Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Morien 

všechny recenze uživatele

Na Eigeru jsem byla, severní stěnu jsem viděla, náramně jsem si to užila, a tenhle film byl takové milé připomenutí skrytých horolezeckých choutek. Jako samostatný film trošku slabota, přirovnání k bondovce není úplně mimo mísu, ale v tom to právě trochu skřípe. Eastwood rozhodně není ten typ hrdiny jako uhlazený Connery s tupé, takže se mi nějak moc nechtělo věřit, že by se od těch ženských nechal pokaždé nachytat. A kdyby teda zase jo, tak proč si nechal ujít Francouzovu manželku? Jsem já to magor, řešit takovéhle věci. Ta hora je krásná a v tom vlaku, ve kterém se potom vracel zpátky, jsem taky jela. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve filmografii sanfranciského hrdiny. Hemlock (Clint Eastwood) - ve dne profesor a sběratel umění, v noci nájemný vrah, má za úkol zneškodnit nepřítele, o kterém téměř nic neví (má jen indicii, že onen muž není Američan, pokusí se vystoupat na horu Eiger a napadá na jednu nohu). Dobrodružný thriller z prostředí švýcarských Alp, kde není nouze o napínavé scény s překvapivou závěrečnou pointou. P.S. Clint si vysokohorské horolezectví ve filmu vyzkoušel na vlastní kůži a předvádí zde obdivuhodný sportovní výkon, který dokonale zachytil kamerou. Stojí za vidění. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Eiger přitahuje nejen hnusný počasí, ale taky skvělý filmy. A Clint je zase jedinej chlápek na světě, kterej dokáže viset na převisu a sedět v režisérským křesle zároveň. První půlka mě sice brala asi jako Zemanův sváteční projev, ale viděl jsem v ní dvě krásný indiánský kozičky, takže dobrý. No a od kočkování na pískovcích v Utahu až po škádlení Severní stěny je to prosím pěkně jedna z nejlepších a nejvěrohodnějších lezeckých podívaných vůbec. Nevím, proč Eastwood nikdy nehrál Bonda, asi holt umí až moc věcí... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Pôjdem proti prúdu a poviem, že prvá polovica sa mi páčila viac než druhá nehľadiac na kaskadérske čísla a finálne vyvrcholenie. A nemusím pritom kopírovať poznámku od POMA a podaktorých o údajnej "starej bondovskej zápletke z prvej časti", na ktorú sa v komentoch ako ovečky mnohí chytili. Ale k podstate : Eastwood je pánko, ktorý dokáže zaplniť svojimi hláškami aj suchú vatu a divák sa vždycky baví. A čím ide viac do tuhého tým viac si jeho satirické poznámky vychutnávate. Poteší aj výber lokácií : tradičné americké mesto, misia v Zurichu, Monument Valley, hory... Problém je ale v samotnej dĺžke, lebo dve plné hodiny si vyžadujú aj iné než tradičné metódy rozprávania (o to viac, čím väčšmi sa zníži počet prínosných dialógov pre dej, pretože nie sme v Cliffhangeri, kde sa to dá odpustiť) a zvýšiť napätie aj pomimo pasáží horských momentiek. Lebo takto mi to príde ako s pokračovaním Francúzskej spojky, ktorá disponuje minutážou s krásnym členením tajomného "vyšetrovania" aby následne tápala nudnejším vsuvkami aké by sa pri šikovnosti tvorcu dali v pohode odstrániť. V každom prípade oddychová záležitosť a ako to mám rád s nie úplne dovysvetleným "pozadím" :). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)
  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)

Reklama

Reklama