Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři lidi na stromě. Je sice moc hezký, že se tam kolem nich prohání celkem sympatickej krokodýl, ale pořád jsou to tři lidi na stromě. Když už se někdo z nich odváží do vody, aby posloužil jako sváča, tak se zblázní kamera a vzápětí se všechno zase vrátí na strom. Pobavil alespoň závěr, ačkoliv působil dost pitomě a úplně nesympatičtí nebyli ani herci. No a podle skutečný události? To jako fakt? I když jestli to vyprávěla ta buchta......... 30% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že většinu filmu sledujeme zmenšující se skupinku lidí sedících na stromě a oddávajících se hysterčení, byl Black Water nečekaně zábavný malý filmeček s překvapivou porcí napětí. Postavy také nebyly až tak pitomé, jak v podobných spektáklech bývají, a než se zapatlaly od bahna a krve, tak to především Maeve Dermodyové dost slušelo. Vlastně vůbec nevadilo, že je to tak levný film, krokodýl byl většinu času pod hladinou (a tak nebyl vidět) a celé to evidentně dělala parta nadšenců. Moc příjemná podívaná před cestou třeba do Austrálie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $700,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $453,488║ Další film podľa skutočných udalostí, kde sú ľudia napadnití nejakou zubatou príšerou, ktorý má svoje čaro ale v niektorých miestach sa snaží vypadať až moc hrdinsky a v tej chvíli si zbytočne podráža nohy a skĺza do zbytočnej béčkovitosti. Takže po žraločom Otvorenom mori prichádza svojou úrovnou podobne spracovaná Krvavá lagúna, kde pre zmenu na výletníkov útočí krokodíl, ktorý sa zo svojimi obeťami miestami doslova hrajká, čo by nebolo naškodo len by to muselo byť v menšom merítku. Film má samozrejme dobré stránky, hlavne prvá polovica je dosť dobre vybudovaná, tá druhá už postupne stráca svoju vierohodnosť kvôli čudnému počínaniu krokodíla a hrdinstvu jednej nešťastných aktérok, aj treba povedať že taký moment strachu je tam stále dosť dobre budovaní, vrátane doprovodnej hudby. Tento horror sa oplatí pozrieť pokiaľ sú neni moc veľké očakávania, lebo suma sumárum, podobných horrorov o zubytých ozrutách je už nespočetne a v omnoho lákavejšom prevedení, stači spomenúť takú klasiku ako boli Čeluste a trošku béčkové ale vždy stráviteľné horrory ako Aligátor či Jazero. /40%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející krokodýlí napínačka, jen tomu chybí větší spád. Většina děje spočívá v tom, že se naše trojice (posléze dvojice) hrdinů drží na stromě, tváří se ztrápeně, vymýšlí marný pokusy dostat se z toho ven a pod nima to sem tam zlověstně šplouchne. S tím, že pan krokodýl není žádná sci-fi mrcha, ale počítám že úplně reálnej kus. Nepostrádá to dobrý momenty, ani sympatickou Grace, ale výš než na průměr mi to nedává. (screeny) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama