac, hlavne počas Michaelovho detstva, samozrejme nechýbajú ani krv a pár nechutností. K príbehu by som mohol povedať toľko, že prvá polovica je príbeh Michaela Myersa a jeho návrat do rodného Haddonfieldu, tá druha je čisto vyvražďovačka aj keď je tam aj pár skvelých momentov. Osobne si myslím, že tento film je skvelým remakemom, ktorý rozhodne neurazí fanúšika žánru, hoci to už nie je oslavovaný John Carpenter. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zombie v plvej polovici zdarilo vykresľuje svoj svet plný špinavých, zvrlých ľudských charakterov, z ktorých si podaktorí smrť proste zaslúžia. Malcolm McDowell do tohto sveta (aj koli jeho starým filmom) krásne zapadá. Ako štart osudov Mikea Myersa to funguje dobre. Vrcholom prvej polovice je extrémne vydarená scéna vraždy zdravotnej sestry v liečebni, ktorá ukazuje že pod nánosom špiny sa v Zombiemu skutočne ukrýva trocha filmového génia. Druhá polovica to už je, bohužial, iba veľmi nenápaditá jazda dospelého Myersa, ktorý likviduje všetko čo mu príde pod ruky. Tu atmosféru vytvára už len charakter, ktorý vytvoril Carpenter. (5/10) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jak píše Cival, první půlka parádní a jakmile Mike nasadí masku a jde zabíjet ještě v pohodě, ovšem závěr se neuvěřitelně táhne a trošku bych to přecijen zkrátil. Originál jsem zatím neviděl, ale jsem rád, že tenhle remake udělali, i tak je jeden z těch povedenějších. A ten theme song..ajajaj :) ... 6/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je pro mě nikdo, ale dokázal vytáhnout Halloween z té nejhlubší stoky, která prochází Haddonfieldem. Návrat k počátkům se vyvedl stejně jako obsazení Malcolma McDowella, který pomocí jemných triků v maskérně dokázal omládnout. Jsem velmi rád, že nezmizela krvavost a dravost, která se vždy k této sérii pojila a konečně zmizel ten pištivý hlas "křičící královny" Jamie Lee Curtis. Nikdy jsem ji neměl rád a tenhle snímek mi dokázal, že Halloween může bez ní být mnohem lepší. U původního snímku mistra hororu Johna Carpentera jsem se prakticky nebál, ale zde mi byl předložen horor sázející ne tolik na atmosféru jako na krev a vraždy. Po dlouhé době to je film, který opravdu dokáže zajímavým způsobem podat vraždu a rozsekání nožem. Rob Zombie je ode dneška režisér, co dokáže polít všechny protagonisty krví a nechat hlavní postavu zabíjet, jak se mu chce. A to se mi prostě líbí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento novodobý Halloween od Roba Zombieho je trochu prekvapením. Ide o veľmi kvalitnú poctu klasickým slasherom a film vôbec nerobí hanbu pôvodnému Halloweenu. Práve naopak, keďže Zombieho veľmi elegantný filmový štýl (čo len málokto od neho čakal) vo filme vytvára najmä v prvej časti skvelú atmosféru. Treba ale povedať, že druhá časť je zase už o dosť slabšia, aj keď je viac slasherová. Celkovo je to zaujímavý horor, ktorý by si nemal žiaden fanúšik žánru nechať ujsť. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (36)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vždy po milování hraje píseň "(Don't Fear) The Reaper" kapely Blue Öyster Cult. (cmenda)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama