Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnes už skôr mierny nadpriemer, ktorý nemá súčasného diváka po všetkých tých duchárskych hororoch posledných dekád čím prekvapiť. Všetko je ale prehľadné, nečaká nás žiaden mindfuck, čo môže ale práve pre mnohých predstavovať problém. Čiže nie, žiaden Šiesty zmysel nás nečaká. Skôr mi film pripomenul istým spôsobom Blízke stretnutia tretieho druhu, kto videl, chápe. Zaujme polemika o povahe pomsty, tunajší duch totiž vlastne vôbec nestraší, ide mu o večný pokoj a načo sa zbytočne po smrti rozčuľovať. Jasný cieľ ale má. No a v jadre sa rieši zase kríza blížiaceho sa stredného veku u chlapa, ktorý sa môže tešiť na ďalšieho potomka a jeho následné chovanie môžeme chápať ako metaforu vlastnej neistoty. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku napínavá záležitost, která bohužel postupně ztrácí svou originalitu a nakonec se z ní vyklube spíš klasická duchařská historka: Co asi tak obvykle chce mrtvá duše, která se poflakuje po domě a nemá se k odchodu !?! ... Atmosféra je ale slušná, okořeněná několika zajímavými a překvapivými momenty - a Kevin Bacon se překonává. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty žárlíš na moje halucinace. Jsi vážně těhotná." Hypnotizovat se nenechám. Při mý smůle bych byl skvělý médium, takže by se se mnou jistě spojila ÚOOZ (Ústřední odborová organizace zavražděných) a já bych musel kopat a kopat a kopat, dokud bych nevykopal Ligu mistrů. Já totiž kopu radši do balónu než do země. To by však mrtvoly určitě neuspokojilo a zaútočily by na mou rodinu. Fuj, to byl ale sen. Takže žádná hypnóza, ale fandění spravedlnosti a k tomu se sledování Ozvěn mrtvých celkem hodí. Ale žádný velký BUBUBU to tedy není. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které si to šmahem „kope“ do finále, které naštěstí dává logiku a nepřekrucuje scénáristickými berličkami předešlé dění. Režisér (nedoceněné Tajemné okno s Johnny Deppem) a věhlasný scénárista (Jurský park, Hadí oči, Úkryt, Válka světů) David Koepp spolu s Baconem dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout děsivého výsledku, který je dle mého o třídu lepší než přeceňovaný a podobně laděný Šestý smysl. Tom, správný chlap od rodiny vyhecuje na party kamarádku, aby jej zhypnotizovala. Aniž by čekal následky, začne se v jeho okolí dít mnoho neočekávaného, nicméně jeho zkratkovité vize začnou velmi brzy vysvětlovat reálný zločin, který se stal v jeho blízkém okolí. Atmosférické duchařině vévodí jako vždy brilantní Kevin Bacon. Ten těší filmové fanoušky již několik desetiletí, jeho Tom tentokráte variuje chladnou odtažitost s tátou, co se postará. S ohledem na očekávání před projekcí jsem velmi spokojen.. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická a funkční malá duchařina, v níž rozlehlé a pochmurné viktoriánské sídlo nahradil řadový městský dům se zahrádkou a... duchem pochopitelně. Nastěhuje se sem nová rodinka, duch se začne ozývat, otci začíná hrabat a následkem toho začíná hrabat na zahradě, prostě klasika, až na pár detailů - např. tradiční příjezd autem je přeskočen a nedočkáme se tak povinných/oblíbených záběrů na autíčko z ptačí perspektivy proplétající se po silnici lesy. A hrdinova posedlost duchem má racionálně vysvětlení - pátrání po původu ducha mu dodává pocit smyslu v krizi středního věku / stereotypním životě telefonního technika (a ilustrace jeho zaměstnání ve filmu pěkně oživí jeden jeho telefonní hovor). Na nic se nečeká a s duchem se komunikuje od první scény, místy to má správně znepokojivou atmosféru - zhypnotizovaný hrdina v kině, jeho rudé záblesky, nebo mladík s pistolí - a je to i docela napínavé, plus hrdina i Bacon jsou fajn. Ale kdyby to bylo zamotanější, nezlobil bych se, ale tak to splnil Šestý smysl ze stejného roku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama