Reklama

Reklama

What You Wish For

Trailer

Obsahy(1)

Šéfkuchař, který má problémy s hazardem, utíká do latinskoamerické vily, kde na sebe vezme identitu jiného muže. (Tomas.C.1509)

Recenze (26)

Hexx 

všechny recenze uživatele

Nu, tak toto mi přikovalo k židli jako přikurtovanými železy, chystající mě mučit v pozdním středověku. Začíná to odlehčeně, postupem času se dostaneme do psycho-atmosféry, kterou by pro svou hustotu nenakrájel ani Rákosníček. Naprostý extrémní filmařský počin ve svém oboru, byť podobných snímků jsem vlastně ani neviděl, a tak tu máme ještě blahoslavení za zvrácenou originalitu. A já totiž originální "gastro-porna", stejně jako v The Menu, prostě miluju! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Psychologický, hutný, znepokojivý konverzační Thriller, který přišel odnikud a patří k milým překvápkům podobně jak Last stop in Yuma county.O filmu se toho bohužel moc řict nedá, protože už ve 20 minutě příjde zajímavý zvrat, který se kupí dalšími zvraty a potěší, že se z toho zvrtne jeden z mých nejoblíbenějších "hororových"námětů. Menší nápovědu však dám a jde o takovou menší variaci na nedávnou pecku The Menu.FIlm těží především z tajemné a znepokojivé atmosféry, slušného scénáře a zajímavé lokace. Výborný byl chytrý detektiv! Škoda, že se to více v závěru nevyhrotí, protože se k tomu lehce vybízelo ( kdyby se to zvrtlo ve Slasher, tak bych možná uvažoval i o maximálním hodnocení). Samozřejmě, že je to také trochu socially relevant Satira.Nic nezjišťovat a neváhat, je to dobrý !!   75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, proč tu není v žánrech komedie?, o kuchaři Ryanovi, co je ze všech nejlepší. Dopředu je dobré nic nevědět, páč hlavní zvrat je pak zajímavý. Mně to tedy jako thriller nepřišlo a nechápu, proč se Ryan tvářil pořád jako bubák. Práce snů! Co by za to člověk dal. A on, místo aby si pochvaloval, tak mu pořád něco nevonělo. Chtěl bych se tu zeširoka rozepsat, jenže to by pak bylo pro ty, co už film viděli. A ti si obrázek o něm udělali sami. Hezký vizuál, sympatická Imogene a:-Dáte si polévku, inspektore?- ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterýho platí, že čím míň o něm bude divák vědět tím líp pro něho. Tudíž bez spoilerování se k filmu něco špatně píše. Tak snad jen pár slov. Snímek nabízí příběh kuchaře kterej má jistý finanční problémy. Naskytne se mu však příležitost vzít na sebe identitu jiného muže a možná se tak zbavit i svých finančních potíží. Jenže co když se tím, že si vzal cizí identitu dostal ještě do větších sraček? Zde je film zatím v červených číslech ale myslím si, že postupem času začnou % padat. Není to sice špatný ale za mě to zas takovej trhák(aby si zasloužil být v červených číslech není. Na jedno podívání je to ale OK. Slabší 3hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film s jemnou gradáciou aj zvratom, bez toho, aby to bol zvratok. To sa cení. Nenápadný a napínavý, s vyšším rozpočtom to mohla byť bomba, takto je to zaujímavá sifónová bombička, ktorá ale len tak ľahko nevyfučí. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dá se tomu vytknout hodně moc, např. že se to v půlce má tendenci změnit v černou komedii, ale když si vezmu, jak jsem ten film zhlídnul bez většího ošívání a s neustálým očekáváním, co bude dál, nemám důvod v hodnocení nepřitlačit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě byl nenápadně skrytý klenot, u kterého bych se sama zcela určitě nepozastavila. Ani trailer mě nijak neohromil, ale ono je kolikrát lepší nechat se překvapit. A tady se s těmi překvapeními roztrhl pytel a postupem stopáže vás tady stále hituje nějaká další vtipná situace. A ano, říkám vtipná, protože zdejší pouhý žánr thrilleru je tentokrát úplně mimo mísu a u žádného thrilleru jsem se hodně dlouho takhle nezasmála. Postava šéfkuchaře v podání Nicka Stahla je pro mě za poslední dobu asi ta nejzapamatovatelnější a nejvtipnější, a to toho hereckého výkonu zas tolik předvést nemusel. Vše vězí pouze v jeho flegmatickém výrazu a přístupu k bizarním situacím, ve kterých se ocitá. Scénář za mě funguje naprosto na jedničku, je nepředvídatelný, osvěžující, jak by řekla mladší generace totálně random. Příběh také nabízí spoustu silných a osobitých vedlejších postav a nechápu, jak si mě takhle malý skromný snímek tak jednoznačně získal do své hrsti. Hodně jsem uvažovala nad pátou hvězdou a za mě je to film jako stvořený pro festivalová plátna. Možná někdy doženu Tomnayův minulý snímek/debut a nadále ho určitě budu sledovat, protože tohle je přesně ten humor, který já hledám. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když si pustíte film, o kterém nic nevíte a na konci po zhlédnutí jste velmi spokojeni s výsledkem. Film se rozvíjí pozvolna, kdy kuchař Ryan cestuje do Latinské Ameriky, nějaké malé chudé vesničky, ale zato do velmi luxusní vily. Do vily ho pozval kamarád Jack (taky kuchař, kuchař specialista), s kterým se neviděl 12 let. Jack se rozpovídá, že vaří pro velmi bohaté lidi a je za to velmi dobře finančně ohodnocen, ale šťastný není. To poté zjistí i samotný Ryan, že peníze nejsou všechno, i když on sám má finanční problémy. Dojde k prohození osobností mezi Jackem a Ryanem a vařit má právě Ryan. Zde se vše začne komplikovat. Když se ve vile objeví inspektor a poté nečekaná dámská návštěva, tak to byla nejlepší část filmu, kdy dochází na nepříjemné situace a otázky. Velmi povedený film, který určitě nebude pro každého. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu bol zaujímavý , chlapík príde z UK kde mal problémy  za svojím kamarátom na dovolenku do vily ,kde zistí jeho pravý zámer až do dňa kamarátovej tragédie, následne sa začne vydávať pod jeho identitou prevezme jeho Job , ktorý je založený na varení ale nie na hocijakom, čo zistí časom ,keď do hry vstupuje policajt hľadajúci svojho synovca , film mi mierne pripomínal snímok Menu ale nieje to vôbec tak ,pretože je to povedal by som viac brutalnejsie, napätie nechýba , skôr je to Psychologický Thriller 3* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Začátek se nese v mysteriozním duchu, kdy se bez většího vysvětlování sejdou dva starý známý. Pak se však něco přihodí a hlavní aktér využije daný situace, aby si vyřešil svoje finanční problémy předstíránim, že je někym jinym. Od tý chvíle se pomalejc plynoucí a místama trochu nudnej biják začne rozjíždět v parádní thrillerovou podivanou, ve který hlavní roli hrajou trefný dialogy a nechybí napětí, funkční atmosféra nebo zábava díky černohumornýmu pojetí (postavu detektiva scénáristi využili na maximum). Hlavní postava je pak taková zábavně nejednoznačná. Na jednu stranu s danou situací morálně zápasí, ale na druhou si uvědomuje, že to vlastně neni finančně vůbec marná příležitost. Nečekaný překvapení, který i přes svoje komornější pojetí (úsporná výprava nebo casting) nabízí příjemnou žánrovou podivanou. Za námět, černej humor a skvělej poměr cena / výkon dávám čtvrtou jistou hvězdu. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Staré známé kulinářské téma, jen s malými odchylkami oproti standardu. Docela se to táhlo, přeci jen to byla jen konverzačka s pár zapeklitými situacemi, bez násilí, bez gore, bez akce, bez herců. Vlastně si jen pronajali barák a tam si to odmluvili. ↘️ 35% ()

JasonV 

všechny recenze uživatele

Coze, toto ma na csfd len nieco okolo 70% a nie 90%? Tak brilantny film co sa tyka scenara, rezie a hercov som uz davno nevidel. A ta atmosfera by sa dala doslova krajat! ()

gabrina 

všechny recenze uživatele

Fajn psychothriller, u kterého jsem se od příchodu policisty ,který hledal svého synovce už pak dobře bavila, přišlo mi  pak úsměvné vše co se dělo. Už ani nevím, kdy jsem se u thrilleru zasmála, což je dobře, smích neškodí nikdy .Přidala bych i žánr černá komedie. 7/10.. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Výbornej napínák. Dokázal mě tak vtáhnout, že jsem si chvilkama plácal na čelo:). Yes, tak to má vypadat, i ten Babica by musel zaplesat nad ingrediencemi tohohle menu:). ()

Reklama

Reklama