Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

salalala 

všechny recenze uživatele

S filmy podle Crichtona mám vždycky nějakej problém, ani nevím proč. Stejné je to u Westworldu. Nápad je to výbornej a zajímavej, začátek je fajn a vypadá to jako bezstarostná komedie. Pak to ale nějak upadne, neumím ale říct jak. Připadalo mi, že to nějak ztratilo tempo a začalo se to táhnout. Stroje jsou dobře vymyšlené a Brynner podává vynikající výkon, vypadá fakt hrůzostrašně. Ale myslím, že nejvíc selhává Crichton jako režisér. Kdyby se zaměřil jen na samotný Westworld a jeho problémy, bylo by to fajn. On ale začne přimíchávat ještě ty dva další světy a divák se v tom přestane trošku orientovat a celý to pak působí odtažitě. Možná měl zvolit teda delší film a probrat všechno. Takhle mi to přijde takový nehotový, i když ten konec s tou naháněčkou je dobrej. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad opravdu zajímavý ale Crichton zde dokazuje, že psaní mu šlo přeci jen lépe než režírování. Nápad mi zde přišel trestuhodně nevyužítý a Yul Brynner tu je prostě jen proto, že se objevil v "Sedmi statečných" a popravdě to, že tu vypadá úplně stejně mi přišlo jako nechtěná parodie. Zpracováním velice slabá sci-fi. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Senzační námět, který se momentálně snaží vytěžit HBO má svůj původ už o mnoho desítek let dříve. Yul Brynner, jako westernový terminátor nahání mladého Jamese Brolina (kopie Chrise Balea) a mě neúplně známého knírače ala Omar Sharif. Dokud jde všechno jak má, není to příliš zaživné, pak se ovšem Brynner utrhne z řetězu a začíná hon napříč divokým západem, perverzním Římem a hradním středověkem. Zajímavé a především zábavné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně netradičně pojaté sci-fi z prostředí divokého západu. Příběh sice zrovna dvakrát neoplývá akcí a napětím, ale při pohledu na staré dobré kovbojské souboje se divák cítí jako doma a zvláštní atmosféra dodává filmu pestrost. Nejlepší je ale Yul Brynner, který do děje se svým nekompromisním pohledem skvěle zapadne. Žádný nářez to tedy není, ale na to jedno zhlédnutí příjemná a originální podívaná. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Michael Crichton vytvoril skvelý námet. Zrežíroval ho však veľmi rutinérsky. Bez iskry a iba s jednou postavou čo za niečo stála (Yul Brynner). Ostatné sú ploché aj ako kulisy pre dej. Westworld funguje ako groteska na sci-fi a nijak inak čo je škoda lebo verím že na papieri vyzeral dobre. Miestami chytá ten správny futuristicko-tajomný nádych (scény v laboratóriách) ale všetko je pochované tým že je nudný. A to má 88 minút. Väčšinu času som sa smial, záverečnú tretinu som si chcel pretočiť a nebyť pár fajn nápadov a westernovej tématiky, asi film vypnem v polovici. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama