Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (413)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nasr...švatný Bond se mstí. Potvrzení toho, že Dalton je na svém místě. Bondovská série se nicméně měla na tuto úroveň dostat někdy o patnáct let dřív, proto je to nadšení trochu zkalené - v době Povolení zabíjet už bylo pokračování na stejných základech jako Mooreovky ("pan" režisér) nemožné. Přesto nejlepší Bondovka za hodně dlouhou dobu, proto rád nadsadím hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud to chápu - jel na lyžích za letadlem, skočil na něj …" No prostě jako vždycky. Jenže tentokrát protřepanej a nemíchanej agent ještě postavil kamion na zadní nebo se převlíkl za rejnoka. To bylo fajn a obě bondgirl byly vynikající - Pam byla drsná, Lupe zase něžná a obě mi ladily k pyžamu. Na druhou stranu mě dost nebavili kladní agenti vhodní pouze k likvidaci či trapárny typu únik z drtičky. Ale bouchalo to, bojovalo se pod vodou i vysoko nad zemí a tak mám Bonda rád. Jen to svádění tentokrát poměrně odflákl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Timothy Dalton si toho ako James Bond veľa neodohral a preto som čakal, že aj táto bondovka bude dosť zlá, ale prekvapivo ma veľmi potešila. Aj dve famme fatale. Opäť skvelá ďalšia bondovka a to už druhá v podaní Timothyho Daltona ako Bonda aj napriek tomu nič nestratila. Opäť nechýba dosť akčných a humorných scén. Nechýba veľa známych hereckých osobností aj vo vedľajších úlohách. Q tu je v úplne inej pozícii a dokonca sa na plátne objavuje ďaleko častejšie ako bolo u neho obvyklé. Bondovka opäť ide na akčnejšej novej vlne a tak tu o prestrelky a bitky rozhodne nie je núdza. Napínavé sekvencie sa udržujú vo svojom tempe a napínavosti dávajú zabrať. Ale rozhodne sa netlačí na pílu, takže každá scéna je rozobraná do svojej dokonalosti. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB 16: Bondovky se vždycky snažily držet krok s dobou a proto tentokrát producenti zvolili příběh, který se měl slunit vedle ostatních "odplatovek" . Možná chtěli Bonda posunout někam dál. Vychýlit ho ze zaběhnuté cesty. Bohužel musím konstatovat, že tento protřepaný filmový koktejl nefunguje. Skvělý Timothy Dalton se může snažit jak chce, ale "béčkovost" filmu prosakuje v každém záběru. Nemůžu si pomoc, ale spousta scén na mě působí laciným dojmem a nebýt několika bondovských songů, tak by si člověk myslel, že se dívá na stý pokračování Přání smrti a ne na svého oblíbeného hrdinu ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo stejně pitomé, jako bondovka-daltonovka předtím, jen si to ještě víc uškodilo tím, že zde bylo o mnoho méně humoru či humorných scének. Vlastně nebyly skoro žádné. Táhlo se to jako týden před výplatou a Dalton byl opět za toho „stréce v obleku“. Byl hrozný. Agent amatér, příšerný milovník, špatný hráč, nedůvtipný plašan. Nikdy už asi nepochopím, jak někdo mohl připustit, že se agent 007 pral jako kluk ze zvláštní školy, aby rozhazoval ručičkama a rozdával tak směšné pěsťovky? Ale to je fuk, to je jen taková vrtošivá… prostě pitomost. Ale dál, byla to smutná a nudná podívaná. A celá ta drogová zápletka mi přišla jako ze špatného sedmdesátkového seriálu. Dalton předvádí jakési agentské motovidlo, po celou dobu s výrazem: Ano, bolí mě zuby. A vůbec, pro mě byl celý tento snímek jako jedno velké rozčarování z bondovské iluze na cestě časem od Skyfallu po Dr. No. Největším plusem, učiněnou spásou, byla Bond girl Pam Bouvierová. Byla velmi suverénní a velmi sexy. Na několik málo zaškobrtnutí dokonale vymyšlená, napsaná a hlavně zahraná. Jakoby vyskočila z úplně jiné doby. Tedy závěrem, Carey Lowell to svým charismatem vytáhla z úplné bídy a nebyla vlastně sama, velmi mě pobavil i mladičký Benicio Del Toro v roli mafiánského pohunka. Celkové mi to ale přišlo jako nějaký nezdařený pokus o vtip. Pokus o akční film, který se chtěl svézt na jméně BOND. Dávám dvě hvězdy. Jednu za Del Tora a jednu za lovely Lowell. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Při honičce Bonda (Timothy Dalton) s cisternami dojde ke rvačce mezi Bondem a Sanchézem (Robert Davi). Při tom Sanchéz přesekne mačetou brzdové hadice cisterny – návěsu. V důsledku toho se kamion s cisternou rozjede a nelze jej zabrzdit. Toto je však absolutní nesmysl, protože brzdová soustava soupravy pracuje přesně naopak, tedy pokud unikne z návěsu vzduch, jako v tomto případě, návěs se automaticky zabrzdí. (pjotri)

Reklama

Reklama