Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Drákuly šlo vytáhnout o kapánek více. Pár vtípků je dobrých, L. Nielsen se asi jako Drákula narodil, ale chtělo to více "oživit" :-) Uvítal bych více než jednu akční pasáž, a to ještě, když počítám tu se zapicháváním kůlu do srdce :-) Pro mě Nielsen dobrý, všechno ostatní je plácáním krevní plazmy :-) 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo by s podiem, kdyby se nejznámější upírský příběh s nejznámějším románovým/filmovým upírem nedočkal parodického zpracování. Jenže tentokrát si Mel Brooks asi vzal moc velké sousto. Humoru pomálu (skvělé jsou asi jen dvě scény), Leslie Nielsen se snaží seč může, Peter MacNicol velice překvapuje, přesto je to po většinu času dost nuda. Navíc, herci hrajou strašně, vtírá se ale nutkavý pocit, že to je v rámci většího komična schválně. škoda, škoda, mohla to být docela zábava. Jeden z Nielsenových nejslabších filmů. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě nízké hodnocení a negativní komentáře. Ano, Mel Brooks má osobité pojetí svých filmů a humoru, ale nevěřím, že se někdo nesmál, když zabíjeli kolíkem spící upírku do srdce, případně při úvodní pitvě. To mi neříkejte. Já osobně mám tuhle parodii rád a nevidím v ní takové zlo jako ostatní. 80% ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Drákuloviny jsou mou srdeční záležitost z kategorie filmů k nenáročnému odreagování (stejně jako před lety mě tento film zase dobře pobavil). Ačkoliv se zde Leslie Nielsen objevuje v trochu méně "ztřeštěné" roli než je tomu ve známějších Bláznivých střelách, nemyslím, že by to bylo na škodu. Milým překvapením je ovšem MacNicol - ztvárnění šíleného Renfield považuji za jednu z jeho životních rolí. Nemohu než hodnotit 3* (Mimochodem, už jste si všimli, jak se uživatelé CSFD v hodnocení většiny komedií liší víc než u jiného žánru?) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení (zvlášť u těch, s kterými se jinak obvykle shoduji) mě tu lehce překvapuje...není to dokonalé dílo, ani dokonalá parodie, ale velmi zábavný film, který naprosto přesně imituje jak Coppolova Drákulu, tak i onu černobílou perlu z roku 1931 s famózním Belou Lugosim. Některé scény vytahuje za uši, jiné přepracovává, jinde parduje celý žánr. Stylem humoru je zde Brooks velmi blízko Mladému Frankensteinovi, čili není to taková řacha jako Spaceballs, ale pořád výborný. Pár hloupých fórků a opakující se kulisy se hravě schovají jen za Harkera vrážejícího kůl do Lucyina srdce :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno