Brzy po svatbě je žena Felixe Leitera (David Hedison) zavražděna a Felix je znetvořen svým úhlavním nepřítelem, narkobaronem Franzem Sanchezem (Robert Davi). James Bond se vydává pomstít svého starého přítele a dokonce ignoruje příkaz od M, který mu odejímá "licenci na zabíjení". Za pomoci agentky CIA Pam Bouvierové (Carey Lowell) se pouští do boje proti Sanchezovi a jím korumpovaným vládám v Jižní Americe. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

Gemini

Tedy, bál jsem se chvíle kdy budu muset říct, že největším kladem bondovky byla bond-girl, ale už nemusím. Ta chvíle už nastala a ani to tak nebolelo:) Nějak se vytratila stylovost, charisma padouchů nahradil jejich počet, takže tu máme nevýraznou skupinku individuí (až na mladého Benicia Del Toro, který ale taky zaujal maximálně svým mladistvým vzhledem). Zkrátka a dobře Povolení Zabíjet je ještě slabší než Dech Života... ()

luka4615

007-16 Režisér John Glen snímku Licence to Kill vtiskl díky příběhové linii o osobní vendetě mnohem uvěřitelnější kontury, přičemž zároveň postavu Jamese Bonda posouvá o pořádný kus dál co se charakterové výstavby tyče. Někomu se možná tato bondovka bude zdát jako slepá ulička, která nikdy neměla vzniknout, nicméně já osobně jsem se po celou dobu stopáže výtečně bavil. Zde užité nápadité akční scény (sekvence s trucky Kenworth W900) spolu s perfektním antagonistou jsou totiž ingredience, které se zřejmě nikdy neokoukají a budou stále dobře bavit. Jen škoda, že Timothy Dalton tuto sérii o Agentovi s povolením zabíjet opustil tak brzy. (HBO GO) „Señor Bond, you got big cojones. You come here, to my place, without references, carrying a piece, throwing around a lot of money... but you should know something: nobody saw you come in, so nobody has to see you go out.” ()

Segrestor

Ono to bylo stejně pitomé, jako bondovka-daltonovka předtím, jen si to ještě víc uškodilo tím, že zde bylo o mnoho méně humoru či humorných scének. Vlastně nebyly skoro žádné. Táhlo se to jako týden před výplatou a Dalton byl opět za toho „stréce v obleku“. Byl hrozný. Agent amatér, příšerný milovník, špatný hráč, nedůvtipný plašan. Nikdy už asi nepochopím, jak někdo mohl připustit, že se agent 007 pral jako kluk ze zvláštní školy, aby rozhazoval ručičkama a rozdával tak směšné pěsťovky? Ale to je fuk, to je jen taková vrtošivá… prostě pitomost. Ale dál, byla to smutná a nudná podívaná. A celá ta drogová zápletka mi přišla jako ze špatného sedmdesátkového seriálu. Dalton předvádí jakési agentské motovidlo, po celou dobu s výrazem: Ano, bolí mě zuby. A vůbec, pro mě byl celý tento snímek jako jedno velké rozčarování z bondovské iluze na cestě časem od Skyfallu po Dr. No. Největším plusem, učiněnou spásou, byla Bond girl Pam Bouvierová. Byla velmi suverénní a velmi sexy. Na několik málo zaškobrtnutí dokonale vymyšlená, napsaná a hlavně zahraná. Jakoby vyskočila z úplně jiné doby. Tedy závěrem, Carey Lowell to svým charismatem vytáhla z úplné bídy a nebyla vlastně sama, velmi mě pobavil i mladičký Benicio Del Toro v roli mafiánského pohunka. Celkové mi to ale přišlo jako nějaký nezdařený pokus o vtip. Pokus o akční film, který se chtěl svézt na jméně BOND. Dávám dvě hvězdy. Jednu za Del Tora a jednu za lovely Lowell. ()

Terva

CITÁT - Zubní pasta Dentonite. Používat v malých dávkách. Nová plastická výbušnina. Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alec Mills. Hudba : Michael Kamen ve spolupráci s The National Philharmonic Orchestra. Ve filmu zazní Gladys Knight - Licence To Kill. http://www.youtube.com/watch?v=9Jh92TN5few Hrají : Timothy Dalton jako James, James Bond. CITÁT - Nechte si ty sentimentální žvásty. Věděl, co riskuje........... ()

HoneyBunny

Až na druhé skouknutí po několika letech se mi tenhle Bond zalíbil. Sice to není tradiční bondovka (jenže ty se mi nikdy tolik nelíbily), ale když jí přijdete na chuť, pak vám naservíruje nadprůměrný film. Pro mě je to důstojné rozloučení s Bondem (ty nové filmy jsou trochu o něčem jiném, holt ten Sovětský svaz tam chybí, výjimkou je Zlaté oko) - ten romantický konec se mi kupodivu zamlouval. ()

• Titulní píseň původně složil Eric Clapton, ale producentům se nelíbila. [Zdroj: časopis Cinema 1/2003] (Locksley)