Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme tu proto, abyste v hospodách nejedli blafy! Uvádí Zdeněk Pohlreich.  Kulinářské pořady diváky zásobují nejrůznějšími recepty. Zbrusu nový formát o české gastronomii Ano, šéfe! však je úplně jiný! Majitel restaurace, která se ocitla ve finančních problémech, požádá o pomoc mistra šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který na místě během týdne zjistí, jaké nedostatky mohou za to, že do podniku nechodí dostatek hostů. Podávají snad studené, přesolené, nedovařené, připálené nebo dokonce nechutné jídlo? Dostávají hosté malé porce, pivo pod míru nebo limonády ve špinavých skleničkách? Jsou servírky a číšníci k zákazníkům ochotní a vstřícní? Nemusejí hosté na své objednané jídlo a pití čekat příliš dlouho? Nebo je problém někde úplně jinde? Zdeněk Pohlreich je sice přísný kritik, který pro šokující výroky nechodí daleko, ale zároveň rádce, jehož rady mají cenu zlata. Při své revizi nebude nikoho z personálu šetřit, naopak bude tvrdě prosazovat i nepopulární změny v provozu nefungujícího podniku. Po měsíci se do restaurace vrátíme se skrytou kamerou, abychom prověřili, jestli opravdu došlo ke zlepšení. Ano, šéfe! je pořad plný emocí, u kterého se nudit rozhodně nebudete!
Epizody:
1. série
1. Restaurace Hrádek
2. People
3. U draka
4. Slepá kolej
5. Hejtmanský dvůr
6. Bluepoint
7. Lesní zátiší
8. Panský dvůr
9. Arter
10. Mlýnský domov
11. Pí local club
12. Fregatta
2. série
1. U Lojzíka
2. Nová Hospoda
3. U Hrabala
4. U Rytíře
5. U Pavouka
6. Zámek Kněžice, U Štěpána I.
7. Zámek Kněžice, U Štěpána II.
8. Zahrada v Opeře
9. Motorest Galerie
10. U Dubu
11. ZŠ Bílá
12. Vánoční speciál
3. série
1. Návrat na místo činu
2. Blue Note
3. Hotel Hvězda
4. Fantazie
5. Bohemia
6. Radniční restaurace 
7. Harmony
8. Latrán
9. U Apoštola
10. U Tlustých
11. Vlčárna
12. Kotelna
13. Rekapitulace
4. série
1. Scandinavia
2. Bohéma
3. Sedmé nebe
4. U sv. Filipa a Jakuba
5. Pintovka
6. U stoleté lípy
7. Kuželna
8. Restaurace Rybárna - Pardubice
9. Restaurace U Zběhlíka - Čistá
10. Restaurace Simsalabim - Rozmarýn Cafe & Restaurant - Praha Simsalabim
11. Restaurace Cafe Prague - Chicago - USA
5. série
1. Modrá stodola
2. Hotel Květnice
3. Hotel Krajka
4. Excalibur
5. Letem světem
6. Rybářská bašta
7. Wirtshaus in der Pupplinger Au Mnichov
8. Georgia
9. Ponorka
10. Kongo
11. U klauna
12. Zámek Choltice
6. série
1. Bastila
2. Hotel Rosa / Hotel Zlatý Potok
3. Kuchařské učiliště v Trmicích
4. American Grill Bar
5. Plevel (Plevel)
6. Sametová restaurace
7. Grand Restaurant Septime
8. Pod Lékárnou
9. Návraty (Bastila, American Grill Bar, kuchařské učiliště v Trmicích)
10. U Hastrmana
11. Bouda v Obřím dole
12. Motorest Tereza / Motorest Pod Řípem
13. Wellness relax areál
14. Městské sály
15. Klub AVU
16. Hotel Zámek Havířov
17. Slovenská Koliba Jasná
7. série
1. Amerika Grill Bar - Chomutov
2. Restaurace U Tlusťocha, autokemp Merkur, Pasohlávky
3. Restaurace U Vlka, Brno
4. Motorest Ušák, Prunéřov
5. U Kaštanů, Praha
6. Pod Lesem, Jíloviště (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (953)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vtipná, svižná a díky hlavnímu hrdinovi lidově pojatá zábava. Diváci se dozví, jak má vypadat kvalitní gastronomie, takže je to smysluplné. Jeden z mála tv pořadů současnosti, co stojí za to. 84% (i po několika sériích to neztrací dech). V. série byla ze začátku trošku slabší, ale pak se to slušně rozjelo (její hodnocení: 74%). Celkové hodnocení: 79%. VI. série: 1. díl /Bastila/ - Nafintěná restaurace včele s Honimírem...ten jeho sebeklam, že je frajer :) . Režie je komornější, depresivnější, chladnější. 57%. 2. díl /Hotel Rosa, Hotel Zlatý potok/ - Chmurný vhled do českého podnikání. Neveselá sonda do šumavského hotelu, v němž se plahočí vystresovaní manželé a personál. Podnikání opravdu není pro každého, i když se dotyční upřímně snaží. 70%. 3. díl /kuchařské učiliště v Trmicích/ - Učňák v Ústí...dalo se čekat, že to bude hodně zábavné a také bylo (fraškovitost zvedá atraktivitu některých dílů). Hvězdou se stal takový jednoduchý chlapec, který dal na odiv svou blbost. Celkově to byl užitečný díl, který odhalil řadu problému v širších souvislostech. 74%. 4. díl /American Grill Bar/ - Šílený dlouhý začátek (velký sardel) zazdil transformační část. Nebylo dost času, takže střihově to nevyšlo. Obsahově divočejší, veselejší díl s řadou wtf momentů. 72%. 5. díl /Plevel/ - Atypický díl. Udělené 2 hvězdičky jsou podle mě nezasloužené, ale o to tady nejde. Kromě jídla se divák seznámí i s myšlením plevelných lidí...viz. mé komentáře na fb: "to je pecka...zaplatit si misku půstu....joooo" a "ten odporný levicový elitářský pseudointelektualismus, ne oni nebudou dělat hrachovku nebo bramboračku...to je přece moc české - buranské, oni neřeknou ukrajinské uklizečce, která zná x výborných vegereceptů, ať jim poradí..., za to kupovat si předražené květinky a vymýšlet pičoviny je přece cool :)". 69%. 6. díl /Sametová restaurace, Restaurace V podloubí/ - odvrácená strana českého podnikání, v němž dochází k podrazům, dluhům a pomalé smrti...je dobré to vidět. 68%. 7. díl /Septime Grand Restaurant/ - už v minulých dílech si lidé stěžovali na nepřirozenost a hranost. Bohužel teď se to projevilo naplno, navíc obsahem šlo o rozplizlou reklamu na maloměšťáckou "francouzskou" restauraci v Poděbradech. Pánové Pohlreichovi hodně vlezli do zádele. Velmi nepodařený díl...41%. 8. díl /Pod Lékárnou/ - jihomoravská anabáze vyhořelého majitele. Ke gastronomii neměl žádný vztah. Natočeno to bylo takovým nešokujícím způsobem. Opět se ukázalo, jak se dá prohospodařit potenciál v atraktivní lokalitě. 63%. 9. díl /Návraty (Bastila, American Grill Bar, kuchařské učiliště v Trmicích/ - zábavnější, než by se mohlo zdát. Více se to zaměřilo na učňák, kde evidentně nepanovala spokojenost z jejich prezentací. 69%. 10. díl /U Hastrmana/ - výletnický díl odehrávající se v poklidné atmosféře. Restaurace je spíše taková závodka (nic ve zlém). V roce 2015 je to nedostatečný koncept. Od vody je vždycky hlad. 49%. 11. díl /Bouda v Obřím dole/ - klasické schéma sluší pořadu daleko lépe. Horský hostinec má řadu obtíží. Není tam vysvětlený klíčový spor. 66%. 12. díl /Motorest Tereza/Motorest Pod Řípem/ - mimořádně tvrdý díl. Majitelka vystavená psychickému týrání vlastního otce, přestavba motorestu, zajímavé postavy. Tohle byl nečekaný návrat ke špičkovému Ano, šéfe. 83%. 13. díl /Wellness relax areál/ - běžný díl v problematickém prostředí kvetoucího rybníčku. Postkomunistický areál s důchodcovskou klientelou to bude mít těžké. Jinak řízek s jablky (ve strouhance) jsem před tím nikdy neviděl...64%. 14. díl /Městské sály/ - solidní hospoda/restaurace/klub s nepříliš využitým potenciálem má na čem stavět. Pár věci doladit a půjde to...59%. 15. díl /Klub AVU/ - rozevláté umění se do řízení restaurace moc nehodí. Tam musí být přízemnější přístup a až to funguje, tak se můžou vymýšlet píčoviny. 55%. 16. díl /Hotel Zámek Havířov/ - zvláštní restaurace ve zvláštním městě s ještě zvláštnějším managementem. Fungovat může dobře. Stačí si ohlídat základní věci. Město je to dost velké. 60%. Viz. komentář z facebooku ze dne 23.3. 2016...Monika: ,,Dobrý den, dnes jsme s přítelem navštívili restauraci Zámek v Havířově a za nás to bylo určitě naposledy. Chtěli jsme to vyzkoušet po tom co byla restaurace prezentovaná v pořadu " Ano,šéfe ". Nejdříve jsme si objednali penne s kuřecím masem ... Milá paní servírka nás upozornila na to, že i když je v jídelním lístků napsáno penne dávají namísto toho Tagliatelle. Tak jsem toto jídlo odmítla s tím, že si raději dám panenku s omáčkou na hříbkách a hranolky. Přítel si dal telecí líčka na zelenině a bramborové pyré. Při podávání jídla jsme se hned zarazili, že namísto hranolek na talíři byly bramborové dukátky. Když jsme na to upozornili tak odpověď zněla, že oni teď mají prostě změny v jídelníčku. Nejsme hosté co budou z něčeho dělat halóóó, tak jsme to přešli a pustili se do jídla. Přítel měl opravdu hlad tak svou porci snědl raz dva, i když spokojen moc nebyl, protože se mu zdálo jídlo studené, navíc líčka měly být dle jídelního lístku na zelenině, ale byly na brusinkách. Vzhledem k tomu že přítel nemá rád sladké, tak ho to moc nepotěšilo, ale jak se říká: "hlad je nejlepší kuchař". Druhé jídlo bylo ještě mnohem horší. Dukátky které měly byt hranolky byly strašně přesolené, panenka prorostlá a houby studené. Docela nás překvapilo jak si ani nelámali hlavu s tím, co jsme si vlastně objednali a prostě nám něco naservírovali, co se jim líbilo. První jídlo tedy měla být panenka na hříbkách s hranolkama a byla z toho krkovice na hříbkách s dukátkama. Druhé jídlo mělo být Líčka na zelenině s bramborovým pyré a byly to líčka na brusinkách s bramborovým pyré. Jedno jídlo jsme nechali, kdyby nebylo už snězeno to první, tak jídlo vrátíme a odcházíme. Takhle přišla servírka, která se nám za to omluvila, ale s útrata byla 458,-, tak jsme ji nechali 460Kč a šli zklamání pryč. Na kávičku asi dobrý, obsluha ochotná, ale to jídlo jedno z nejhorších co jsme kdy v nějakém podniku jedli." 17. díl /Slovenská Koliba Jasná/ - Slováci jsou opravdu jiní. Zdeněk se pustil do anatomie slovenské duše. Bratři v Kolibě jsou na první pohled tvrďáci, ale uvnitř jsou měkčí, než ovčí tvaroh. Ono už to jejich odbrkávání, vzpurnost, zatvrzelost...čeští Švejkové takový nejsou. Co se týče kuchyně, tak to je ortodoxní, tvrdá, tučná strava. Ona má i souvislost s tím jejich chlastáním. Tvrdý alkohol je nezbytnou součástí slovenské kultury :) (opět je to trochu odlišné od CZ). Prostě jsou srandovní...hlavně ta jejich mentalita :) . 74%. VII. série: 1. díl /America Grill & Bar Chomutov/ - Lichváři se rozhodli investovat (vyčistit peníze) v restauraci. Samotný koncept Ameriky není špatný, ale tohle je typická odvrácená strana stravovacího podnikání. Vlastně to nemá ani nic moc společného s restauračním řemeslem. Za klukama se táhne velice divný odér...71%. 2. díl /Hospoda U Tlusťocha/ - atypický díl z kempu, kde si to žije vlastním životem. Voda, hranolky, pivo a zmrzlina...tam více nevymyslíš. 53%. 3. díl /Restaurace U Vlka/ - Nula od nuly pojde, až všichni pojdou. Tam prostě nic není...ani na jídlo, ani na dívání. 54%. 4. díl /Motorest Ušák/ - svérázný majitel hodící se do restaurace u cesty. Taková zvláštní společnost...58%. 5. díl /U Kaštanů/ - tady se Zdeněk choval trošku jako kokot. Vypruzený, divný....restaurace dle současných trendů ušla. 56%. 6. díl /Pod Lesem/ - zajímavý případ restaurace, kde platí pořekadlo o pýše, že předchází pád. Problém nebyl vůbec v kuchyni nebo že by tam byli pitomci. Špatně zvolený koncept na špatném místě a hlavně nesoudnost, ego a namyšlenost srazili jinak kvalitní gastronomii. 71%. 8. díl /Tiebreak/ - takový nevýrazný díl, který se odehrává ve specifickém prostředí. Každopádně klub potenciál má. 52%. 9. díl /Bílý koníček/ - podprůměrná sonda do klasického českého restauračního marasmu. Majitel se do kšeftu nehodí a Pohlreich to moc dobře ví. 50%. 10. díl /Slovanské gymnázium/ - tenhle typ dílů, kdy se jde do školních jídelen mě moc neberou, ale tohle nebylo to tak hrozné. 60%. 11. díl /Fat Free/ - zhubla a tak postavila sama sobě pomník. Chce obdiv, prachy, lásku a přitom je tak trochu křáp :) . Jinak koncept je to i v Brnisku uživitelný. 58%. 12. díl /Zlatý soudek/ - nomen omen, akorát že není zlatý. Jako klasika - buránek, co tomu nerozumí. 54%. 13. díl /Restaurace na fotbalovém hřišti - Dymokury/ - sympaťák, co si zaslouží podpořit. Celkově příjemný díl. Tento pořad má smysl dělat právě kvůli takovým příběhům. 74%. () (méně) (více)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte, že někde za kanálem žije nějaký pan Górdn Remcy, a buďte trochu vlastenečtí. Kochejte se krásami výlučně české gastronomie a vkročte do otevřené náruče Primáckého zpravodaje o stavu českého restauratérství. Průvodcem vám bude pan Zdeněk Pohlreich, muž, jenž při naplňování svého povolání, jež je mu zároveň i zálibou a zábavou, zcestoval lán světa, a který ví jak to v tom jeho byznysu chodí, a především ví, jak to tam chodit nemá;) První série byla velmi povedená, žádné dva díly nebyly stejné, problém byl vždy někde jinde, výsledek byl tu lepší, tu horší, no prostě jako ze života. Speciální bonus - šéfovy hlášky, které jsou zcela smrtící, a bohužel naprosto trefné. Jo a samozřejmě je tu ještě ten kluk, co si přišel hrát s kamením:))) Takže výsledek - až se kdosi přestane snažit aranžovat upoutávky tak, aby další díl vypadal jako vyhrocené psychodrama (protože to je podraz - v ukázkách řečené bylo naprosto vytržené z kontextu a adresované jinam než je divákovi podsouváno), půjdeme za předpokladu zachování zmíněných pozitiv výš. Zatím je to na 80% a doufám, že Ano, Šéfe získá dostatečně masovou diváckou obec, aby se v ní našlo dost těch, kdo nebudou váhat dát v nějaké hogofogo se tvářící ristorante najevo svou nespokojenost (a samozřejmě spokojenost, bude-li k tomu důvod), v důsledku čehož se bude stále méně opakovat scénka podobná té, kde "vprostřed plzeňských lesů servírujeme hrdě čínské nudle, vole":) PS: Druhá série se pomalu rozbíhá a pokračuje se tak jako dříve, aneb "Támhle je ta kombinace diletantství a beznaděje." PPS: Poetická chvilka - Viděl jsem hada srát, ty vole...žábu bušit pěstí do skály, ty vole...koně zvracet v barvách francouzský trikolóry, ty vole...dokonce jsem viděl i stíhačku couvat, vole, ale todleto jsem teda ještě neviděl... :))) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Český dr. House kuchařského světa. Zdeněk Pohlreich je jednoznačnou výhrou jinak tradiční podívané, která by bez něj byla jen "dalším snaživým titulem z pohledu za scénou". Dokonalá ukázka toho, že moderátor je základ... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Studený to je... jak tělo starý ženy" Pohlreich nemá charisma Gordona Ramsaye (jehož Hell's Kitchen je v každé epizodě supercool akčním psychothrillerem) a jeho neuhlazený slovník je spíše přítěží než přínosem. Když už, ať Prima namísto neustálého vypípávání přesune pořad do pozdějších hodin. Zvolený koncept již po dvou dílech vyjevil i další slabiny – chybí nápady, které by zaručily konstatní divácký zájem. Bez dostatečně výstředních podniků či nutných úkolů, jež by majitelé museli splnit takto „pasivně“ pojatá reality-show brzy omrzí. Změníme jídelní lístek, pokáráme kuchaře, zameteme před prahem a jdem o dům dál… nuda. Navíc vyvstávají pochyby ohledně „skrytosti“ kamery při potenciálně nejlákavějším finálním zúčtování, které napoprvé vyznělo hodně do prázdna. Od věci by rovněž nebylo, zaangažovat víc profíky z oboru (druhý díl cestu tímto směrem zatím jenom naznačil). Ne, že by jim Pohlreich nebyl, akorát u něj dochází k nevyhnutelnému střetu vzájemně se vylučujících rolí televizní celebrity a člověka, který něčemu opravdu rozumí. V každém případě jde o projekt slibně rozjetý a v posuzování úrovně českých restaurací docela odvážný. Jen jestli bude dostatek odvážných restauratérů… DODATEK: Ani po měsíci se nic zásadního nezměnilo. Alespoň, že zůstaly Pohlreichovy vypečené hlody. Časem by je mohl vydat knižně: „Ta kombinace je, bohužel, trošku prdelní“ . DODATEK II: Po lepším obeznámení se s nicotnou úrovní ostatních českých gastro-pořadů, nepolevující závislácké potřebě vidět každou novou epizodu a infiltraci Pohlreichových výrazů do mého slovníku musím nakonec jít o hvězdičku výš. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šou samozřejmě má skoro všechny ty chyby, kterými se nyní houby po dešti, označované jako "reality", vyznačují, na druhou stranu má ovšem význam a hlavního protagonistu, jehož "volování" ale často překrývá ty nejdůležitější informace. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě se ten pořad moc líbí, ani to není o tom vaření, že se mě občas sbíhaj sliny, jindy se mě chce blejt, ale o přístupu Zdeňka Pohlreicha nejen k vaření, ale k místu a lidem. V poslední sérii mě až slzy očí vyhnal frajer, kterej někde v zastrčený díře v Hodoníne musel vařit absolutní bomby, vařil pro Nikyho Laudu, Arnieho a další vipíčka a najednou prostě díky neuvěřitelně silnýmu lidskýmu příběhu se ocitnul v Hodoníne a sazí ty samé super porkmy místním lidem. Ten chlap je absolutní star a přitom z něj šla pokora, skromnost a to už vůbec neberu v potaz jak se zachoval směrem ke svý ženský, to jako mít svět jen takovýhle chlapy, tak je tu ráj. Nebo ta Kačabka na konci, tu jsem znal na Košíku jsem kdysi chvíli bydlel a bolí trošku u srdce, že klasický hospody, kde hrála živá hudba, sázely jsme karty, chlastaly, žraly, občas trošku narostly svaly už vlastně mizí. Taková bývalá Briketa na Nákladovým nádraží by mohla napsat knížku neskutečných postav a příběhů, ale v dnešní době by jí sna di zakázaly protože není dostatečně sterilní, korektní atd. No tady tím výkecem chci říct jedno, pro mě Ano, šéfe není o gastru, ale o lidech a příbězích a jsem rád, že pořad dělá chlap ze starých dobrých časů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jedna z najzábavnejších relácií česko-slovenskej pôvodnej televíznej tvorby po roku 1989. V každej časti viac hlášok ako v Dědictví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe je pořad, který podle mě má smysl. Je to jeden z mála pořadů v Česku, o kterém to mohu říct. Zdeněk Pohlreich je naprosto skvělej průvodce po hospodách. Sice je takový, jaký je, ale já jsem za to rád, protože nebýt Zdeňka takového, jaký je, nikdy by se ty hospody nedokázaly změnit. Řekne všecko upřímně, na rovinu, tak jak to opravdu je. Je svůj a to se mi hrozně líbí. A záleží na lidech, co si z jeho povídání vezmou. Škoda, že některé hospody úspěchu v této soutěži vysloveně zneužívaj. Už nikdy bych tak nešel na jídlo do Šmaku v Kosmonosech nebo ke Kolejím v Benátkách nad Jizerou. Přijde mi to ubohé využívání Zdeňkova jména a jeho reputace. Každopádně to on neovlivní. On pouze hodnotí, co aktuálně vidí. Když jsem ale viděl, jak se snaží pomoct kuchařům, kteří chlastaj a jsou na tom existenčně hodně špatně...a že ho to kolikrát docela šíleně vezme, vzalo to i mě. Zdeněk Pohlreich je prostě borec a jsem hrozně rád, že tu máme člověka, který se snaží pomoct dělat hospody lepší. Upřímně i já se od té doby snažím nad jídlem víc přemýšlet a nekupovat si jenom to, co je nejlevnější. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohlreichova kouzelná pusinka. Budete potřebovat: pohled hyeny, tvrdou upřímnost, pár sprostých slov, které budete opakovat, kuchařský um, cit pro různorodá prostředí a možnosti, zabijácký úsměv a málo vlasů. Postup: 50 minut dlouhá příprava je především závislá na mixování slov od kuchyňské až po sprostou klasiku, kterou zasypáváte mučené pracovníky/majitele. Když se zvedne pěna, je nutné posypat trochou kakaa. Výsledek: Poučení o tom, jak se to v Česku dělá blbě a jak na vás nemá přijít hygiena s pokutou. Pokud jste opravdu dobří, dostanete i krásnou podobiznu na vstupní dveře. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto pořadu (v podstatě reality show) si lze přát pouze jediné - jen víc Zdeňků Pohlreichů do všech provozoven, penzionů, restaurací, hospůdek a hotelů, co jich jen v celém Česku máme. Kdo má totiž ty místní šlichty, s odpuštěním, žrát?! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ne, že by snad nebyly Ramsay´s Kitchen Nightmares o třídu lepší, ale... Stejně je to trefa do černého, byť hlavně díky Zdeňku *píp* Pohlreichovi. Jakkoli je někdy teda strašlivá „hérečka“. Má to ovšem výrazně rostoucí kvalitu a zatímco první série je pouze takový "sympatický čecháčkovský pokus o Gordona", tak druhá série je již více svá a třetí již je bez výhrad "na nálepku". A vývoj pokračuje, jelikož kupříkladu šestá série je bez jakékoli nadsázky dokumentaristická sociální studie a nastavování zrcadel čecháčkovství, která onen původní převzatý a slepě překlopený koncept geniálně posunuje do zcela jiné roviny. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, je pro mě Ano, šéfe! zjevením. V českém polistopadovém mediálním provozu nenacházím lepší televizní pořad. Zdeněk Pohlreich je nejprohnanější intrikán ze všech a celej svět řídí z tajný základny na odvrácený straně Měsíce. Casey Ryback is dead. ____ Nejzajímavější je na pořadu Zdeňka Pohlreicha způsob, s jakým demaskuje dlouhodobou obtíž české filmové publicistiky a komentaristiky, kterou je pobuřujícně odbytá stylistika. Ledabylý způsob cílevědomého výběru a uspořádání jazykových prostředků v psaném projevu i způsob jeho výstavby činí z nejednoho textu odvar z prázdných makovic, jaký kapával z publicistických cumlů v éře domácího žurnalismu za absolutismu bachovského. Převážná většina škrabalů jazykové nuance promýšlet nemíní. Bohatě vystačí s floskulemi (neschopnost věc podrobněji analyzovat - je to zajímavé, úsměvné, kultovní; nebo malou slovní zásobu ve vlastní mateřštině - casting, brífink), jídelními metaforami (tvůrci servírují, žánrová jednohubka, labužnická podívaná, dojem z kočičko-pejskovského dortu), klišé a vžitými frázemi (než se film dovleče ke konci, postavy ožívající v barvitých reáliích, posunout tachometr na vyšší obrátky, laciný kulisy a minimální rozpočet, režisér mě opět srazil na kolena) a maloměšťáckým humorem (tělo postavy působí jako repelent sexuálního apetytu; arogantní macho s citlivostí elektrické sbíječky). Proti nim stojí jazykový purifikátor Zdeněk Pohlreich, kterému tento stav nedal spát: „Hlavně, že tady máme jukebox, ale není tu struhadlo na brambory.“, „Pánové, tímhle tempem byste mohli dělat tak maximálně svačináře v hladomorně.“, „No, to je dost, že ses konečně voholil, si byl zarostlej, jak rezervní Kristus.“ Národní buditel Zdeněk Pohlreich pokračuje tam, kde před dvě sta lety skončil Jungmann s Dobrovským – čistí, brousí, apologetizuje. Dává rady Čechům, jak se hravě přiučiti češtině. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mistr Imperialus na křížové výpravě proti oblohám přes půlku talíře, fritovací nekultuře a jídelním lístkům zvíci Kralické bible. Zemité,jadrné, vtipné, pravdivé až na ostří špinavého restauračního nože. Zdeněčku, zbožňuju tě:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dej mu na to dvě okurky, debilovi.“ Pohlreich pôsobí brutálne, ale oproti Gordonovi Ramseymu je to včelička medonosná. Pomaly ma až dojala jeho postupná premena. Keď si pozriete a prvé a posledné časti, je zmena markantná. Mne osobne sa veľmi páčil jeho postupný príklon k "feel good dědkovi", ktorého už nebaví len kritizovať a ísť do konfliktov, ale chce byť skôr nápomocný radou a skúsenosťou, čo samozrejme bolo v show prítomné od jej počiatkov, ale vtedy sa predsa len uprednostňovali kontroverznejšie prípady. Bavia ma jeho hlášky, bavia ma jeho rady, baví ma jeho prístup, baví ma jeho varenie. Niektoré diely samozrejme slabšie a nudnejšie, iné super, to je normálne. Niektoré temné a drsné, iné veselé a niektoré dokonca dojemné (mojím najobľúbenejším je časť zo školskej kuchyne, druhá séria, jedenásta časť). Kto má bunky pre gastronómiu, príde si na svoje. Pre mňa kult. Obrovský palec dole ale za poslednú epizódu, ktorá vôbec nepôsobila rozlúčkovým dojmom a ak o jej poslednosti nebudete vopred oboznámení, z ničoho z nej nezistíte, že je fakt záverečná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Drsných nadávajících kuchařů jsou plné hospody, ale Zdenda Pohlreich to alespoň myslí konstruktivně. Je s ním přitom docela slušná zábava a i když jsou jednotlivé díly v podstatě na jedno brdo, tak výrazně přispívají ke kvalitě stravování. Sám jsem se o tom mohl přesvědčit a jelikož jídlo je pro mne jedním z nejdůležitějších smyslů života, tak pevně doufám, že už mi nikde nezamění guláš s pětima za kapra na modro. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama