Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Recenze (49)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejprve to vypadalo jako průměrná kriminálka, kdy je milenec - prokurátor podezřelý z vraždy své milenky - prokurátorky svázané do kozelce, ale nakonec z toho byla asi nejlepší soudnička, kterou jsem kdy viděl. Má to spád, napětí, výborně vykreslené postavy ( skvělý Camp, ale naprosto dokonalé duo úlisných právnických záporáků Sarsgaard, Fagbenle ) a je to poprvé, kdy jsem si řekl, že Jake Gyllenhaal je pan herec, ikdyž je těžké jeho postavě fandit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Obrněný ropuší xicht Džejk (Zrezlý Sanavabič) je dost chudák. Doma má šerednou a submisivně vyhořelou černou starou, tudíž se ze zoufalství nechutně nesmíšeně rozhodne rasisticky vyprcat svou ještě šerednější, ovšem zatím jen doutnající bílou kolegyni. Té ale někdo záhy roztrhá kalendář, submisivní černé staré rasisticky brnkne na géčko černý zoofil, a tak Džejkovi zbydou jen bezmimické oči pro pláč a dva naprosto parádní bílí kvádroslizáci v zádech, co se mu sveřepě snaží zrušit tolik slibně se rozjíždějící kariéru prokurvátora. A nebyl by to samozřejmě Džejk, aby takové nezáživné nepřízni osudu s přitroublou nepointou opět nečelil s konstantně strnulým výrazem vyhřezlého poštěváku, a to v jakékoliv emoční či bezemoční situaci, a nelákal na tuto silně nadhodnocenou prudu všechny vilné otylé padesátky světa. Materiál na čtyři jakž takž výživné díly, nebo na jeden vydržitelný a vypointovaný neasimilační Pakulův film s Herysnem, místy až obskurně navatěný mletím hoven na dílů osm, a to patrně zejména qůli podkladové rohypnoliádě profesionálního grafomana a uspávače hadů Skota Tůrou, jenž očividně vždycky děsně toužil být Gryšemem, avšak pro své pisatelské neumětelství zůstal jen Skokotem. Tudíž jediným markantním pozitivem této audiovizuální narkolepsie zůstává páreček výtečně zvolených i zahraných bezpáteřních antagonistických velezmrdečků Skarsgárda a Fágbenleho. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN PŘÍPAD JE ZALOŽENÝ NA NEPŘÍMÝCH DŮKAZECH…“  Gyllenhaalova exhibice. Rodinný a soudní krimi psychodrama, který nabídne přesně ty věci, který od toho čekáte. Samozřejmě také spoustu (možných) podezřelých a překvapení (nejen na konci).    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je natočen podle stejnojmenného románu, který v roce 1987 napsal Scott Turow. 2.) Kniha byla také zfilmována. 3.) Thx za titule „Petra Kabeláčová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Apple se opět vytáhl a servíruje výborné Krimi řízlé soudním procedurálem a je to pecka! Jake Gyllenhaal jakožto právník je obviněn z vraždy své kolegyně/milenky a kolega Peter Sarsgaard mu jde sakramentsky po krku. První půlka seriálu je sice lehce pomalejší, ale jakmile se přesuneme do soudní síňě, tak to byly pořádné žně. Takhle vypjatou soudní atmosféru s perfektními hereckými výkony a skvělými slovními přestřelky jsem už delší dobu neviděl ( Anatomie pádu by se teda mohla učit) a finální 2 díly patří k highlightu, tam se tasí zvrat na zvrat a ten finální, tak ten mě teda odrovnal vrchovatou měrou.Proslov Gyllenhaala ve finále vyloženě boží ( herecký výkon jak svině) a o emoce nebyly taktéž nouze. Druhá série asi jiní herci a jiný případ předpokládám ?? 8/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostřílený a velice plodný David E. Kelley (mimo jiné Ally McBeal, Sedmilhářky či Mělas to vědět) vše směřuje k soudní síni, ostatně jak to má bývalý právník nejraději. Ale postupně… Brutální vražda kolegyně. Talentované advokátky Carolyn. O vyšetřování se má postarat zástupce hlavního prokurátora Rusty Sabich. Doma má dvě dospívající děti a manželku. Zázemí ale úplně stabilně nevypadá, protože do manželství před časem vstoupila nevěra. S Carolyn. Už to prý dávno skončilo, ovšem čí otisky prstů se asi najdou v její ložnici? Tvůrci nás opakovaně vybízejí k tomu, abychom zpochybňovali Sabichovu nevinu, abychom se podivovali nad jeho rozhodnutími, nad jeho úsudky. Protože jednou svede být nejchytřejším člověkem v místnosti, příště ale totálním blbem. Jake Gyllenhaal hraje nestálou postavu s přehnanými a nepředvídatelnými kroky i roztřepenou vyrovnaností velmi slušně, baví i Ruth Negga, kdy každý její (snad až prázdný) pohled je protkaný pramínky zrady, houževnatosti i smutku. Asi nejvíc mě ale potěšil „vždy ten druhý“ Peter Sarsgaard – mimochodem ve skutečném životě Gyllenhaalův švagr – který si mnoho scén krade pro sebe a který coby žalobce využívá Rustyho neštěstí na každém kroku, zatímco ten si pokaždé postaví hlavu a jede si urputně to své. Finále hned několika epizod přinese nějaký ten zvrat, abychom si do dalšího dílu zkrátka mohli ukousat nehty. Fajn jsou i šedé, větrem ošlehané ulice a impozantní architektura Chicaga. Epizody jsou pak vzácně vyrovnané a ano, má to silnou rodinnou linii, má to napínavé dávkování důkazů, ale nejvíc mě bavily právě dva silné charaktery: obviněného z vraždy a žalobce, který je mu vyrovnaným soupeřem, navíc v systému, který oba velmi dobře znají. Zralé seriálové drama. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamaní? Asi trochu určitě. Moc jsem se těšil a jak už to tak někdy v podobných případech bývá, po konci to tam prostě není. Výborný námět je bohužel zpracován se strašnou spoustou klišé a ať se snaží Jake sebevíc, moc s tím sám nedokáže udělat. Samotné finále je možná trochu překvapivé, ale mě nechalo úplně v klidu. Tři a ani za nic víc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem dobře, že jsem si počkal až budou všechny díly venku, jelikož tohle je přesně jeden z těch počinů, které zkrátka musíte dokoukat na jeden zátah. Presumed Innocent se totiž může pochlubit skvěle vystavěným vtahujícím příběhem, u něhož si nejste do poslední chvíle jistí, jak to vlastně celé dopadne. Za to je odpovědný především chytrý a vrstevnatý scénář, u něhož jsem až na pár drobných detailů nenalezl žádnou, byť sebemenší chybičku. Za zmínku zde pak samozřejmě stojí i precizní herecké výkony všech zúčastněných, z nichž ale překvapivě tentokrát nevyčnívá jako vždy spolehlivý Jake Gyllennhaal, nýbrž právě Ruth Negga. V její postavě se totiž znepokojivě snoubí všechny děsy a obavy, které jako divák budete při zhlédnutí zcela jistě pociťovat. Ve finále jsme tedy dostali drásavou soudní podívanou, jejíž tvůrci v rámci svého nejlepšího vědomí a svědomí odvedli velmi, ale velmi kvalitní práci. Pokud tedy máte rádi tento druh tíživé podívané, u tohoto seriálu určitě chybu neuděláte. Vážně totiž stojí za to. Výborná práce! (Apple TV+) „Passion is a dangerous drug.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu ani film, ale po tomhle asi ani nemá cenu se k nim přibližovat. Tohle je prostě dokonalá právnicko-kriminální paráda řízlá depresivním rodinným dramatem. Nenašel jsem tu jediný slabší článek. Pokud bych měl vypíchnout nějaký motiv, tak to byl okruh podezřelých. Tady mohl být vrahem prakticky kdokoliv a tvůrci s chutí vodí diváka za nos. Při vynesení rozsudku jsem ani nedutal a byl jsem napnutý jak už dlouho ne. Herecky je to extratřída a vedle dokolečka skloňovaného Gyllenhaala bych vypíchnul Petera Sarsgaarda v roli jeho protivníka a pak hlavně Ruth Negga. Tuhle herečku nesnáším od chvíle, kdy jí nějaký blázen obsadil do role Tulip v Preacherovi, ale tady byla v roli manželky, která se vyrovnává jak s manželovou nevěrou, tak s jeho obviněním z vraždy, naprosto skvělá. Jeden z těch seriálů, od kterých se nejde odtrhnout. 100% ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu ani starší filmové zpracování, ale tenhle seriál mě vážně bavil... Skvělé obsazení v čele s mým oblíbeným Jakem... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Apple TV se opět vytasil s parádním žánrovým příspěvkem do soudních dramat. Moc filmů a seriálů z tohoto prostředí nevzniká, proto oceňuji tento projekt všemi deseti. Líbilo se mi, jak seriál začíná pozvolna, tedy naprosto jasným směřováním, co se týče příběhu. A pak postupem času začíná pořádně přitápět pod kotlem. Takové množství zvratů, to se nevídá často (notabene když to autoři dokonale promyslí a vše tak dává smysl). Po technické stránce naprosto špičková podívaná (i hudební podkres přispívá k již tak preciznímu konečnému výsledku). Herecky nenacházím sebemenší výtku. Jake Gylenhaal jako vždy naprosto skvělý, ale musím vypíchnout i Skarsgaarda v roli žalobce. Ten se do toho místy též pořádně opřel. Jo, tohle jsem si užil. Přidejte k tomu ten finální díl skrz naskrz prošpikovaný twisty a máme zaděláno na jeden ze seriálů roku. Krásných 8/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný kriminální seriál se skvělými herci. Cením si odvahy scénáristů pozměnit závěr, který oproti filmovému přepisu knižní předlohy Scotta Turowa je poněkud jiný a - podle mě - ne zas až tak šokující. Překvapení se u mě dostavilo tedy z jiného důvodu. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Triviální a předvídatelná detektivka. Kupa klišé z prvních dílů se sice poztrácí, ale to nic nemění na tom, že obvyklým podezřelým bude nějaká černota. Bílý prokurátor si naseká míšence, tak určitě. Sarsgaard jedinej stojí za zmínku. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak nadšená... možná by bylo lepší, kdybych neznala výborné Podezření, které čerpá ze stejné předlohy. Seriál je neskutečně zdlouhavý a mimo soudní síň mi toho moc nenabídl. Ani nad hereckými výkony nejásám, nejsou nijak oslňující, jediný, kdo mě bavil, byl Peter Sarsgaard, díky mu za to! A závěrečné rozuzlení? Radši svůj komentář rychle típnu, než se ta už tak slabá trojka překulí ještě níž. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jsem ráda, že na konci změnili vraha, ale nevím no. nebylo to moc napínavý. strašně mě štvala postava rustyho manželky, její scény jsem přeskakovala, ale zas mě na konci rozesmálo jak brečela. rodinka psychopatů musí držet při sobě! herecký výkony byly skvělý, hlavně peter sarsgaard a jake gyllenhaal. asi rewatchnu nightcrawler. po tomhle seriálu si potřebuju nějak oddechnout :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Klasický model, kdy až do konce nevíte, jestli je obžalovaný vinen či naopak. Není to ničím překvapivé, ale solodni herecké výkony to pozvedávají o hvězdu nad průměr. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to si nechám líbit. Bravurní kriminálka se vším všudy. Nejvíce si cením toho, že divák je ponecháván v nejistotě od začátku až do samotného konce a nutí ho neustále se zamýšlet. Nikomu se nedá věřit a od seriálu The Undoing s Hugh Grantem si už ani neodvažuji tipovat pachatele, jelikož se klidně může stát, že i tady to s člověkem pořádně vyjebe ( ono to vlastně smrdí i podobným způsobem ). Tady jsou i ty ''kladný'' postavy prostě strašné divný, I když to samozřejmě hodně tahá skvělý Gyllenhaal, mě osobně se nejvíce líbil Sarsgaard. To jeho posedlé chování a psychopatický výraz, uff, a ani u něj si člověk není jistej. Konec je úplná třešnička na dortu, krásný mindfuckový překvapení, přesně jak jsem si přál. Chválím i soudní proces. No sice to není žádná loňská Anatomie pádu ale justiční atmosféra je výborná, chladná, překvapivá a dobře intenzivní a na věc přijde vše podstatné, co u soudu má být řečeno. Možná jsme dostali krimi seroš roku. ()

Reklama

Reklama