Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Většina diváků a všichni kritici nadávali na Wild Wild West a přitom autoři Jonaha Hexe si o jeho kvalitách/zajímavosti mohou nechat zdát. Toužil jsem o troše steampunku říznutého westernem a mysteriózní rovinou, ale dostal jsem nudnou komiksovou adaptaci, která se plácá ve svých(omlouvám se dámám) zvratkách. Josh Brolin na vše nestačí a Megan Fox neukázala ani větší kus svého těla, kde to jsme? V digitální pohádce složené z několik vrstev, které mají představovat promyšlenou strukturu? Vždyť samotná rovina pomsty, vyobrazenou jako fiktivní souboj na rudém písku je naprosto zbytečná. Stejně jako snaha potěšit fanoušky komiksu miniguny na koni... Krásná ukázka zahozené příležitosti, jak aspoň minimálně pobavit. PS: fakt, že jedna loď pojme 10 továren a ještě dokáže plout mě rozesmál:) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový a nečekaně někompromisní comicsově stylizovaný western. Brolin je tahoun, Megan Fox sice pořád neumí hrát, s vosím pasem a bouchačkou v ruce se ale najednou stává regulérní akční hvězdou a díky bohu má tak akorát prostoru, aby nezačala lézt na nervy. Vizuál je výborný (a lehce kýčovitá barevná stylizace v jistých momentech vůbec nevadí) a akce velmi solidní. Škoda jen, že se film v jistý moment zcela náhle zvrtne ve finále, které zcela náhle skončí. Tomu filmu by vážně prospělo tak 20 minut navíc. Očekávaný průser a zklamání se ale nekoná ani omylem. Jonah Hex je až překvapivě fajn... ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Strašne som sa tešil na tento film keď som videl trailer... opäť ďalšie sklamanie. Dej bola úplná hovadina, strašne to pokazili kravinami štýlu rotačné gulomety priviazané o koňa a podobne... Aj napriek snahe urobiť ten film akčným som sa dosť nudil, proste málo akcie, zlý scenár, slabé efekty a bolo ich teda len zopár. Jednu hviezdičku dávam za Megan Fox, ktorej tam mohlo byť viac ^^ a jednu hviezdičku za Malkovicha + soundtrack. Dúfam, že ten film už znovu pozerať nebudem :D ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

John Malkovich a Michael Fassbender jako záporáci, Josh Brolin jako westernový hrdina a Megan Fox jako prostitutka? Takové obsazení vyvolává nemalé naděje a příslib aspoň trochu zábavné podívané. Opak je však pravdou, neboť tato komiksová adaptace se pod dozorem režiséra průměrné pohádky Horton proměnila v půldruhé hodiny trvající nudu, která nepobaví ani tou kupou blbostí, kterým musí divák neustále čelit. Myslel jsem, že se žánr komiksového filmu za poslední dobu přeci jen vyvinul natolik, aby se o něm nedalo mluvit pouze jako o náhražce za tupé „osmdesátkové“ akčňáky (které mimochodem v průběhu roku slavily velký comeback), ale Jonah Hex je právě tou „osmdesátkově“ tupou a rádoby drsnou podívanou, kterou v raném období dospívání můžete uctívat, abyste se za to s odstupem několika let tiše styděli, protože ten film je prostě k smíchu. Scénář opisuje stokrát proceděný archetyp o pomstě, který v takovéto formě už prostě nemá co nabídnout a mě osobně svou předvídatelností ubíjel natolik, že jsem celý film i přes nadstandardně krátkou stopáž dodíval jen s velkým přemáháním. Z vizuálního hlediska je znát, že tvůrci rozhodně neměli problém s nedostatkem financí, film je technicky na vysoké úrovni, avšak Jimmy Hayward odvádí přinejlepším rutinní práci, díky čemuž je celá ta podívaná naprosto nevýrazná - např. si nedokážu vybavit jedinou výraznější scénu, jediný úctyhodný moment. Jo a mimochodem…celé to je naprostá kravina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První,co mě na filmu překvapilo byl producent. Producentem je totiž Joey z Přátel a já o něm konečně po pěti letech něco slyšel. Chyt se ale filmu, který na první pohle vypadá dobře, ale ve výsledku se na něj kouká hrozně špatně. Akce je solidní, pořád tam všecko bouchá, ale ve výsledku je to ptákovina a já ptákoviny nerad hodnotím pozitivně. Snad jenom v případě, kdy herci budou stát za to. Každý tu tak vychvaluje třeba Johna Malkoviche, kterýho já osobně nemusím ale naprosto tomu rozumím. Hraje dobře, vytknout mu to nemůžu. Nejvíc mě ale fascinuje postava Megan Fox. Příjde, chová se jak kdyby byla z jinýho světa, ukáže svoje tělo a pak už se neukáže. Skoro to vypadá, jako kdyby jí texty napsal umyvač záchodů ze štábu, jinak si to nedokážu vysvětlit. Ve výsledku je film Jonah Hex bláznivou ptákovinou, která určitě pobaví, ale jenom ve chvílích, kdy se zábava spojí s akcí...druhá pulka filmu mě spíš uspávala a měl jsem problém vůbec tu akci vidět: Naštěstí mě ale tuna vybuchující směsi pokaždé probudila...ale jinak bych u toho filmu asi chcíp. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Michael Fassbender se v chování své postavy inspiroval v jiném psychopatovi – Alexovi z Mechanického pomeranče a v postavě Riddler z batmanovského univerza. (HellFire)
  • Josh Brolin a John Malkovich sa nemohli s maskami spálenín na tvári počas natáčania ani poriadne najesť. (vander19)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama