Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Členka speciálních jednotek se vrátí do rodného města, aby zjistila, proč zemřel její milovaný táta. Při pátrání pak odhalí nebezpečné spiknutí. (Netflix)

Recenze (72)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Plně rozumím těm 36%, kvůli tomuhle se Jessica Alba opravdu z herecké pauzy vracet nemusela. Já jsem na čistém průměru, ale skutečně se jedná o ničím nenápaditý film i na poměry Netflixu, který ničím nepřekvapí a všechny motivy filmu už jste viděli mockrát jinde a lépe. Chvilku jsem váhal, zda-li to za můj čas stojí, vy nemusíte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No, na Jessicu Albu se tradičně pořád dobře kouká. Jestli se vrátila kvůli tomu, aby ukázala křivky, tak pak OK. Jinak je to ale přesně ten typ filmu, který mi více připomíná Sin City než dobrý akčňák. A jelikož je zde vše myšleno vážně, tak to v tomto případě není pochvala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhově dvouhvězdičkový brak s několika tříhvězdičkovými akčními scénami. Takže bych se zase trochu uklidnil. Netflix si prostě jede svůj nijak vysoký průměr, bezduché akce s nekonzistentním scénářem vyrobil za poslední roky dost a tahle není nikterak horší než starší bráškové. Jessica Alba je ostré děvče ze speciálních jednotek, ale teď se vrací do své domoviny, aby pohřbila svého otce. V maloměstě ovšem odhalí nějakou tu nepravost a pochopí, že táta zemřel trošku jinak, než jí sdělila policie. Zbytek je o osvědčené cestě za pomstou… Někdo má holt furt pocit, že dámy dál potřebují své hrdinky, které potrestají (u Jessicy pořezají a pobodají) všechny ty dareby mužského pohlaví. Ostatně Netflix už nemálo akčních kousků vedených známými herečkami, které se běžně v daném žánru nevyskytují, představil. Albě přitom fyzicky náročné role nejsou cizí, ohánět se poměrně umí a třeba úvodní souboj v poušti nebo v železářství svou kvalitu mají, celkově se ale dalo na choreografii samozřejmě mnohem víc zapracovat. Každopádně osamělá (drobounká) hrdinka, zkorumpovaný senátor a jeho povedení dva synci plus další darebáctvo mohli v kombinaci s ospalým zapadákovem, horami a prašnými cestami zafungovat. Daří se to jen z části. Indonéská režisérka Mouly Surya místy bojuje se scénářem, jindy s omezením v podobě rozpočtu. A bohužel i s viditelnými limity Jessičina herectví. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zase až tak úplně tragicky jako ostatní tady bych to neviděl. Je to prostě další čistě průměrnej a spotřební akčňák z Netflixu jakých jsou tuny. Neurazí nenadchne a za tejden už nebudete vědět o čem byl. Každopádně Jessica mi byla sympatická už v Mačetě a tady je ten její přerod do role akční hrdinky i celkem uvěřitelnej a není tu nic co by nějak extra uráželo mojí inteligenci. Jasně je to totálně předvídatelný a v každý scéně snadno odhadnete co bude v tý další a nespletete se, ale to už tak nějak patří k věci. Akce taky není nijak výjimečná, ale dnes mám celkem smířlivou náladu a tak i proto těch 50% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Až tak strašné jak tu vidím dle hodnocení na CSFD to nebylo, ke konci už to bylo táhlé a nebavilo mě to skoro vůbec, i když se tu furt něco dělo. Akce bylo jednoduše točená, ale docela přehledně. I když v bitkách a různých kouscích, co Jessica Alba předváděla, jsem nevycítil žádný náboj … Nepůsobilo to ale až tak přehnaně co se týče nepřemožitelnosti té hlavní postavy, co hrála Alba. Jen děj byl téměř nulový a téma pomsty jsem zde moc nevycítil. Hned se na to dá zapomenout, ale akčních sekvencí zde bylo dost, takže jistá snaha tu byla, proto dávám tentokrát protekčně slabé 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sympaťáčku Jessicu som už dlhšie nikde nevidel, pričom nemyslím len film, ale aj internet, médiá a pod. a myslím, že ani jej samej pozornosť nechýba. Za mňa normálny, priemerný akčný film s celkom slušnou atmosférou, vhodný akurát tak na Netflix ako výplň. Pripomenulo mi to trochu Ramba 5, ktorý sa ale prezentoval nabubrelejším štýlom a tak mi je aj Tvrdá odplata sympatickejšia. Asi bez problémov prežijem, že síce chudá, ale na rozdiel od prítomných chlapov predsa len viac trénovaná Jessica si s nimi vie poradiť. Bez námahy a zranení to ale rozhodne nie je. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Chcete-li zabít čas a chcete-li vidět Jessicu Alba, tak tenhle kousek splní účel – moc nenadchne ale ani tolik neurazí. Jinak přesměrujte zájem jinam, neb se vám tenhle kousek kinematografie brzy vykouří ze vzpomínek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Scenáristi povedali, že to je niečo medzi Rambom a Wickom, len v ženskom prevedení. Tak to je teda fakt tvrdá odplata, keď za novodobého Ramba ideš dať niekoho ako Albu, prípadne už sme v tých pozíciách videli Chastain, Megan Fox a ďalšie neskutočne silné ženy, ktoré tvrdú odplatu môžu poskytnúť len tým, že niekomu nechajú stvrdnúť. Kto vie, pre koho sa tie filmy točia, lebo ženy to nepozerajú a mužom sa takéto 50 kilové drsniačky rýchlo obohrajú, lebo nemajú dôveryhodnosť a namiesto atraktivity či nejakej príťažlivosti ponúkajú smrad potu a špinavú tvár. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z těch výrazně průserovějších, post-wickovských pokusů o úderný akčňák made in Netflix. Jessica se snaží a je vidět, že nějaký trénink měla, ale akční hrdinku ji neuvěříte a přestože akční scény netrpí na zběsilý střih, nezkušenost tvůrců a minimum příprav vede k tomu, že jakýkoliv fyzický fight, působí směšně. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neškodné akční béčko se stokrát viděným revenge scénářem a celkem fajne kontaktní akcí. Nic víc, nic míň, ale neuráželo mě to. Jessica Alba působí sympaticky a v akčních scénách překvapivě uvěřitelně. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....stará šablóna : na začiatku nejaká vojenská akcia...aby sme vedeli aký drsný  je hlavný hrdina - v danom prípade hrdinka ,ktorá sa dozvie, že sa doma niečo stalo...otec....a ide domov a na nejakom americkom malomeste sa odohrá boj dobra so zlom..... v rámci domácej nudy si to 1x pozrieť sa dá - ale ozaj bieda.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas podobné přímočaré béčko o pomstě neuškodí, ale tohle je hloupé i v rámci žánru. Jessica Alba nakonec není špatná a návrat k herectví zvládla v pohodě, ale nic to nezmění na tom že tenhle kousek je většinu času prostě jen nuda…40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film je takzvaně jeden z mnoha podobnejch. V tomhle pohledu nás nic nepřekvapí. Ovšem horší je to s provedením režisérky. Vybrala herečku, která absolutně nesplňuje potřeby akční hrdinky. Jessica je hezká i ve svých letech. Ale akční herečka to rozhodně není. Záporáci jsou taky tragický. Akce strnulá, spíš napodobovaná, než tvrdá a nekompromisní. An i tohle žádného akčního nadšence nenadchne. 40%. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Děj byl už jasný z traileru, prostě klasika o návratu někoho se speciálním výcvikem do svého rodného místa, kde se děje bezpráví. Tím pádem to mělo stát na akci a minimu keců okolo. No a právě to se nestalo. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Až komický charakter postavy Jessicy - agituje tu ako nabrúsená členka Special Forces, zároveň aj ako vševedúci Detektív Oriešok ("to auto je kradené...") a v neposlednom rade ako bad-ass kick-ass mama-san. Chýbala tu už len nejaká záchrana dieťaťa, poprípade mazlíčka a smrteľná choroba hlavnej postavy. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak jednu hvězdu dám za to, že akce nebyla úplně špatná. Jinak děj je prostě klasika devadesátky, jen místo třeba Seagala tam máme Albu, které věřím drsňačku asi jako předpovědi počasí. Od začátku víte co se stane a jak to dopadne a pak budete totálně zklamaní závěrem, který začíná jako poslední Rambo a během pár vteřin se změní v ubrečenou romanci. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba sa po vcelku dlhej dobe vrátila pred kamery, potvrdila že nemá čuch na kvalitné filmy, no a tiež že objektívne nie je veľmi dobrá herečka, aj keď sa na ňu aj po 40ke stále pozerá veľmi fajn. Po technickej stránke (keďže sme na Netflixe) Tvrdá odplata nie je také peklo ako novodobé Willisovky či béčka ktoré točia Lundgren a ostatní béčkoví herci. Predvídateľný scenár kde od 1. minúty viete kto bude "dobrý" a kto "zlý", absentujúce napätie, či akcia ktorá postráda zapamätateľnejšie momenty či scény s lepšou choreografiou. Zabudnuteľné, nudné, s pomalým, vlečúcim sa tempom, ťažká rutina. PS: cca pol hodinu pred koncom keď Jessica vezme do ruky mačetu zmeškali tvorcovia možnosť na cool cameo od Dannyho Treja či aspoň narážku na skvostný béčkový akčňák v ktorom si Jessica spolu s ním zahrala. 30% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Trigger Warning je sice určitě stravitelné a neurážející akční béčko, ovšem co se týče hodnocení, tak prostě víc než dvě * dát nemohu, jelikož na alespoň ty průměrné tři to jednoduše nemá co vytáhnout. Zápletka je tedy docela svižná, co jí ovšem nekompromisně limituje, tak to je její totálně tuctový a nenápaditý obsah, kde se karty odkrývají zbytečně velmi brzy, díky čemuž je to pak celé předvídatelné až běda, ale prostě takovéto story tu bylo už tolikrát, že oslovit, či snad překvapit  může již skutečně jen málokoho, nehledě na to, že i závěr pak navíc působí fakt naivně a otřepaně, až to je spíš k smíchu. Jinak ta tuctovost a především nezajímavost platí i pro veškeré postavy a jejich herecké představitele, a pokud bych se měl vyjádřit přímo k Jessice Alba, tak jsem z její strany čekal upřímně větší průser, neboť ta akční poloha jí nakonec i docela sedla, respektive minimálně v ní nepůsobila až nějak příliš neohrabaně, či snad dokonce trapně. No a poslední důležitou složkou tohoto snímku je akce, která má tedy rozhodně béčkové parametry, což znamená, že se do ní očividně finančně moc neinvestovalo, nicméně asi ale jako u všeho ostatního, tak se i ona dá považovat za přijatelnou, sem tam nabídne nějaký výbuch, pár přestřelek, nějaký ten souboj, nic z toho každopádně na zadek neposadí, zároveň ale ani nic z toho nepůsobí nějakým vyloženě směšným dojmem, což je jistě pozitivní a rozhodně ne u podobných typů produkcí jistý. Záležitosti jako napětí, atmosféra, nějaký osobitý tvůrčí styl, či emoce se tu pak bohužel nevyskytují vůbec, i tak ale jak jsem hned v úvodu zmiňoval, přežít se to dá v pohodě a šrámy na duši to též nezanechá zas až tak hluboké. ()

Reklama

Reklama