Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

"Máme šťastie. Je to imbecil." Zabavná paródia plná skvelých hercov. Leslie Nielsen ako gróf Dracula rozhodne ťahá film z podpriemeru, ale musím uznať, že film obsahuje plno dobrých nápadov, ktoré fungujú aj pri opätovnom pozretí. Vzhľadom na dĺžku filmu prakticky nie je čas na nudu. A ak to porovnám s ostatnými filmami tohto žánru, ktoré si "uťahujú" z iných diel, ide presne o ten prípad, ktorý ma pobavil, ale neurazil. /60%/ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Obstojný príbeh o Drakulovi, ktorý nie je oveľa horší ako ten Coppolov. No ako komédia je to veľmi slabé. Jediné, na čom som sa zasmial bol dvojitý výšplech krvi na Stevena Webera. No nenudil som sa a nevyskytovali sa tam ani žiadne trápne rádobyvtipné scénky, aké obsahovali Nielsenove filmy, ktoré nasledovali po tomto snímku. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama